Claude Chatelier to koniak, który leżakował w dębowej beczce od 4 do 10 lat. Jest to koniak o łagodnym i kremowym aromacie z piękną bursztynową barwą
Jest 19 produktów.
Koniak, który został w pełni z tworzony na oparciu o szczep Ugni Blanc, rosnącego w regionie Petit Champagne. Wyczuwalne nuty owoców oraz czekolady, są zasługą 7 lat przeleżanych w beczkach z francuskiego dębu.
Hennessy V.S.O.P Privilège to zrównoważony koniak, będący wyrazem 200 lat know-how Hennessy. Ta wyjątkowa mieszanka, będąca owocem niepewności natury, ujarzmiła elementy niezbędne do wytworzenia i ucieleśnienia oryginalnej koncepcji koniaku.
Tradycyjny Francuski koniak, co za tym idzie klasyczne dla niego aromaty kwiatów, oraz bursztynowa barwa.
Koniak Lheraud VSOP Emotion to cudownie wszechstronna butelka do posiadania - i oferuje również doskonały stosunek jakości do ceny. Mieszanka Fine Champagne (co oznacza, że ââeaux-de-vie użyte do stworzenia koniaku pochodzi z dwóch głównych regionów uprawy koniaku: Grande Champagne i Petite Champagne), oferuje wszystkie kwiatowe, owocowe aromaty i smaki, których można się spodziewać z winogron uprawianych na tych kredowych glebach.
Cognac Dupuy VSOP to doskonały przykład równowagi między mocą alkoholu a słodyczą tanin delikatnie mieszanych podczas procesu dojrzewania w naszych piwnicach. Mieszanka wielu eaux de vie wybranych przez naszego mistrza piwnicy. Dominująca nuta owocowa (gruszka, mango, marakuja) z nutą płatków róży.
Starannie zbalansowane połączenie eaux-de-vie z Grande Champagne, Petite Champagne i Fins Bois. Przez 10 lat dojrzewa w francuskich dębowych beczkach, doskonale oddając ich charakter. Bogate aromaty orzechów laskowych harmonijnie łączą się z nutami kwiatów i dojrzałych owoców, tworząc subtelny, aromatyczny koniak o aksamitnym i długotrwałym finiszu.
Dostępny w zestawie z dwoma kieliszkami degustacyjnymi.
Limitowana edycja słynnego koniaku Hennessy V.S.O.P. W pięknym opakowaniu
Koniak z ponad stuletnią tradycją tworzenia trunku. Meukow V.S.O.P charakteryzuje się wyraźnie owocowym aromatem z nutami karmelu i orzechów. W smaku uraczy nas elementami przypraw oraz wanilii. Długi finisz.
Koniak, który leżakowany był w beczkach z dębu Limousin. Koniak ten mógł tam spędzić nawet 12 lat, jednak nie można w nich podawać klasyfikacji wiekowej. Charakteryzuje się on aromatem kwiatowym w połączeniu z owocami. W smaku uraczy nas lekką beczką, połączoną z elementami toffi, owoców a nawet kakao.
Mieszanka dobrze dojrzałych starych koniaków pochodzących z winnic Fins Bois i Grande Champagne. Posiada te same przyjemne cechy charakterystyczne co V.S.V.C. z większą dojrzałością i taniną po dłuższym pobycie w beczkach z dębu Limousin.
Połączenie niemalże 20 różnych destylatów, które minimum 4 lata były starzone w beczkach dębowych. Wyczujemy aromaty kwiatów oraz owoców.
Koniak pochodzący z gron Ugni Blanc z regionów Grande i Petite Champagne oraz Fins Bois. Dojrzewał przez ponad 10 lat w beczkach z dębu francuskiego. Piękna bursztynowa barwa. Aromat tostowanego drewna, wanilii, bananów, suszonych owoców i bakalii (morele, daktyle i migdały) oraz orientalnych przypraw. W ustach równowaga pomiędzy dębiną, a owocowością. Długi, bardzo aromatyczny finisz.
