- Obecnie brak na magazynie
Muscat Canelli 60%, Muscat d'Alexandrie 40%.
Kolor złoty, intensywny, aromaty owocowe i kwiatowe, łagodne i niespotykanie delikatne. Cytrusowe nuty zapewniają orzeźwienie i świetną równowagę tego wina. Podawać schłodzone jako aperitif, świetnie komponuje się także z tartą brzoskwiniową lub pomarańczową. Doskonały towarzysz foie gras i sera pleśniowego.
Opis
Muscat Canelli 60%, Muscat d'Alexandrie 40%.
Muscat Canelli 60%, Muscat d'Alexandrie 40%.
Piękna równowaga słodyczy i kwasowości. W ustach świeże, pełne, kwiatowo-muszkatowe aromaty, zakończone długim finiszem. Podkreśli desery lub zastąpi je swoją płynną formą.
Wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną ze szczepów Pinot Noir i Pinot Blanc bedącymi najlepszymi zielonogórskimi szczepami. W smaku wyczuwalne tosty, owoce i kwiaty.
Wino białe o smaku wytrawnym, wyprodukowane ze szczepu Riesling. Wyczujemy w nim intensywne cytrusy, zielone jabłko, pokrzywkę i słodką brzoskwinię. Najlepiej spożywać alkohol schłodzony do temperatury 6-8 stopni.
Wino które, dzięki swojej słodkości, cytrusowym aromatom i delikatne kwasowości wręcz idealnie nadaje się do gotowania. Jego charakterystyka oraz fakt krótkiego leżakowania idealnie podkreśli smak każdego dania.
Różowe, półsłodkie wino, które powstało w Chile. Aromatom oraz smakom kwiatów i owoców towarzysza delikatne bąbelki.
Białe, półwytrawne wino z Lubuskiej winnicy Folwark Pszczew.
Wino wyjątkowo zbalansowane, idealne połączenie zrównoważonej kwasowości z lekką słodyczą.
Wino bardzo aromatyczne z dużą ilością nut owoców takich jak brzoskwinie czy owoce sadu.
Tradycyjne, japońskie wino wytwarzane ze śliwek Ume w wersji wytrawnej. Wyprodukowane bez żadnych dodatków i wzmacniaczy.
To zachwycające wytrawne Lambrusco to harmonijne połączenie Lambrusco Marani (55%), Lambrusco Salamino (40%) i Ancellotta (5%). Znane ze swojego żywego i musującego charakteru.
Lambrusco to musujące czerwone wino pochodzące z włoskiego regionu Emilia-Romagna, słynącego z zabawnych bąbelków i orzeźwiającego smaku.
Urzekający rubinowy kolor przyciąga wzrok, a intensywny aromat przepełniony jest słodkimi, dojrzałymi nutami owoców, przede wszystkim malin i truskawek.
Na podniebieniu Lambrusco jest zarówno pełne, jak i gładkie, zapewniając, owocowy finisz, który zachwyca.
To wino to 100% Pinot Noir z Leyda Valley. Piękna, błyszcząca barwa. W aromacie wyczuwamy dominację czerwonych owoców: malin i wiśni.
Wino o słomkowym kolorze. W aromacie uraczy nas kwiatami oraz nutami jabłek. W smaku wyczujemy podobne nuty jak w aromacie, uwieńczone lekkim posmakiem pikantności.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Soczyste i słodkie aromaty gruszki oraz brzoskwini. Nasze kubki smakowe uraczą orzeźwiające owoce z delikatnie kwaśnym finiszem. Idelana propozycja do ryb lub jako aperitif.
Wino stworzone ze szczepu Negroamaro w apelacji Copertino. Rubinowa barwa skrywa aromaty owoców takich jak wiśnie czy jagody. Delikatna tanina oraz długi finisz.
Francuskie, wytrawne wino z regionu Saint-Emilion (Bordeaux). Czerwone i owocowe, o intensywnym aromacie śliwek, czarnej porzeczki i wiśni. Charakterystyczne również wyraźne taniny. Dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu.
Białe, półwytrawne wino wykonane w 100% ze szczepu Johanniter. Jasno słomkowa barwa skrywa subtelne aromaty owoców i wyczuwalną mineralnością. Lekka kwasowość na finiszu sprawia, że wino to idealnie nadaje się do dań rybnych czy owoców morza. Srebrny medalista Konkursu Polskich Win w Jaśle 2022 oraz Konkursu Win Polskich w Poznaniu 2022.
Wino gronowe stworzone z kupażu gron Viura oraz Chardonnay w tych samych proporcjach. W smaku lekkie, orzeźwiające z wyczuwalnymi nutami kwiatowo-owocowymi. Mimo, iż nie należy do kategorii win musujących uraczy nas delikatnymi bąbelkami podczas konsumpcji.
Tinto gamma z Piedemonte pojawia się w kieliszku w kolorze intensywnej wiśniowej czerwieni z rubinową poświatą. Bukiet tego cuvée jest intensywny i owocowy, szczególnie wyróżniają się aromaty dojrzałych, czarnych jagód w połączeniu z niuansami wanilii i toffi.
Aromaty cytrusów, moreli, brzoskwiń i kwiatów czarnego bzu. Świeże, tropikalne nuty owocowe. Trwały i przyjemny finisz z elegancką mineralnością i kwasowością.