Aromaty dojrzałej wiśni, owoców leśnych oraz fiołków. W smaku obfite w owocowy smak.
Jest 18 produktów.
Wino posiada głęboki rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. W smaku intensywne z aromatem ciemnych owoców. Pełne i wyraziste z delikatną waniliową nutą. Idealnie komponuje się z wędlinami i serami, a także z mięsami z grilla.
Intensywny i złożony bukiet z nutami śliwek i wiśni. Delikatne aromaty wanilii. W smaku pełne, harmonijne i miękkie. Lekko pikantny finisz. Idealnie komponuje się z daniami, z czerwonego mięsa.
Półwytrawne, czerwone wino pochodzące z Włoch. Ciemnoczerwona, intensywna barwa skrywa w sobie aromaty dojrzałych czerwonych owoców z nutami kwiatowymi. W intensywnym smaku wyczujemy delikatne taniny w akompaniamencie czerwonych owoców. Pełne i gładkie.
Wino pochodzące z lubińskiej winnicy Hiki, położonej w okolicach Zielonej Góry. Leżakowane w beczce. Owocowy aromat o wiśniowo-jagodowej nucie i aksamitny smak, w którym dominują akcenty dojrzałej wiśni. sprawdzi się jako dodatek do niezbyt tłustych dań mięsnych, makaronów, czy grillowanych warzyw
Włoskie wino pochodzące z Sycylii. Powstałe ze szczepu Syrah oraz Nero d'Avola. Charakteryzuje się intensywnym aromatem pełnym owoców. W smaku uraczy nas delikatnymi taninami w akompaniamencie wcześniej wspomnianych owoców.
Wino czerwone, półwytrawne wytworzone z aromatycznych owoców czerwonej porzeczki. W smaku delikatne, orzeźwiające ze zbalansowaną kwasowością.
To rubinowoczerwone wino z subtelnymi purpurowymi refleksami zachwyca intensywnym aromatem świeżych śliwek i wiśni, wzbogaconym o ziołowe nuty. Na podniebieniu jest wyraźnie owocowe, soczyste, z pieprzowym akcentem i elastycznymi taninami w finiszu. Doskonale komponuje się z pieczoną wieprzowiną, grzybami, grillowanymi warzywami oraz makaronami w serowych sosach.
Włoskie, półwytrawne, czerwone wino. Wyczujemy w nim nuty wanilii, dębu, momentami nawet tytoń połączony z czarnymi soczystymi owocami. Długie i gęste na finiszu.
Włoskie, półwytrawne, czerwone wino. Idealnie podkreśli smak delikatnych mięs.
Carl Jung Merlot jest to czerwone, półwytrawne wino bezalkoholowe o owocowym smaku i głębokim czerwonym kolorze. Idealne dla osób niepijących, a także młodszych.
Hiszpańskie, półwytrawne, czerwone wino. Wiśniowa barwa skrywa elementy czerwonych dojrzałych owoców z lekką słodyczą.
Owocowe aromaty, oraz aksamitny smak, połączone z faktem iż wino leżakowało w beczce tworzą wyjątkowe połączenie. Idealny dodatek do dań mięsnych lub makaronów.
Wino o kolorze głębokiej czerwieni. Aromaty ciemnych owoców i ziół. Obfity i gładki smak o długim finiszu. Wino dojrzewało przez 6 miesięcy w dębowej beczce.
Wino o intensywnej ciemnoczerwonej barwie. Bogate w aromaty suszonych owoców pestkowych. Całość smaku dopełnia delikatna nuta wanilii. Finisz delikatnie pikantny, który idealnie dopełnia smak pieczonych potraw.
Bułgarskie czerwone wino półwytrawne o jasnorubinowej barwie i aromatach świeżych, dojrzałych czereśni, przeplatających się z intrygującymi nutami żywicznymi. W smaku lekkie, z miękką tanicznością, przyjemnie owocowe, z delikatnie słodkim akcentem na finiszu.
1908 Nero di Gio to wyjątkowe półwytrawne czerwone wino włoskie, które pięknie łączy zaokrągloną strukturę południowych regionów z odświeżającymi cechami północy. Leżakowane przez 6 miesięcy w dębowych beczkach, to wino zachwyca głęboką rubinową barwą i urzekającym bukietem, w którym znajdują się aromaty jeżyn i czereśni, a także nuty cynamonu, tytoniu i lukrecji.
