To wino leżakowane w drewnie ma dobrą równowagę między ostrym smakiem, a dojrzałymi czerwonymi owocami. Jest bogate, o gęstej strukturze i imponującej koncentracji. Dodatkowy rok po zbiorach nadał winu głębię i gładką dojrzałość. Wypij teraz.
Jest 35 produktów.
Wytrawne. Truskawka, Malina, Melon, Cytrusy, Cytryna. Tak złożone, ale jednocześnie bardzo delikatne. Zbilansowany kwas, którego nie mają niektóre róże. Genialne wino.
Wino prowansalskie o jasnoróżowym kolorze, ale z odpowiednią strukturą, która towarzyszy jedzeniu, oferuje nuty jabłka, różowego grejpfruta i dzikiej róży, z odrobiną mineralności i przyjemnym chwytem na podniebieniu.
Różowe wino, pochodzące ze wspanialej włoskiej winnicy San Marzano.
Niemieckie różowe wino półwytrawne.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Wino idealne do makaronów lub drobiu. Połączenie polskich owoców z cytrusami w smaku, oraz nuty słodkich malin w aromacie tworzą ciekawą kompozycje.
Wino pochodzące z Winnicy Miłosz, znajdujące się pod Zaborem. Wino posiada certyfikat BIO. Wykonane ze szczepu Zweigelt. Spokojne o owocowym charakterze. Wyczuwalne aromaty poziomek, truskawek i malin.
Różowe Frizzante czyli wino wytrawne lekko musujące. Charakteryzuję się świeżością i rześkością. W bukiecie dominują poziomki i truskawki
Różowe wino musujące stworzone z dwóch szczepów: Cabernet Sauvignon oraz Merlota. Delikatne bąbelki skrywają owocowe aromaty i smak.
Włoskie różowe wino musujące ze szczepów Pinot Noir oraz Glera. Wytrawne wino o delikatnym, różowym kolorze.
Różowe wino o landrynkowym kolorze. W nosie dominują aromaty truskawki, które są podbijane przez delikatny posmak czereśni. W smaku wyczuwalne czerwone owoce. Całość subtelna o bardzo przyjemnej kwasowości.
Delikatnie wytrawne rózowe wino z wyczuwalną zawartością cukru. Bardzo lekkie Prosecco z wyczuwalnymi aromatami czerwonych owoców takich jak truskawki, poziomki. Idealne na gorące dni.
Wino ze szczepu Reberger o amarantowej barwie, wytrawne z wyczuwalnym intensywnym aromatem soczystych truskawek. Wśród nich odnajdziemy również nuty czarnej porzeczki i poziomek. Przyjemnie wyważone z odrobiną rześkości. Świetnie skomponuje się z daniami kuchni orientalnej, nieco pikantniejszymi oraz z owocami morza.
Wino Wolne wyprodukowane zostało z gron szczepu Pinot Noir, zebranych pod koniec września 2023. Różowe, wytrawne, delikatnie musujące na języku. Skrywa w sobie owocowe nuty. Produkt niefiltrowany, bez dodatku siarki oraz z certyfikatem bio. Najlepiej spożyć je do końca roku, pamiętając o tym, aby było wyraźnie schłodzone.
Wino różowe wytrawne. Na nosie początkowo wyczuwalne są nuty mineralne, a następnie pojawiają się aromaty owocowe z subtelną nutą mandarynki, brzoskwini i mango. W ustach jest harmonijne, bogate, pełne, z wyraźną świeżością grejpfruta. Posiada finezyjny, długi finisz.
Kultowe wino musujące w wyjątkowej różowej wersji. Zachwyca subtelnymi bąbelkami, które kuszą już od pierwszego łyka. W ustach eksploduje bogactwem aromatów wiśni, truskawek i arbuza, tworząc harmonijną kompozycję smaków. Wysoka kwasowość równoważy wyczuwalną słodycz, co sprawia, że wino jest wyjątkowo orzeźwiające.
To różowe wino powstało z połączenia odmian Syrah (70%) i Grenache (30%). Charakteryzuje się delikatną, bladoróżową barwą. W aromacie wyczuwalne są jeżyny, wiśnie oraz kwiatowe akcenty, z wyraźnie dominującą nutą róży. Smak harmonizuje z bukietem, oferując te same owocowe i kwiatowe nuty. Wino jest świeże i niezwykle przyjemne.
