Rum Shipmaster to Rum typu Spiced charakteryzujący się nutami vanilli oraz karmelu.
Jest to ciekawa mieszanka Rumu z Puerto Rico oraz tropikalnych przypraw
Jest 45 produktów.
Rum Shipmaster to Rum typu Spiced charakteryzujący się nutami vanilli oraz karmelu.
Jest to ciekawa mieszanka Rumu z Puerto Rico oraz tropikalnych przypraw
Aromatyczny i słodki blended rum z Panamy, wzbogacony owocowymi i pikantnymi składnikami. Wykorzystywane rumy mają co najmniej sześć lat, są destylowane z melasy przy użyciu typowego procesu kolumnowego i mieszane razem po sześcioletnim okresie dojrzewania.
Aromatyczny i słodki blended rum z Panamy, wzbogacony owocowymi i pikantnymi składnikami. Wykorzystywane rumy mają co najmniej sześć lat, są destylowane z melasy przy użyciu typowego procesu kolumnowego i mieszane razem po sześcioletnim okresie dojrzewania. Przedstawiona butelka to wersja magnum o pojemności 1,5L.
Rum Dark Spiced wyprodukowany został na Dominikanie. Alkohol najwyższej jakości, na który składa się mieszanka rumu destylowanego w melasie. Proces dojrzewania trwał 8 lat i odbywał się w beczkach ze starego dębu. W smaku intensywny, wyczuwalne suszone owoce, orzechy oraz wanilia.
Rum pochodzący z Gwatemali. Charakterystyczny złoty odcień, wynika z naturalnych procesów. W smaku, bardzo aromatyczny, intensywny z nutami wanilii, orzechów oraz karmelu. Trunek można spożywać solo, lecz równie świetnie sprawdzi się jako dodatek do drinków.
Rum pochodzący prosto z Karaibów, a swą nazwę zawdzięcza położonej tam małej wyspie. Charakteryzuje się wyraźnymi nutami przypraw oraz suszonych owoców.
Rum, który powstał w Ameryce Środkowej, konkretniej w Panamie. Został on stworzony ze starannie wybranych rumów, które dojrzewały nawet 8 lat. Smak oraz aromat soczystych owoców w akompaniamencie nut miodowych.
Inspirowany czerwonymi owocami bananowca, które zapewniają cień drzewom kawowym w Salvadorze. Posmak słodyczy banana przeplata się z nutą jagód. Idealny do serwowania w drinkach, dzięki swojemu zaskakującemu owocowemu aromatowi.
Rum pochodzący z Filipin destylowany w tradycyjnych alembikach. Delikatnie słodkawy i wyjątkowo aromatyczny. Uraczy nas bogatym aromatem owoców i miodu. Przy jego długim finiszu smak cytrusów i trzciny cukrowej idealnie komponuje się z jego gładkością.
Aromatyczny rum z dodatkiem roślin konopi indyjskich, z delikatnie wyczuwalną nutą pikanterii. Alkohol destylowany jest w Amsterdamie.
Rum prosto z Barbadosu. Przyprawy użyte to produkcji rumu również pochodzą z Karaibów, co sprawia, że rum ten idealnie oddaje charakter miejsca, z którego pochodzi.
Blu Label to rum, którego bursztynowa barwa skrywa aromaty melasy, karmelu oraz przypraw. W smaku uraczy nas długim finiszem.
Kubański Rum o cudownym charakterze czego zasługa jest idealne dobranie przypraw.
Rum pochodzący z Trynidadu, swoją nazwą nawiązuje do mitycznej ogromnej ośmiornicy, która zatapiała statki. Swoją charakterystyką jednak trochę od tego odchodzi. Aromat uraczy nas głownie przyprawami takimi jak goździki, cynamon czy ziele angielskie. W smaku wyczujemy toffi, wanilii czy chociażby pieprzu.
Rum od Plantation z dodatkiem soku z ananasa, to ciekawe przeżycie dla kubków smakowych. Do produkcji używa się samych owoców oraz ich skórek aby finalnie stworzyć wyjątkową edycje klasycznego złotego rumu.
Rum z rodowodem z Karaibów. Gładki i łagodny, ukazuje nuty wanilii oraz idealnie nadaję się do klasycznych koktajli nadając im egzotyczny charakter.
Destylarnia założona przez dwóch braci prawie 20 lat temu, która rum tworzy ze swoich własnych blendów inspirowanych wyspą na której destylarnia się mieści. Tworzony na Seszelach ciemny rum, bogaty jest w aromaty tropikalnych owoców z elementami wanilii oraz słodkich przypraw.
