Calvados to winiak produkowany głównie w Normandii. Jest to destylat z cydru, dzięki czemu ma cudowny aromat oraz smak jabłek.
Jest 442 produktów.
Calvados to winiak produkowany głównie w Normandii. Jest to destylat z cydru, dzięki czemu ma cudowny aromat oraz smak jabłek.
Calvados to winiak produkowany głównie w Normandii. Jest to destylat z cydru, dzięki czemu ma cudowny aromat oraz smak jabłek.
Prawdziwa góralska cytrynówka charakteryzująca się delikatnym smakim cytryny, połączonym ze słodyczą naturalnego miodu.
Bezalkoholowe wino musujące o smaku brzoskwiniowym.
Mniejsza wersja czerwonego, wytrawnego wina ze szczepu Cabernet Sauvignon. Wino pochodzące z Francji charakteryzuje się purpurową barwą. Wyczuwalne nuty porzeczni oraz tytoniu, w smaku lekka taniczność.
Mniejsza wersja francuskiego wina Chardonnay. Wino to charakteryzuje się bukietem, w którym wyczujemy aromaty ananasa oraz orzechów laskowych. W smaku uraczy nas lekką kwasowością z wyczuwalnym ananasem.
Francuski cydr pochodzący z jabłek, stworzony z ponad 50 odmian jabłek. Lekki trunek o orzeźwiającym owocowym smaku, z oczywista dominacją jabłek. Połączenie słodkich oraz kwaśnych owoców, tworzy wyjątkowe połączenie.
Malibu to marka sama w sobie, alkohol który zrewolucjonizował rynek oraz stał się ulubieńcem wszystkich miłośników drinków i koktajli. Likier kokosowy na bazie rumu pochodzącego z Karaibów. Jego kokosowy smak idealnie pasuje do letnich klimatów drinków z palemką.
Najpopularniejszy likier jajeczny w Polsce. Stworzony dzięki dodaniu wanilii pochodzącej z Madagaskaru, brandy, spirytusu i świeżych żółtek jaj kurzych.
Idealne połączeniu Advocaatu Classic oraz rumu z Jamajki. W smaku słodkie nuty wanilii i kokosu. Świetnie smakuje podgrzany z bitą śmietaną lub deserem.
Bitter będący obowiązkową pozycją w każdym barze. Bardzo esencjonalny i gorzki likier, którego skład jest mocno strzeżony. Zawiera między innymi wyciąg z kory, arcydzięgiel lekarski, imibir, skórkę pomarańczy i kłącze galangi. Idealna do drinków. Bitter wykorzystywany jest również jako przyprawa do potraw, a dawniej jako lek.
Likier jajeczny tworzony na podstawie przedwojennej receptury. W procesie powstawania alkoholu użyte zostają tylko naturalne składniki. Likier zaskakuje delikatnym i tradycyjnym smakiem.
Jak na aperitif przystało, znakomicie pobudza apetyt dzięki swoim pomarańczowym aromatom z dodatkiem miodu. Połączenie gorzkich i słodkich pomarańczy, cukru trzcinowego oraz różowego wina, tworzy idealnego partnera letnich upalnych dni.
Wyjątkowo aromatyczny trunek. Połączenie zarówno świeżo wyciskanego soku, otartej skórki i albedo. Goryczkę idealnie balansuje odrobina greckiego miodu. Świetnie smakuje połączone z tonikiem z kostkami lodu.
Likier orzechowy z syropem klonowym to niecodzienne połączenie delikatnie cierpkiego smaku zielonego orzecha włoskiego z wysokiej jakości, naturalnie słodkim, kanadyjskim syropem klonowym. To połączenie idealnie się uzupełnia i zapewnia zbalansowany, pełny bukiet, który idealnie oddaje aromat zarówno orzecha jak i syropu. W dodatku, na końcu trunek finiszowany był w beczce.
Likier ziołowy pochodzący z Czech, stworzony w 1807 roku. Połączenie ponad 30 ziół i przypraw, dodatkowo leżakowanie w dębowych beczkach.
Połączenie wysokiej jakości polskiego alkoholu zbożowego z pigwą. Powstał w wyniku aż sześciokrotnej filtracji. Wzbogacony francuską dumą, czyli koniakiem. Przywraca do życia tajemnice zawarte w historycznych przepisach, opatrzony pieczęcią doskonałości.
Cytrynówka na bazie wysokiej jakości polskiego alkoholu. Pełna aromatów dojrzałych cytryn. Jej mętność jest wynikiem faktu, że zawiera cząstki owoców. Przywraca do życia tajemnice zawarte w historycznych przepisach, opatrzony pieczęcią doskonałości.
Likier stworzony z połączenia 56 ziół, owoców i korzeni. Marka znana na całym świecie, która dzięki swojej polityce tworzy wręcz fankluby. Dojrzewa on powoli w dębowych beczkach, gdzie zyskuje wyjątkowy charakter.
Ciekawe rozwiązanie na połączenie irlandzkich likierów śmietankowego i kawowego. Podwójna butelka sprawia, że za jednym rozlaniem uzyskujemy idealnie proporcje w szkle.
Absynt ten różni się od innych faktem, ze nie dzięki dodatkowi witaminy B2, świeci on w ciemności! Słodki, delikatnie ziołowy o mocy 26%.
Ouzo to grecki aperitifi, z posmakiem anyżu. Najczęściej podawany z wodą, zmienia on wtedy barwę na mlecznie białą.
Polski miód pitny. Trójniak oznacza, że na jedną miarę miodu przypadają dwie miary wody jak nakazuje staropolska receptura.