Wyprodukowana z wykorzystaniem pierwszej, nowej receptury zbożowej destylarni od 150 lat. Ta whisky z pojedynczej beczki zawiera 70% żyta, 18% kukurydzy i 12% słodowanego jęczmienia. Jest to delikatnie pikantna whisky z owocową nutą moreli i pomarańczy.
Jest 57 produktów.
Jack Daniel's Single Barrel Strength to Tennessee whiskey pochodząca z jednej beczki, butelkowana bez rozcieńczania. Numer beczki może się różnić i jest podany na etykiecie, wraz z datą butelkowania oraz miejscem dojrzewania.
To wytrawne białe, lekko musujące wino prezentuje uderzającą miodowo-złotą barwę z perłową jakością, podkreśloną przez dobrze zdefiniowane bąbelki.
Produkowana w Hacienda La Capilla w regionie Los Altos de Jalisco w Meksyku, tequila Caba Maya jest wytwarzana w 100% z niebieskiej agawy Webera, powoli gotowanej na parze pod ciśnieniem w autoklawie. Fermentowana w drewnianych beczkach przed destylacją, ta edycja Añejo dojrzewała przez 18 miesięcy w amerykańskich beczkach dębowych, nadając jej aksamitnie miękkie nuty dębowej wanilii, karmelu i delikatnych przypraw, które wzbogacają jej żywiołowy, cytrusowy charakter.
- Symbolizująca unikalne rzemiosło, Pomme en Carafe jest częścią linii Signature marki Massenez. Karafka jest umieszczana na drzewie podczas kwitnienia, następnie zbierana i napełniana Calvadosem, starannie wyselekcjonowanym przez naszych Mistrzów. Intrygująca i fascynująca dzięki delikatnie zamkniętemu wewnątrz owocowi, ta karafka, będąca znakiem rozpoznawczym domu Massenez, jest jedyna w swoim rodzaju...
Wytrawne, lekko musujące wino ze szczepu Pinot Gris.
To Frizzante charateryzuje się lekkością, orzeźwiającym aromatem i smakiem owoców sadu i cytrusów
- Whisky z regionu Highland, ciekawie zbalansowana, nuty cytrusów, dębu i trawy przykryte wyraźnym akcentem torfowego dymu.
Dictador Aurum to premiumowy ciemny i złoty rum kolumbijskiej marki Dictador. Dojrzewający przez sześć lat w dębowych beczkach, rum ten charakteryzuje się miękką i kremową teksturą z nutami wanilii, karmelu, miodu, kawy i czekolady, tworzącymi złożony profil smakowy. Jego ciepły i przyciągający aromat z nutami prażonego dębu, wanilii i melasy przeniesie Cię w tropikalny raj.
Musujące, wytrawne i pomarańczowe wino z Winnicy Miłosz Pana Krzysztofa Fedorowicza, stworzona klasyczną metodą produkcji marki Grempler Sekt.
Wino zostało stworzone ze szczepów Traminer oraz Pinot Blanc. Maceracja nadała aromaty cytrusów oraz egzotycznych owoców
Rum Dictador Platinum, wyprodukowany z rzemieślniczą precyzją, dojrzewający w dębowych beczkach po Porto i Sherry, o delikatnym i słodkim smaku, doskonały.
To żywe, wytrawne białe wino z Południowej Afryki jest odświeżającą i przystosowującą się opcją, zawierającą zachwycającą mieszankę cytrusowych i tropikalnych aromatów owocowych.
Butelkowana jako część kolekcji Un-Chillfiltered Collection od Signatory Vintage, ta tajemnicza whisky ze Speyside dojrzewała przez 14 lat w beczkach po bourbonie typu hogshead. Whisky została zabutelkowana z mocą 46% alkoholu i zachowuje swój naturalny, złoty kolor.
Dom Pérignon z 2013 roku to urzekające wino, które rozwija się ze względu na wpływ długiego, chłodnego sezonu wegetacyjnego, który dodaje głębokości i złożoności jego profilu.
Edycja z podświetlaną etykietą
14-letnia whisky typu single grain z Port Dundas, niezależnie butelkowana przez Signatory. Whisky została wydestylowana w sierpniu 2008 roku i przelana do dwóch beczek po sherry oloroso drugiego napełnienia, gdzie dojrzewała aż do butelkowania w maju 2023 roku, bez dodatku barwników ani filtracji na zimno.
Edradour 10 YO 2014 UCF
Ta zachwycająca whisky single malt z regionu Highland pochodzi z uroczej destylarni Edradour i jest częścią kolekcji Un-Chillfiltered firmy Signatory Vintage. Znane ze swoich bogatych smaków, to specyficzne wydanie błyszczy, gdy dojrzewa w beczkach po sherry. Rocznik 2014 powstał ze skrupulatnej selekcji czterech beczek sherry oloroso pierwszego napełnienia, które dojrzewały przez dekadę przed butelkowaniem z mocną zawartością 46% ABV, bez dodatku barwników i filtracja na zimno.