Rum z Karaibskim rodowodem, jest połączeniem wyselekcjonowanych destylatów. Firma ta zajmuję się produkcja rumu aż od 1886 roku, co sprawia, że stworzyli rum o ostrym charakterze idealny do drinków.
Rum pochodzący z Filipin. Swoją barwę oraz aromat zawdzięcza temu, że przez niemalże 3 lata leżakuje w beczkach po Bourbonie. Wyrazisty aromat bogaty jest w wanilię, cytrusy a nawet dąb. W smaku natomiast zaskoczy nas miód, wanilia a również przyprawy, jest o zasługa tego, że wytwarzany z dodatkiem przyprawy Rum Spice.
Rum pochodzący z Barbadosu, w którego skład wchodzą destylaty z aż 8 innych państw Ameryki Południowej. Dojrzewa on przez 15 lat w beczkach po Bourbonie.
Rum pochodzący z Filipin. Swoją barwę oraz aromat zawdzięcza temu, że przez niemalże 3 lata leżakuje w beczkach po Bourbonie. Wyrazisty aromat bogaty jest w wanilię, cytrusy a nawet dąb. W smaku natomiast zaskoczy nas miód, wanilia a również przyprawy, jest o zasługa tego, że wytwarzany z dodatkiem przyprawy Rum Spice. W tym przypadku nieco mniejsza butelka o pojemności 200 ml, perfekcyjna do degustacji oraz na prezent.
Rum dojrzewał przez 8 lat w dębowych beczkach po bourbonie, zyskując wyjątkowy charakter.
W aromacie dominują nuty marcepanu, przypraw korzennych, miodu, skórki pomarańczowej oraz dębiny. Na podniebieniu jest słodki, gładki i krągły, z akcentami owoców, wanilii, miodu i korzennych przypraw. Finisz pozostaje długi, dębowy i wyraźnie korzenny.
Compagnie Des Indes Spiced to starannie skomponowana mieszanka rumów z Dominikany i Wenezueli, delikatnie dosłodzona i macerowana z przyprawami przez 2 tygodnie, co nadaje jej wyjątkowego charakteru.
Rum pochodzący z Filipin. Swoją barwę oraz aromat zawdzięcza temu, że przez niemalże 3 lata leżakuje w beczkach po Bourbonie. Wyrazisty aromat bogaty jest w wanilię, cytrusy a nawet dąb. W smaku natomiast zaskoczy nas miód, wanilia a również przyprawy, jest o zasługa tego, że wytwarzany z dodatkiem przyprawy Rum Spice. W tym przypadku piękna butelka zapakowana jest w elegancką tubę świąteczną EOY.
Rum typu Spiced
Przyprawiony rum cieszy się dużym zainteresowaniem i przyciąga różnorodną rzeszę pijących, którzy doceniają jego zrównoważoną słodycz i pikantność.
Choć może nie zadowolić najbardziej sztywnych tradycjonalistów, ten aromatyczny duch oferuje złożoność, która kusi zarówno zwykłych entuzjastów, jak i koneserów.
Rum powstaje w wyniku destylacji trzciny cukrowej i starzenia w dębowych beczkach, a jego kulminacją są odcienie od jasnego do ciemnego, w zależności od czasu starzenia i potencjalnej karmelizacji.
Przyprawiony rum, zazwyczaj złoty lub ciemny, jest nasycony szeregiem przypraw, takich jak cynamon, wanilia, kardamon i goździki, a niektóre odmiany zawierają anyż, gałkę muszkatołową lub pieprz.
Dodatkową słodycz często uzyskuje się poprzez dodanie karmelu do wielu marek.
Sugestie dotyczące serwowania:
Rozkoszuj się przyprawionym rumem, wymieszaj go z colą lub połącz z odważnym piwem imbirowym, aby uzyskać eksplozję smaków. Ten wszechstronny trunek dobrze nadaje się do koktajli, jako uzupełnienie innych alkoholi lub jako główny składnik napojów.
Uznane marki, takie jak Takamaka czy Canerok, zapewniają niezawodne opcje, podczas gdy Kraken oferuje niedrogi wybór z bogatymi nutami wanilii i cynamonu.
Czarny przyprawiony rum Kraken Black Spiced można pić bezpośrednio lub polewać lodem, aby uzyskać proste, ale satysfakcjonujące doświadczenie.