- Obecnie brak na magazynie
"Aperitiff" to doskonały włoski likier-aperitif o unikalnym słodko-gorzkim smaku, podstawowy składnik bardzo popularnego, orzeźwiającego drinka Spritz Prosecco.
Orzeźwiające prosecco o aromacie jabłek, gruszek i białych kwiatów. W smaku przyjemne i rześkie.
Opis
Orzeźwiające prosecco o aromacie jabłek, gruszek i białych kwiatów. W smaku przyjemne i rześkie.
"Aperitiff" to doskonały włoski likier-aperitif o unikalnym słodko-gorzkim smaku, podstawowy składnik bardzo popularnego, orzeźwiającego drinka Spritz Prosecco.
Na podniebieniu wytrawne i harmonijne, jest trwałe i przyjemnie pikantne. Całkiem inne od często raczej charakteryzującego się słodyczą Prosecco z relatywnie wysoką zawartością cukru resztkowego.
Kojarzone z wysoką wartością przy niskich kosztach, Prosecco jest idealną opcją w sytuacjach, gdy chcesz lub potrzebujesz wina musującego.
Świeże wino o bardzo owocowym aromacie. Subtelne oraz delikatne z charakterystyczną mineralnością. Wino leżakowało w kadziach ze stali nierdzewnej. Idealne do rybi serów.
Rocznik 2022
Słomkowa barwa z miedzianymi refleksami. Bukiet smakowy jest elegancki i owocowy z akcentem prażonych owoców. Pełne i okrągłe z dobrze zachowaną strukturą. Znakomite do przystawek, ryb i dań na bazie jajek
Intensywny smak z nutami ziół takich, jak pokrzywa i kwiat czarnego bzu. Wytrawność wina uzupełnia się z aromatami owoców tropikalnych i skórki cytryny.
Kolor jasny słomkowy. Kwiatowy zapach z aromatem miodu, rodzynek i owoców pestkowych oraz delikatne nuty gałki muszkatołowej. W ustach subtelna słodycz z delikatną nutą przypraw, z posmakiem miodu i suszonych owoców.
Białe, wytrawne wino Defanios Vidiano pochodzące z Krety. Wino o jasnożółtych kolorach z wyczuwalnymi aromatami owoców brzoskwini i moreli. W nosie unoszące się zapachy rumianku, jaśminu i przypraw. Zbalansowana kwasowość.
Wino wytrawnem, powstałe ze szczepu Johanniter. Jego pomarańczowy kolor jest efektem macerowania na skórkach przez 21 dni. W nosie wyczujemy suszone jabłka czy morele, w akompaniamencie skórki pomarańczy czy przypraw. Długi oraz orzeźwiający finisz.
Wino wytrawne, czerwone o wyrazistym smaku ciemnych owoców tj. czereśnie oraz czarne porzeczki z nutami dębowymi. Wino leżakowało przez 12 miesięcy w dębowych beczkach.
Wino medalowe - Gold Medal - Mondus Vini 2023
Niutka Vino Tinto to hiszpańkie wino o czerwonej barwie z rubinowymi refleksami. W smaku jest gładkie, świeże i bardzo przyjazne. Pasuje do wszystkich czerwonych mięs i przystawek.
Mocno owocowe bukiety, dojrzałego melona, brzoskwiń i banana, które są charakterystyczne dla tej odmiany. Wyczuwalne aromaty pitnego miodu. Wszystko podkreślone zrównoważoną kwasowością.
Wino Borgo del Mandorlo Riserva, Copertino DOC produkowane jest z odmian Negroamaro, Malvasia, Merlot oraz Cabernet Sauvignon.
Wino wytwarzane jest z podsuszanych przez około 15 dni wnogron co skutkuję utratą połowy objętości winogron. Ze względu na ten proces wino otrzymuję charakterystyczne dla tego stylu nuty smakowe takie jak suszona śliwka czy rodzynki.
Wino dojrzewało przez 4 miesiące w dębowej beczce.
Wytrawne. Truskawka, Malina, Melon, Cytrusy, Cytryna. Tak złożone, ale jednocześnie bardzo delikatne. Zbilansowany kwas, którego nie mają niektóre róże. Genialne wino.
Włoskie wino musujące, wyprodukowane z winogron odmiany Muscat, czemu zawdzięcza swój złocisty kolor. W smaku słodkie, lecz wyważone. Dominują w nim nuty akacji i miodu. Idealnie nada się do deserów oraz wszelkich słodkości.
Białe, półwytrawne wino pochodzące z Gruzji. Połączenie szczepów rkatsiteli i mtsvane tworzy wino o aromatach owocowych, łączące naturalną słodycz z kwasowością.
Marko Fon to skrupulatny producent, osobiście zaangażowany w uprawę drobnych- rozproszonych działek w Słowenii. Jego wina cechują się wyjątkową teksturą, intensywną mineralnością, delikatnym wpływem skórki oraz nutą pięknej białej lilii. Doskonała zdolność do starzenia.
Świeże wino o bardzo owocowym aromacie. Subtelne oraz delikatne z charakterystyczną mineralnością. Wino leżakowało w kadziach ze stali nierdzewnej. Idealne do rybi serów.
Kontynuacja słynnego, medalowego wina z poprzedniego rocznika. Aromatyczne białe wino skomponowane odmiany Chardonnay, Solaris i Johanniter. Pełne zbalansowane i wyraziste jak dobrze wykonany pasaż (passage) przez konia na czworoboku. Skupiona owocowość, objawia się nutkami dojrzałych brzoskwiń, melonów, gruszek i ananasów. W tle pojawia się aromat konfitur jabłkowych, miodu i kwiatów akacji. Wino gęste, dojrzewało przez kilka miesięcy nad osadem drożdżowym. Wspaniałe wino gastronomiczne, szczególnie pasuje do ryb, potraw z makaronu, sałatek i owoców morza - doskonale również sprawdza się bez potraw. Wino bardzo smaczne, pozostawia miękkie maślano-cytrusowe niuanse na podniebieniu.