- -20,00 zł
Obfite aromaty czarnej wiśni, dojrzałe owoce na węchu z nutą ostrości. To głębokie i pełne wino ma aksamitne podniebienie. Mocne i intensywne, a jednocześnie zrównoważone, bogate w delikatne garbniki o przyjemnym długim wykończeniu.
Włoskie czerwone wino o głębokim rubinowym kolorze. Wino delikatne, pełne z zaznaczonymi taninami. lekko ostre.
Wino zostało wydane na 50 rocznice powstania winnicy.
Leżakowało 18 miesięcy w dębowych beczkach
San Marzano jest wiodącym producentem wina z Apulii, w pięcie włoskiego buta. Koncentrując się na lokalnych winogron, takich jak Primitivo i Negroamaro, produkujemy wina, które zachowują tradycje Apulii i poczucie terroir, ale w sposób czysty i nowoczesny.
Włoskie czerwone wino o głębokim rubinowym kolorze. Wino delikatne, pełne z zaznaczonymi taninami. lekko ostre.
Obfite aromaty czarnej wiśni, dojrzałe owoce na węchu z nutą ostrości. To głębokie i pełne wino ma aksamitne podniebienie. Mocne i intensywne, a jednocześnie zrównoważone, bogate w delikatne garbniki o przyjemnym długim wykończeniu.
Włoskie, półwytrawne, czerwone wino. Idealnie podkreśli smak delikatnych mięs.
Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane ze szczepu Susaminello. Nazwę wina, Susco, możemy przetłumaczyć jako "nieśmiały". Ciemnoczerwony kolor skrywa, owocowe aromaty połączone z delikatną kwasowością.
Catena Zapata Argentino Malbec stworzone z najwyżej jakości winogron, które są starannie, ręcznie pielęgnowane. Rocznik 2019 był wyjątkowo dobrze oceniony przez najlepszych krytyków na świecie w tym przez James'a Sucklinga, który dał temu rocznikowi 99pkt.
Wino to leżakowało przez 24 miesiące w beczce, a następnie przez 18 miesięcy w butelce zanim zostało wypuszczone do sprzedaży
To orzeźwiające wino nadaje się do picia samodzielnie jako aperitif lub do posiłków. Spróbuj go z drobiem, wędzoną szynką lub podaj z talerzem serów.
Wytrawne, czerwone wino pochodzące z Portugalii. Ciemnoczerwona barwa skrywa w sobie aromaty owoców leśnych z nutami mięty a nawet skóry. Wyczuwalne delikatne taniny.
Czerwone wino o wiśniowym kolorze. W smaku wyczuwalne aromaty dojrzałych śliwek i jeżyn, a także nuty anyżu i lukrecji. Idealnie komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej.
Wino o intensywnej ciemnoczerwonej barwie. Bogate w aromaty suszonych owoców pestkowych. Całość smaku dopełnia delikatna nuta wanilii. Finisz delikatnie pikantny, który idealnie dopełnia smak pieczonych potraw.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Puglia. Aromat jagód i dojrzałych czereśni. W smaku lekkie oraz okrągłe z elementami owocowymi.
Wino z Włoskiego regionu Valpolicella. Połączenie szczepów Corwina, Corvignone, Rondinella. Rubinowa barwa skrywa aromaty czerwonych owoców takich jak wiśnie. Gładkie w smaku z zachowaniem harmonii, a leżakowanie w beczkach z dębu slawońskiego nadało mu wyjątkowego charakteru.
Czerwone, francuskie Bordeaux ze szczepów Cabernet Sauvignon 72%, Merlot 20%, petit verdot 8%.
Wytrawne wino z wyraźnymi taninami, w smaku przeważają jeżyny oraz suszone kwiaty.
Wino leżakowało przez 14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Połączenie szczepów Sangiovese, Canaiolo, Colorino tworzy wino, które idealnie wpasuje się w klimaty włoskiej kuchni, skąd pochodzi.
Jednoszczepowe wino z regionu Puglia stworzone ze szczepu Primitivo di Manduria. Zostało stworzone przez światowego lidera eksportu włoskiego wina - EnoItalia. Wino to jest wyjątkowe ze względu na swój świetny stosunek ceny do jakości. 12 miesięcy w dębowych bęczkach z amerykańskiego oraz francuskiego dębu to domena win kosztujących kilka razy więcej. W smaku to wino jest bardzo bogate w owocowe aromaty oraz zrównoważone taniny.
Wyjątkowe Grenache z Langwedocji, stworzone z gron zbieranych ze starych krzewów o niskiej wydajności. Charakteryzuje się głęboką, ciemnoczerwoną barwą. Bukiet elegancki i ciepły, z nutami jeżyn, wiśni oraz akcentami wanilii i słodkich przypraw. Na podniebieniu miękkie i bogate, z dominującymi soczystymi ciemnymi owocami i subtelną lukrecją.
Wino jednoszczepowe. Wywodzące się z Włoch. Powstało z winogron odmiany Sangiovese. Owoce podlegają selekcji podczas ręcznego zbioru, a następnie są macerowane i podsuszane. Po całym odbytym procesie wino nabiera swój smak w dębowych beczkach. Jedwabisty, intensywnie owocowy smak z wyczuwalną kwasowością i słodyczą. Wyczujemy w nim owoce leśne, porzeczkę i malinę.
Altesino's Rosso Toscana jest produkowane z 80% Sangiovese i 20% Merlot i Cabernet Sauvignon winogron, które są ręcznie zbierane z winnic posiadłości.
Francuskie, czerowne wino z delikatnymi aromatami jagód, śliwek oraz suszonych owoców. Połączenie dwóch szczepów Merlot i Cabernet Sauvignon. W smaku z balansem taniny i kwasowości.