Limitowana edycja słynnego koniaku Hennessy V.S.O.P. Elegancka czerwona butelka, schowana jest w wyjątkowe opakowanie zaprojektowane przez malarza Zhanga Emli.
Limitowana edycja słynnego koniaku Hennessy V.S.O.P. W pięknej tubie oprócz eleganckiej butelki znajdziemy również cztery podkładki pod szkło. Całość jest sygnowana nazwiskiem artysty Juliena Colombiera, który jest autorem opakowania.
Koniak Lheraud VSOP Emotion to cudownie wszechstronna butelka do posiadania - i oferuje również doskonały stosunek jakości do ceny. Mieszanka Fine Champagne (co oznacza, że ââeaux-de-vie użyte do stworzenia koniaku pochodzi z dwóch głównych regionów uprawy koniaku: Grande Champagne i Petite Champagne), oferuje wszystkie kwiatowe, owocowe aromaty i smaki, których można się spodziewać z winogron uprawianych na tych kredowych glebach.
Hardy Cognac VSOP to "Fine Champagne", stworzony z najlepszych destylatów z regionów Grande i Petit Champagne. Zbalansowany i harmonijny, imponuje znawcom na całym świecie. Ma intensywny smak świeżych gruszek, aromaty przypraw i rzadkich nut orzechowych.
Aromaty pieczonych nektarynek, dojrzałych moreli i soczystego melona zachęcają do pierwszego łyku, a nuty żywicy pomarańczowej, dębu i wanilii dodają mu dojrzałości.
Pięknie wyrażone owocowe nuty, charakterystyczne dla białych win z winorośli Charente. Imbir, czekolada, pomarańcza i dąb łagodnie przechodzą w finisz z nutami suszonych owoców.
Urzeka złocistą barwą z głębokimi, ciepłymi refleksami.
Świeże nuty gruszki stopniowo ustępują miejsca bogatszym akcentom orzechów oraz korzennym zapachom, takim jak cynamon.
Kompozycja smakowa jest doskonale zharmonizowana, tworząc wyjątkowo przyjemne doznania.
Koniak VSOP
Termin VSOP oznacza „Very Superior Old Pale”, ale jest powszechnie znany jako „Very Special Old Pale”. Wyrażenie to wywodzi się z rozkazu wydanego przez króla Jerzego IV z brytyjskiego dworu królewskiego w 1817 roku, kiedy zażądał on od rodu Hennessy „Very Superior Old Pale”. Wyznaczyło to wówczas nowy standard dla producentów koniaku.
Aby najmłodsza woda w mieszance mogła zostać sklasyfikowana jako koniak VSOP, musi leżakować przez co najmniej cztery lata. Jednak mistrzowie blenderów często dodają starsze eaux-de-vie, aby osiągnąć pożądaną równowagę w końcowej mieszance, w wyniku czego średni wiek przekracza wymagane minimum. Niektórzy ludzie decydują się na interpunkcję liter jako V.S.O.P., ale jest to po prostu wybór stylistyczny.
Oprócz „Very Superior Special Pale” koniaki VSOP mogą być również oznaczone jako „Very Old”, „Réserve” lub „Vieux”. Decyzja pomiędzy VS a VSOP ostatecznie zależy od osobistych preferencji, ponieważ dłuższe starzenie się nie zawsze oznacza lepszą jakość. Koniaki VS znane są ze świeżych, owocowych aromatów, podczas gdy VSOP oferują gładszy profil z nutami dębu i przypraw.
Koniaki VSOP, takie jak Hennessy VSOP i Dupuy VSOP, to doskonały wybór dostępny na rynku. Można je pić w czystej postaci lub dodawać do koktajli, co czyni je wszechstronnym dodatkiem do każdej kolekcji alkoholi.