Na podniebieniu ujawnia elegancję i wyjątkową równowagę z aksamitnymi taninami, kończąc się imponująco długim finiszem z balsamicznymi niuansami. Doskonale komponuje się z czerwonymi mięsami, w tym dziczyzną, oraz dojrzewającymi serami.
Skład: 50% Negroamaro (Apulia), 20% Montepulciano (Molise), 15% Merlot (Veneto), 15% Cabernet (Veneto).
Maestro Primitivo to półwytrawne, intensywnie czerwone wino pochodzące z nasłonecznionych terenów południowych Włoch. Jego urzekający bukiet prezentuje soczyste owoce leśne, elegancko przeplatające się z ziemistymi nutami, które oddają bogactwo tamtejszego terroiru. Na podniebieniu to wino jest zarówno esencjonalne, jak i jedwabiste, oferując doskonale zrównoważoną strukturę.
Idealne do wzbogacenia doświadczeń kulinarnych, Maestro Primitivo doskonale komponuje się z różnorodnymi daniami, w tym makaronami w soczystych ciemnych sosach, dojrzewającymi serami oraz smakowitym salami z pieczoną papryką. Ciesząc się nim podczas przytulnego spotkania w gronie rodziny lub w eleganckiej kolacji, to wino z pewnością podniesie rangę każdej okazji swoją zachwycającą złożonością.
Wino czerwone półwytrawne
Dobre wina półwytrawne czerwone
Są mniej cierpkie i kwaskowe niż ich wytrawne odpowiedniki. Dzieje się tak za sprawą powstałej na skutek fermentacji większej ilości cukru resztkowego. Wino czerwone wytrawne jest więc dużo lżejsze i łagodniejsze w smaku. Nie zmienia to jednak faktu, że wino czerwone półwytrawne charakteryzuje się równie głębokim kolorem i pełnym aromatem.
Cabaret Sauvignon, jedna z najpopularniejszych na świecie odmian, wyróżnia się bogatym smakiem o wyczuwalnych nutach czarnej porzeczki. Idealnie pasuje do dań mięsnych oraz dań z grilla. Primitivo, włoski szczep pochodzący niegdyś z Dalmacji, jest dużo łagodniejsze i nieco mniej kwaskowe. Smak czerwonych i czarnych owoców czerwonego wina półwytrawnego świetnie współgra ze smakiem dań makaronowych oraz dziczyzny. Butelka dobrego czerwonego wina półwytrawnego to doskonały i niezwykle elegancki pomysł na prezent na niemal każdą okazję.
Do czego podawać wino czerwone półwytrawne?
Kieliszek czerwonego wina półwytrawnego świetnie wydobędzie smak potraw kuchni azjatyckiej. Bardzo dobrze pasuje też do dań makaronowych, do drobiu oraz ryb. Wino czerwone półwytrawne doskonale wydobędzie smak duszonego i pieczonego mięsa oraz pieczeni z grilla. Dobre wina półwytrawne czerwone mogą być podawane do różnego rodzaju przystawek np. bakali czy serów. Kieliszek czerwonego wina to idealne wykończenie wykwintnej kolacji.
Jak podawać dobre wina półwytrawne czerwone?
Kieliszek, w którym podawane jest czerwone wino półwytrawne, powinien być sporych rozmiarów, z pękatą czaszą. Dobre wina półwytrawne czerwone, aby wydobyć pełnię swojego smaku, muszą mieć kontakt z powietrzem. Nalewając czerwone wino półwytrawne, trzymamy za stópkę delikatnie pochylony kieliszek i lejemy po jego ściance do 1/3 wysokości. Staramy się, aby butelka wina nie dotykała szkła kieliszka. Przed podaniem pamiętajmy o odpowiedniej temperaturze butelki czerwonego wina półwytrawnego, która powinna wahać się od 15 do 18 stopni Celsjusza. Delikatnie wychłodzone czerwone wino półwytrawne w pełni ujawnia głębię swojego smaku.