- Obecnie brak na magazynie
Wyważona i żywa odmiana Pinot Noir z regionu Marlborough.
Delikatne i świeże wino stworzone z odmiany Pinot Grigio. Wino fermentowało i krótko dojrzewało w kadziach ze stali nierdzewnej. Barwa słomkowa z delikatnymi, zielonymi tonami. Aromat świeży, mocno owocowy, wyczuwalne jabłka, brzoskwinie i odrobina owoców cytrusowych. W smaku wytrawne, o zrównoważonej kwasowości. Znakomite do drobiu, ryb, owoców morza, a także jako aperitif.
Opis
Wyważona i żywa odmiana Pinot Noir z regionu Marlborough.
Świeże, charakterystyczne i pociągające Pinot Grigio z regionu Provincia di Pavia na południe od Mediolanu. Cavit jest znany z produkcji niezmiennie wysokiej jakości, nienagannie wykonanych win, prawdziwie wyrazistych z każdej odmiany.
Wino pochodzące z Trydentu, we Włoszech. Delikatny słomkowy kolor. Na podniebieniu eleganckie z uzupełniającym smakiem świeżości.
Niepoort Tawny produkowane jest z winogron pochodzących z niskoprodukcyjnych winnic Doliny Douro. Są to młode wina, które powstają w wyniku kilku zbiorów i dojrzewają przez około trzy i pół roku w starych dębowych beczkach. To porto o jasnej barwie i potężnych aromatach orzechów i suszonych owoców.
Tokaj to tradycyjne wino pochodzące z Węgier, w domyśle słodkie, deserowe. Nie inaczej jest w tym przypadku. Wino to oferuje nam aromaty oraz smak pełen owoców z dominacja brzoskwiń, cytrusów a nawet wanilii.
Francuskie, czerwone, wytrawne wino. Winogrona zbierane są ręcznie z ponad dwudziestoletnich krzaków.
Włoskie wytrawne wino o kolorze głębokiego Rubinu. W ustach bardzo eleganckie smaki owocowe.
Rubinowoczerwony kolor z refleksami granatu i intensywny aromat, Banchetto to słodkie wino musujące uzyskane z aromatycznych czerwonych winogron jagodowych uprawianych w Piemoncie.
Wino o aksamitnej, gładkiej konsystencji, z łagodnym smakiem, w którym stopniowo ujawniają się delikatne, harmonijne taniny. Świeża kwasowość nadaje mu lekkości, a subtelny waniliowy finisz dopełnia całość. Bukiet aromatów intryguje nutami przypraw, dojrzałych jabłek i śliwek, wzbogaconych delikatnym akcentem kakao, tworząc wrażenie elegancji i głębi.
Barwa jasna, słomkowa, z zielonkawymi refleksami. Aromat intensywnie owocowy i świeży. W smaku wytrawne, gładkie i zrównoważone. Idealne na aperitif oraz do lekkich dań z ryb i białych mięs.
Wino wytrawne, czerwone o wyrazistym smaku ciemnych owoców tj. porzeczka w akompaniamiencie wanilii z nutą ziół. Zbalansowane, wyczuwalne delikatne taniny.
Niespotykana odmiana włoskiej winorośli. Szczep podsiada aromaty wulkanicznej gleby i kwiatowych nut. Na ustach jest łatwo wyczuwalny akcent krzemienia i ziół. W smaku jest delikatne i orzeźwiające.
Niespotykanym jest trafić na zielonogórskie wino wykonane z ciemnych gron o tak rozkosznym aromacie. Czerwone, słodkie wykonane ze szczepu Reberger. Charakteryzuje się śliwkowym aromatem, połączonym ze smakiem dzikich owoców oraz czekolady. Lekko pikantny z dębową nutą.
Owocowe aromaty, oraz aksamitny smak, połączone z faktem iż wino leżakowało w beczce tworzą wyjątkowe połączenie. Idealny dodatek do dań mięsnych lub makaronów.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Volpaia.
Czerwone wino wytrawne wywodzące się z Grecji. Wino o wyczuwalnych aromatach przypraw, czarnych porzeczek i śliwek.
Słodkie wino musujące Martini o mocno wyczuwalnych owocowych aromatach.
Czerwona Pomarańcza to wino powstałe z macerowanej skórki białych oraz czerwonych winogron szczepu Pinot Noir, Pinot Blanc oraz Traminer. W smaku wytrawne z wyraźną nutą suszonych owoców, oraz delikatną orzeźwiającą nutą. Wino organiczne z certyfikatem produkcji bio.
Wytrawne, białe wino ze szczepu Gewurztraminer zostało ocenione przez uznanego krytyka James'a Sucklinga na wysokie 91 pkt.
Jest to wino aromatyczne, łączoce idealnie kwasowość z owocowością.
Leżakuuje na osadzie drożdżowym przez 7 miesięcy.