- Obecnie brak na magazynie
Wino pochodzące z Trydentu, we Włoszech. Delikatny słomkowy kolor. Na podniebieniu eleganckie z uzupełniającym smakiem świeżości.
Świeże, charakterystyczne i pociągające Pinot Grigio z regionu Provincia di Pavia na południe od Mediolanu. Cavit jest znany z produkcji niezmiennie wysokiej jakości, nienagannie wykonanych win, prawdziwie wyrazistych z każdej odmiany.
Świeże, charakterystyczne i pociągające Pinot Grigio z regionu Provincia di Pavia na południe od Mediolanu. Cavit jest znany z produkcji niezmiennie wysokiej jakości, nienagannie wykonanych win, prawdziwie wyrazistych z każdej odmiany.
Wino pochodzące z Trydentu, we Włoszech. Delikatny słomkowy kolor. Na podniebieniu eleganckie z uzupełniającym smakiem świeżości.
Rześkie i świeże Pinot Grigio o jasnosłomkowej barwie i intensywnym bukiecie świeżych owoców i białych kwiatów. W ustach delikatne i eleganckie, z dobrze zbalansowanymi nutami dojrzałych owoców tropikalnych i jabłek.
Wino pochodzące z Trydentu, we Włoszech. Delikatny słomkowy kolor. Na podniebieniu eleganckie z uzupełniającym smakiem świeżości.
Wino pochodzące z Zaboru z Winnicy Miłosz. Posiada certyfikat BIO. Szczep Solaris z wyczuwalnymi aromatami cytrusowymi, brzoskwini i nutami jabłka. Delikatne i zrównoważone.
Białe, wytrawne wino pochodzące z Hiszpanii. Intensywny bukiet, bogaty w brzoskwinie, gruszki czy morele z akcentami wanilii. Gładkie i pełne.
Dominują typowe dla Sauvignon Blanc aromaty agrestu, kiwi oraz świeżych ziół. Chenin Blanc natomiast wzbogaca smak nutami polnych kwiatów i jabłek.
W ustach wino jest orzeźwiające, skoncentrowane i czyste. Przez kremową teksturę przebija się wyraźna kwasowość.
Długi, zdecydowany finisz.
Wytrawne, lekko musujące wino ze szczepu Pinot Gris.
To Frizzante charateryzuje się lekkością, orzeźwiającym aromatem i smakiem owoców sadu i cytrusów
Wytrawne wino z Lubuskiej winnicy Saganum stworzone ze szczepu Hibernal. W ustach świeże, owocowe z zauważalną goryczką
Wino białe, wytrawne, wytworzone z czerwonych winogron. Zrównoważony smak i zapach jagód i poziomek. Lekkie i orzeźwiające.
Intensywny jasnożółty kolor z delikatnymi złocistymi refleksami przykuwa uwagę. Smak wyróżnia się wyraźnym owocowym profilem, uzupełnionym mineralnymi akcentami i przyjemną kwasowością. Długi finisz tworzy harmonijną całość, dostarczając wielowymiarowych doznań.
Wino z rodowodem ze Słowenii. Uraczy nas aromatami cytrusów oraz kwiatów. Powstało ono z winogron z ponad 20 letnich krzewów.
Wino skomponowane w 100% z odmiany Viura. Viura pochodzi wyłącznie z winnic znajdujących się w pobliżu winnicy, w mieście Navarrete, o średnim wieku 25 lat. Winogrona zbierane są ręcznie w okresie od ostatniego tygodnia września do pierwszych dwóch tygodni października.
Rześkie i owocowe Prosecco. Umiarkowana, lekka kwasowość.
Włoskie, wytrawne, białe wino. Powstało z odmiany Pinot Grigio, co nadaje mu świeżość i delikatność. Mocno owocowy aromat z dominacją jabłek. Zrównoważona kwasowość połączona z wytrawnością.
Choya jest śliwkowym winem wytwarzanym w Japonii. Piękny śliwkowy zapach sprawia, że wino jest aksamitne i słodkie. W Japonii jest często używane do usuwania toksyn z organizmu, zmęczenia i bezsenności. Bogate w wiele witamin takich, jak witamina C. Podawane w temperaturze pokojowej będzie smakować najlepiej.
Proces produkcji wina White Bones Chardonnay rozpoczyna się od ostrożnego osadzania na zimno przez 12 godzin w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze 6°C. Następnie fermentacja odbywa się w beczkach z francuskiego dębu przez okres od 45 do 95 dni w temperaturze 16°C. Wino przechodzi również fermentację battonową i częściową fermentację malolaktyczną, dojrzewając przez 12 do 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu drugiego, trzeciego i czwartego użycia. Na szczególną uwagę zasługuje rocznik 2014, który odzwierciedla skrupulatne rzemiosło rodziny Catena i głębokie przywiązanie do jakości każdej butelki.
Świeże aromaty białych kwiatów, egzotycznych owoców, trawy i miodu. W ustach rześkie z posmakiem moreli, mango i jabłek. Delikatnie wytrawne.