Różowe wytrawne, węgierskie wino ze szczepu zweigelt.
Owocowy i świeży aromat z nutami dojrzałych truskawek, rabarbaru, brzoskwiń, mandarynek i granatu. W smaku wyrazista, żywa kwasowość, delikatna pikantność i subtelna słoność, z truskawkowym finiszem.
Po raz kolejny Sacha Lichine, właściciel Château d'Esclans i twórca Whispering Angel, dostarcza wyjątkowe wino w doskonałej relacji jakości do ceny. To wyraziste, aromatyczne i eleganckie różowe wino powstaje z połączenia szczepów Grenache, Cinsault i Syrah, uprawianych wzdłuż wybrzeża Morza Śródziemnego. Słone, nasłonecznione gleby nadają mu wytrawny, a jednocześnie owocowy charakter.
Wino ze szczepów zweigelt, pinot noir, dornfelder, cabernet moravia. Na etykiecie helikopter, który pomagał winiarzom walczyć z przymrozkami wiosennymi.
Wytrawne. Truskawka, Malina, Melon, Cytrusy, Cytryna. Tak złożone, ale jednocześnie bardzo delikatne. Zbilansowany kwas, którego nie mają niektóre róże. Genialne wino.
Delikatne, bladoróżowe z purpurowymi tonami wino stworzone ze szczepu Syrah. Czyste i jasne z bukietem, w którym odnajdziemy świeże owoce - truskawkę, malinę, czarne wiśnie oraz nuty fiołków.
Zweigelt Rose wyprodukowany z austriackiej odmiany winorośli. Szlachetny różowy kolor połączony ze smakiem delikatnych nut truskawkowych.
Wino różowe wytrawne
Wino różowe wytrawne
Nie dość, że smakuje wyjątkowo, to również pięknie wygląda. Z tego powodu zdaje się być idealnym prezentem na każdą okazję, zwłaszcza dla kobiety. Wino wytrawne różowe powstaje najczęściej w ten sam sposób, co wino czerwone, jednak sam proces fermentacji jest nieco zmodyfikowany i trwa zdecydowanie krócej. To właśnie skrócony czas fermentacji powoduje, że dobre wino różowe wytrawne sprawia wrażenie słodszego i lżejszego smaku, niż jest w rzeczywistości.
Jak smakuje wino różowe wytrawne?
Wino wytrawne różowe charakteryzuje się głębokim i jednocześnie orzeźwiającym smakiem i aromatem z dającymi się wyczuć owocową nutą truskawki, maliny czy poziomki. Kosztując wino różowe wytrawne, wyczuwamy wprawdzie wyraźną kwasowość, jednak jest ona zdecydowanie łagodniejsza niż w przypadku win czerwonych. Popularny Pinot o niezwykle owocowym charakterze wydaje się być idealnym towarzystwem zarówno podczas popołudniowego aperitifu, jak i podczas kolacji, w której główną rolę odgrywają np. owoce morza.
Wino wytrawne różowe – do czego podawać kieliszek tego rodzaju wina?
Wina różowe w wersji wytrawnej są dużo lżejsze od swoich czerwonych odpowiedników, pasują więc idealnie do wszelkiego rodzaju deserów: zarówno do ciast, jak i do lodów lub czekolady. Dobre wino różowe wytrawne świetnie czuje się w towarzystwie dań składających się z białego mięsa, ryb i innych owoców morza. Smak wina świetnie współgra ze smakiem lekkich sałatek i sezonowych warzyw. Wino różowe wytrawne, w zależności od rodzaju, może pasować także do dań makaronowych oraz pizzy.
Jak podawać wino wytrawne różowe?
Przed podaniem różowego wytrawnego wina należy umieścić butelkę w lodówce i schłodzić do odpowiedniej temperatury. Przyjmuje się, że wino wytrawne różowe smakuje najlepiej w temperaturze od około 10 do 12 stopni Celsjusza. Niektóre rodzaje różowych win można schłodzić nawet do temperatury od 7 do 9 stopni Celsjusza. Nie ma potrzeby, aby kieliszek do różowego wina był równie szeroki jak ten do wina czerwonego. Wino różowe wytrawne można podawać z powodzeniem w nieco węższym, tulipanowym kieliszku na długiej nóżce.