Obfite aromaty czarnej wiśni, dojrzałe owoce na węchu z nutą ostrości. To głębokie i pełne wino ma aksamitne podniebienie. Mocne i intensywne, a jednocześnie zrównoważone, bogate w delikatne garbniki o przyjemnym długim wykończeniu.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wino Bułgarskie
- Wino Ukraińskie
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Adelphi Distillery
- Aerstone Distillery
- Amrut Distillery
- Ardbeg
- Ardnamurchan
- Arran
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Ben Nevis
- Benriach Distillery
- Blanton's Bourbon
- Carn More Distillery
- Chivas Regal
- Dalmore
- Edradour Distillery
- Elements of Islay
- Elijah Craig Bourbon
- Evan William Bourbon
- Fettercairn
- Glen Scotia
- Glenallachie
- Glendronach Distillery
- Glenfarclas Distillery
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glengoyne Distillery
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Heaven Hill
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Kavalan
- Kingsbarns Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Mossburn
- Murray McDavid
- Nikka Whisky
- Sadler's Peaky Blinder
- Signatory Vintage
- Smokehead
- Spirits of Yorkshire Distillery
- Springbank
- Tamdhu Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Irishman Distillery
- The Macallan
- The Whistler
- Three Ships
- Torbhaig
- Tullibardine
- Waterford Distillery
- Wemyss Malts
- West Cork Distillers
- William Grant's and sons
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
-
Gin
-
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
- NASZ BLOG
SAN MARZANO SESSANTANNI PRIMITIVO DI MANDURIA D.O.P. 750mL
Intensywny i elegancki rubinowy kolor. Obfity i złożony owocowy zapach z nutami śliwki, konfitury wiśniowej i tytoniu, lekko korzenny. Wino o pełnym smaku, miękkie i bogate w taniny. Finisz czarujący smakami kakao, kawy i wanilii
San Marzano jest wiodącym producentem wina z Apulii, w pięcie włoskiego buta. Koncentrując się na lokalnych winogron, takich jak Primitivo i Negroamaro, produkujemy wina, które zachowują tradycje Apulii i poczucie terroir, ale w sposób czysty i nowoczesny.

Intensywny i elegancki rubinowy kolor. Obfity i złożony owocowy zapach z nutami śliwki, konfitury wiśniowej i tytoniu, lekko korzenny. Wino o pełnym smaku, miękkie i bogate w taniny. Finisz czarujący smakami kakao, kawy i wanilii
Zobacz także
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Wino to ma genialny odcień ciemnej wiśni i jest fachowo wykonane, aby prezentować dobrze zbilansowane taniny, które tworzą soczyste odczucie w ustach. Odważne aromaty jeżyn i czarnej porzeczki dominują w niezapomnianym owocowym profilu, uzupełnionym niuansami 10-miesięcznego starzenia w drewnianych beczkach.
Te cechy starzenia wydobywają wspaniałe nuty drewna cedrowego, palonych ziaren kawy i ciemnej czekolady. Finisz jest szczególnie trwały, pozwala na utrzymanie subtelnych nut kawy i czekolady na podniebieniu, co zapewnia niezapomniane wrażenia smakowe.
Czerwone, wytrawne wino skomponowane ze szczepów Syrah (65%), Mourvedre (20%) i Grenache (15%).
Lubuskie wino ze szczepu Pinot Noir. Wyczuwalne aromaty dymu, wędzonej śliwki, maliny i truskawki. Możliwe długie leżakowanie w butelce.
Wino La Grola z rocznika 2016 to limitowana edycja, dostępna w eleganckiej tubie, która dodaje mu wyjątkowego charakteru. Już od pierwszego wdechu można poczuć bogaty i złożony aromat, będący harmonijną kompozycją nut ciemnych owoców leśnych, delikatnego jałowca i subtelnego czarnego pieprzu. Dodatkowo pojawiają się akcenty suszonego tytoniu, palonej kawy oraz deserowej czekolady, co stwarza atmosferę zachęcającą do odkrywania jego tajemnic.
Ta kompozycja Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot (w równych proporcjach) dojrzewała przez 12-14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
1908 Nero di Gio to wyjątkowe półwytrawne czerwone wino włoskie, które pięknie łączy zaokrągloną strukturę południowych regionów z odświeżającymi cechami północy. Leżakowane przez 6 miesięcy w dębowych beczkach, to wino zachwyca głęboką rubinową barwą i urzekającym bukietem, w którym znajdują się aromaty jeżyn i czereśni, a także nuty cynamonu, tytoniu i lukrecji.
