To wino leżakowane w drewnie ma dobrą równowagę między ostrym smakiem, a dojrzałymi czerwonymi owocami. Jest bogate, o gęstej strukturze i imponującej koncentracji. Dodatkowy rok po zbiorach nadał winu głębię i gładką dojrzałość. Wypij teraz.
Jest 36 produktów.
Wytrawne. Truskawka, Malina, Melon, Cytrusy, Cytryna. Tak złożone, ale jednocześnie bardzo delikatne. Zbilansowany kwas, którego nie mają niektóre róże. Genialne wino.
Wino prowansalskie o jasnoróżowym kolorze, ale z odpowiednią strukturą, która towarzyszy jedzeniu, oferuje nuty jabłka, różowego grejpfruta i dzikiej róży, z odrobiną mineralności i przyjemnym chwytem na podniebieniu.
Różowe wino, pochodzące ze wspanialej włoskiej winnicy San Marzano.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Wino idealne do makaronów lub drobiu. Połączenie polskich owoców z cytrusami w smaku, oraz nuty słodkich malin w aromacie tworzą ciekawą kompozycje.
Różowe wino musujące stworzone z dwóch szczepów: Cabernet Sauvignon oraz Merlota. Delikatne bąbelki skrywają owocowe aromaty i smak.
Włoskie różowe wino musujące ze szczepów Pinot Noir oraz Glera. Wytrawne wino o delikatnym, różowym kolorze.
Różowe wino o landrynkowym kolorze. W nosie dominują aromaty truskawki, które są podbijane przez delikatny posmak czereśni. W smaku wyczuwalne czerwone owoce. Całość subtelna o bardzo przyjemnej kwasowości.
Delikatnie wytrawne rózowe wino z wyczuwalną zawartością cukru. Bardzo lekkie Prosecco z wyczuwalnymi aromatami czerwonych owoców takich jak truskawki, poziomki. Idealne na gorące dni.
Wino ze szczepu Reberger o amarantowej barwie, wytrawne z wyczuwalnym intensywnym aromatem soczystych truskawek. Wśród nich odnajdziemy również nuty czarnej porzeczki i poziomek. Przyjemnie wyważone z odrobiną rześkości. Świetnie skomponuje się z daniami kuchni orientalnej, nieco pikantniejszymi oraz z owocami morza.
Wino Wolne wyprodukowane zostało z gron szczepu Pinot Noir, zebranych pod koniec września 2023. Różowe, wytrawne, delikatnie musujące na języku. Skrywa w sobie owocowe nuty. Produkt niefiltrowany, bez dodatku siarki oraz z certyfikatem bio. Najlepiej spożyć je do końca roku, pamiętając o tym, aby było wyraźnie schłodzone.
Wino różowe wytrawne. Na nosie początkowo wyczuwalne są nuty mineralne, a następnie pojawiają się aromaty owocowe z subtelną nutą mandarynki, brzoskwini i mango. W ustach jest harmonijne, bogate, pełne, z wyraźną świeżością grejpfruta. Posiada finezyjny, długi finisz.
Kultowe wino musujące w wyjątkowej różowej wersji. Zachwyca subtelnymi bąbelkami, które kuszą już od pierwszego łyka. W ustach eksploduje bogactwem aromatów wiśni, truskawek i arbuza, tworząc harmonijną kompozycję smaków. Wysoka kwasowość równoważy wyczuwalną słodycz, co sprawia, że wino jest wyjątkowo orzeźwiające.
Różowe, wytrawne, musujące wino z Lubuskiej winnicy Folwark Pszczew.
Wino wyjątkowo delikatne, ze średnim nasyceniem bąbelkami.
Wyczuwalne aromaty czerwonych owoców takich jak poziomki czy wiśnie.
To różowe wino powstało z połączenia odmian Syrah (70%) i Grenache (30%). Charakteryzuje się delikatną, bladoróżową barwą. W aromacie wyczuwalne są jeżyny, wiśnie oraz kwiatowe akcenty, z wyraźnie dominującą nutą róży. Smak harmonizuje z bukietem, oferując te same owocowe i kwiatowe nuty. Wino jest świeże i niezwykle przyjemne.
Różowe wytrawne, węgierskie wino ze szczepu zweigelt.
Owocowy i świeży aromat z nutami dojrzałych truskawek, rabarbaru, brzoskwiń, mandarynek i granatu. W smaku wyrazista, żywa kwasowość, delikatna pikantność i subtelna słoność, z truskawkowym finiszem.