Wytwarzana z żyta, klasyczna edycja wódki od cenionego producenta Wyborowa.
Wykorzystanie tego materiału do produkcji wódki nadaje delikatną konsystencję oraz słodkawy smak.
Wódka ta jest ceniona na całym świecie.
Wersja miniaturowa
Początkowy strzał z oferty Glenlivet, nazwany na cześć założyciela destylarni, George'a Smitha. To klasyczny Glenlivet, z kremowym i owocowym charakterem wzmocnionym przez wykorzystanie beczek pierwszego napełnienia z amerykańskiego dębu.
Wersja miniaturowa
Wódka Wheat Chopin to prawdziwe odzwierciedlenie kunsztu i tradycji, słynąca ze swojej lekkości i słodyczy, dzięki czemu jest chętnie wybieraną opcją przez miłośników wódki. Z każdym łykiem urzeka zmysły, oferując delikatny aromat przypominający świeżo upieczone ciasto chlebowe i profil smakowy z delikatną nutą miodu, płynnie rozpływającego się na podniebieniu. Wódka ta doskonale nadaje się nie tylko do spokojnego popijania, ale także stanowi wszechstronną bazę do żywych, letnich koktajli.
Baileys Irish Cream to likier irlandzki produkowany z whiskey, śmietany i kakao. Marka została założona w 1973 roku i od tego czasu stała się najlepiej sprzedającym likierem na świecie. Nazwa "Baileys" została zainspirowana elegancką restauracją o nazwie Baileys Bistro.
Rocznik White Stones Chardonnay z 2014 roku jest wytwarzany ze starannie wybranych 27 rzędów w bloku 1 winnicy Adrianna. Jego nazwa inspirowana jest charakterystycznym żwirem i owalnymi białymi kamieniami pokrywającymi ziemię pod winoroślą.
Winnica Adrianna, położona na wysokości prawie 1500 metrów w podokręgu Gualtallary w regionie Tupungato, charakteryzuje się skalistymi glebami, które ograniczają głęboki wzrost korzeni, zapewniając jednocześnie doskonały drenaż. Ten wymagający teren powoduje, że gleby są bardzo ubogie, co stwarza stres dla winorośli – co jest kluczowym czynnikiem w rozwoju winogron o intensywnych właściwościach smakowych
Proces produkcji wina White Bones Chardonnay rozpoczyna się od ostrożnego osadzania na zimno przez 12 godzin w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze 6°C. Następnie fermentacja odbywa się w beczkach z francuskiego dębu przez okres od 45 do 95 dni w temperaturze 16°C. Wino przechodzi również fermentację battonową i częściową fermentację malolaktyczną, dojrzewając przez 12 do 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu drugiego, trzeciego i czwartego użycia. Na szczególną uwagę zasługuje rocznik 2014, który odzwierciedla skrupulatne rzemiosło rodziny Catena i głębokie przywiązanie do jakości każdej butelki.
Catena Zapata jest synonimem doskonałości w argentyńskim winiarstwie, a winnica Nicasia jest niezwykłym świadectwem tego dziedzictwa. Położona w południowym regionie Altamira en La Consulta, słynie jako ekskluzywne miejsce dla selekcji sadzonek Malbec Catena, co jest świadectwem zaangażowania rodziny w produkcję wybitnego Malbec. Ta lokalizacja, wybrana przez ojca Nicolása Cateny, Domingo, słynie z idealnych warunków do uprawy wyjątkowych winogron Malbec.
Catena Zapata Malbec Argentino to znak rozpoznawczy argentyńskiego winiarstwa, odzwierciedlający pionierskiego ducha i oddanie jakości, których rodzina Catena przestrzega od pokoleń. Pochodzące z drobiazgowej selekcji winorośli w najlepszych partiach winnic należących do rodziny, wino to ukazuje wyjątkowy terroir Mendozy.
Winorośl Zapata jest starannie uprawiana, aby uzyskać minimalną ilość winogron, co skutkuje intensywnym stężeniem smaku. Po zbiorze winogrona przechodzą mikrofermentację w nowych beczkach z francuskiego dębu. Następnie wino jest leżakowane przez 24 miesiące w nowych beczkach z francuskiego dębu, co jeszcze bardziej zwiększa jego złożoność. Produkowane w bardzo ograniczonych ilościach, Catena Zapata Malbec Argentino jest hołdem dla rodzinnego zaangażowania w doskonałość.
Rocznik 1997 był debiutem tej niezwykłej mieszanki Cabernet Sauvignon i Malbec, ustanawiając nowy punkt odniesienia dla win południowoamerykańskich. Catena Zapata, znana ze swojego oddania jakości i innowacji, stworzyła to wino, aby pokazać potencjał argentyńskiego terroir. Doskonałość mieszanki została potwierdzona zwycięstwami w serii degustacji w ciemno, w których przewyższyła wiele cenionych cuvée z całego świata. Wybitny rocznik 2004 kontynuuje tę tradycję doskonałości.