Wermut Carlo Alberto jest produktem doskonałym, unikalnym na skalę światową, uprzywilejowanym dzięki rzadkim składnikom i starożytnym procedurom, które wymagają doświadczenia, wiedzy, delikatności i niezwykłej cierpliwości.
Jest 7 produktów.
Wermut Carlo Alberto jest produktem doskonałym, unikalnym na skalę światową, uprzywilejowanym dzięki rzadkim składnikom i starożytnym procedurom, które wymagają doświadczenia, wiedzy, delikatności i niezwykłej cierpliwości.
Riserva Carlo Alberto, symbol szlachetnego picia, dzięki historii, poszukiwania wiedzy w jaskiniach alchemicznych, Turynu, który zawsze był magiczny dla prawdziwego odkrywania istoty ludzkiej.
Lekki odcień brązu, średniowieczna miedź. W nosie nuta wiśni i świeżych letnich owoców, kwiaty, krwawnik i bób tonka, dzikie zioła (mniszek lekarski i mięta), serce ciepłych przypraw, czerwone owoce, skórka pomarańczowa i egzotyczna kwasja. Zrównoważone do perfekcji.
W nosie nuta wiśni i świeżych letnich owoców, kwiaty, krwawnik i bób tonka, dzikie zioła (mniszek lekarski i mięta), serce ciepłych przypraw, czerwone owoce, skórka pomarańczowa i egzotyczna kwasja. Zrównoważone do perfekcji.
Wermut Rojo to produkt stworzony w hołdzie dla wemutów tradycyjnie tworzonych w Katalonii już od połowy XIX wieku. Wino będące jego bazą zrobione jest z odmian Macabeo i Xarello.
Od zawsze podstawową rośliną używaną w produkcji wermutów był piołun, czasem zastępowano go rośliną goryczki, która zawiera najprawdopodobniej najbardziej gorzką substancję świata -znaną jako Amarogentyna.