Po raz kolejny Sacha Lichine, właściciel Château d'Esclans i twórca Whispering Angel, dostarcza wyjątkowe wino w doskonałej relacji jakości do ceny. To wyraziste, aromatyczne i eleganckie różowe wino powstaje z połączenia szczepów Grenache, Cinsault i Syrah, uprawianych wzdłuż wybrzeża Morza Śródziemnego. Słone, nasłonecznione gleby nadają mu wytrawny, a jednocześnie owocowy charakter.
Wino ze szczepów zweigelt, pinot noir, dornfelder, cabernet moravia. Na etykiecie helikopter, który pomagał winiarzom walczyć z przymrozkami wiosennymi.
Prosecco zachwyca wyrazistym aromatem, w którym dominują soczyste nuty owocowe przeplatające się z delikatnymi akcentami kwiatowymi. W smaku jest doskonale zbalansowane — świeża kwasowość współgra tu z subtelną słodyczą, tworząc harmonijną kompozycję. Całość wieńczy długi, wyjątkowo przyjemny finisz.
Wytrawne. Truskawka, Malina, Melon, Cytrusy, Cytryna. Tak złożone, ale jednocześnie bardzo delikatne. Zbilansowany kwas, którego nie mają niektóre róże. Genialne wino.
Delikatne, bladoróżowe z purpurowymi tonami wino stworzone ze szczepu Syrah. Czyste i jasne z bukietem, w którym odnajdziemy świeże owoce - truskawkę, malinę, czarne wiśnie oraz nuty fiołków.
Zweigelt Rose wyprodukowany z austriackiej odmiany winorośli. Szlachetny różowy kolor połączony ze smakiem delikatnych nut truskawkowych.
Różowe, wytrawne wino pochodzące z Francji.
Wino różowe wytrawne
Wino różowe wytrawne
Nie dość, że smakuje wyjątkowo, to również pięknie wygląda. Z tego powodu zdaje się być idealnym prezentem na każdą okazję, zwłaszcza dla kobiety. Wino wytrawne różowe powstaje najczęściej w ten sam sposób, co wino czerwone, jednak sam proces fermentacji jest nieco zmodyfikowany i trwa zdecydowanie krócej. To właśnie skrócony czas fermentacji powoduje, że dobre wino różowe wytrawne sprawia wrażenie słodszego i lżejszego smaku, niż jest w rzeczywistości.
Jak smakuje wino różowe wytrawne?
Wino wytrawne różowe charakteryzuje się głębokim i jednocześnie orzeźwiającym smakiem i aromatem z dającymi się wyczuć owocową nutą truskawki, maliny czy poziomki. Kosztując wino różowe wytrawne, wyczuwamy wprawdzie wyraźną kwasowość, jednak jest ona zdecydowanie łagodniejsza niż w przypadku win czerwonych. Popularny Pinot o niezwykle owocowym charakterze wydaje się być idealnym towarzystwem zarówno podczas popołudniowego aperitifu, jak i podczas kolacji, w której główną rolę odgrywają np. owoce morza.
Wino wytrawne różowe – do czego podawać kieliszek tego rodzaju wina?
Wina różowe w wersji wytrawnej są dużo lżejsze od swoich czerwonych odpowiedników, pasują więc idealnie do wszelkiego rodzaju deserów: zarówno do ciast, jak i do lodów lub czekolady. Dobre wino różowe wytrawne świetnie czuje się w towarzystwie dań składających się z białego mięsa, ryb i innych owoców morza. Smak wina świetnie współgra ze smakiem lekkich sałatek i sezonowych warzyw. Wino różowe wytrawne, w zależności od rodzaju, może pasować także do dań makaronowych oraz pizzy.
Jak podawać wino wytrawne różowe?
Przed podaniem różowego wytrawnego wina należy umieścić butelkę w lodówce i schłodzić do odpowiedniej temperatury. Przyjmuje się, że wino wytrawne różowe smakuje najlepiej w temperaturze od około 10 do 12 stopni Celsjusza. Niektóre rodzaje różowych win można schłodzić nawet do temperatury od 7 do 9 stopni Celsjusza. Nie ma potrzeby, aby kieliszek do różowego wina był równie szeroki jak ten do wina czerwonego. Wino różowe wytrawne można podawać z powodzeniem w nieco węższym, tulipanowym kieliszku na długiej nóżce.