Na podniebieniu ujawnia elegancję i wyjątkową równowagę z aksamitnymi taninami, kończąc się imponująco długim finiszem z balsamicznymi niuansami. Doskonale komponuje się z czerwonymi mięsami, w tym dziczyzną, oraz dojrzewającymi serami.
Skład: 50% Negroamaro (Apulia), 20% Montepulciano (Molise), 15% Merlot (Veneto), 15% Cabernet (Veneto).
Wino o ciemnorubinowej barwie, z wyraźnymi aromatami truskawek, śliwki, rabarbaru oraz nutami kawy i czekolady. W smaku pełne dojrzałych owoców i miękkich garbników, klasyczny, bogaty Zinfandel. Starzenie w nowych i używanych beczkach z amerykańskiego dębu nadało mu subtelny waniliowy charakter, idealnie harmonizujący z intensywnymi akcentami owocowymi.
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Merlot oraz Cabernet Franc. Jego ciemnoczerwona barwa skrywa aromaty charakterystyczne dla tego typu wina, czyli dojrzale wiśnie, maliny w akompaniamencie wanilii. Zbalansowane taniny swietnie komponują się z długim finiszem.
Rocznik 1997 był debiutem tej niezwykłej mieszanki Cabernet Sauvignon i Malbec, ustanawiając nowy punkt odniesienia dla win południowoamerykańskich. Catena Zapata, znana ze swojego oddania jakości i innowacji, stworzyła to wino, aby pokazać potencjał argentyńskiego terroir. Doskonałość mieszanki została potwierdzona zwycięstwami w serii degustacji w ciemno, w których przewyższyła wiele cenionych cuvée z całego świata. Wybitny rocznik 2004 kontynuuje tę tradycję doskonałości.
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Merlot oraz Cabernet Franc. Jego ciemnoczerwona barwa skrywa aromaty charakterystyczne dla tego typu wina, czyli dojrzale wiśnie, maliny w akompaniamencie wanilii. Zbalansowane taniny swietnie komponują się z długim finiszem.
Aromaty dojrzałej wiśni, owoców leśnych oraz fiołków. W smaku obfite w owocowy smak.
Wino o kolorze głębokiej czerwieni. Aromaty ciemnych owoców i ziół. Obfity i gładki smak o długim finiszu. Wino dojrzewało przez 6 miesięcy w dębowej beczce.
Maestro Primitivo to półwytrawne, intensywnie czerwone wino pochodzące z nasłonecznionych terenów południowych Włoch. Jego urzekający bukiet prezentuje soczyste owoce leśne, elegancko przeplatające się z ziemistymi nutami, które oddają bogactwo tamtejszego terroiru. Na podniebieniu to wino jest zarówno esencjonalne, jak i jedwabiste, oferując doskonale zrównoważoną strukturę.
Idealne do wzbogacenia doświadczeń kulinarnych, Maestro Primitivo doskonale komponuje się z różnorodnymi daniami, w tym makaronami w soczystych ciemnych sosach, dojrzewającymi serami oraz smakowitym salami z pieczoną papryką. Ciesząc się nim podczas przytulnego spotkania w gronie rodziny lub w eleganckiej kolacji, to wino z pewnością podniesie rangę każdej okazji swoją zachwycającą złożonością.
Zebrane z młodych krzewów winogrona, po wyselekcjonowaniu wykorzystywane są do produkcji tego wyjątkowego wina. Dojrzewa ono przez 10 miesięcy w kadziach, aby następne 6 miesięcy spędzić w beczkach z francuskiego dębu. Wyczuwalne aromaty dojrzałych owoców, przypraw a nawet drewna. Może ono leżakować nawet 30 lat.
Wino Borgo del Mandorlo Riserva, Copertino DOC produkowane jest z odmian Negroamaro, Malvasia, Merlot oraz Cabernet Sauvignon.
Wino wytwarzane jest z podsuszanych przez około 15 dni wnogron co skutkuję utratą połowy objętości winogron. Ze względu na ten proces wino otrzymuję charakterystyczne dla tego stylu nuty smakowe takie jak suszona śliwka czy rodzynki.
Wino dojrzewało przez 4 miesiące w dębowej beczce.
Wino zachęca nas wyraźnymi aromatami czerwonych owoców pomieszanych z przebijającymi się aromatami świeżych ziół, tymianku i szałwi zwieńczone niuansem dymnym.
W ustach wino jest soczyste i świeże. Królują nuty leśnych jagód, czarnych porzeczek, wiśni i aronii. Krwisto- żelazisty posmak.