- Obecnie brak na magazynie
Wino które, dzięki swojej słodkości, cytrusowym aromatom i delikatne kwasowości wręcz idealnie nadaje się do gotowania. Jego charakterystyka oraz fakt krótkiego leżakowania idealnie podkreśli smak każdego dania.
Francuski Gewurztraminer z Alzacji o bogatych, kwasowych nutach. W smaku wyczuwalne aromaty melona, brzoskwini, migdałów, cynamonu i białego pieprzu. Bardzo długi i świeży finisz. Idealnie komponuje się z wyrazistymi serami, deserami i ciastami.
Opis
Wino które, dzięki swojej słodkości, cytrusowym aromatom i delikatne kwasowości wręcz idealnie nadaje się do gotowania. Jego charakterystyka oraz fakt krótkiego leżakowania idealnie podkreśli smak każdego dania.
Wino białe, wytrawne z Lubuskiej Winnicy Senator. Jest to wino ze szczepu Roter Riesling. Charakteryzuje się orzeźwiającym bukietem owoców z wyraźną kwasowością.
Rozkoszne kwiatowe aromaty z nutami melona i brzoskwini. W ustach świeże i soczyste. Wyrazisty smak białych owoców pestkowych i mandarynki.
Włoskie, półwytrawne, czerwone wino. Idealnie podkreśli smak delikatnych mięs.
Wino to jest połączeniem szczepów Merlot, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon oraz Cabernet Franc. Kupaż ten tworzy wino pełne wyjątkowych aromatów oraz z ogromnym bukietem smaków. Wyczujemy w nim kwiaty, soczyste owoce a nawet przypraw czy mokrej ziemii. Długi finisz bogaty w taniny.
Wino wytrawne, czerwone o wyrazistym smaku ciemnych owoców tj. czereśnie oraz czarne porzeczki z nutami dębowymi. Wino leżakowało przez 12 miesięcy w dębowych beczkach.
Wino medalowe - Gold Medal - Mondus Vini 2023
Każda butelka skrywa aromaty żółtych jabłek oraz moreli z nutami nektarynek a nawet białej porzeczki. Delikatna kwasowość idealnie umila degustacje.
Cabernet Sauvignon Grand Reserva to wino o wspaniałym, rubinowym kolorze i złożonych, niezwykle intensywnych aromatach. Dojrzałe, czarne porzeczki doskonale komponują się z eleganckimi taninami, które wino zawdzięcza procesowi starzenia w beczkach z francuskiego dębu przez 12 miesięcy.
Połączenie szczepów z odmian Syrah i Moscato. Wino o pięknej, połyskliwej szacie, pełne aromatów kwiatów, czerwonych owoców i jabłek. Delikatnie słodkie i lekko musujące, z przyjemnym, owocowym posmakiem. Idealne na gorące dni. Należy serwować schłodzone.
Hiszpańskie, białe, półwytrawne wino o zachęcającym aromacie, oraz owocowym bukietem smaków.
Swój smak oraz aromat wino to zawdzięcza procesowi leżakowania. Wino to spędza niemal 2 lata w świeżych, dębowych beczkach, by następnie spokojnie leżakować w butelce kolejne 5 lat. Uraczy nas ono aromatem owoców leśnych oraz nut dębiny czy tytoniu. W smaku okrągłe i eleganckie.
Wino białe, słodkie. Wyprodukowane z gron rodzaju Moscato, które charakteryzują się świeżym aromatem kwiatowo-owocowy, przełamanym nuta miodu. Lekka, zbalansowana kwasowość.
Charakteryzuje się intensywnym, owocowym aromatem. Wyczuwalne nuty czarnej porzeczki, malin z odrobiną białego pieprzu. W smaku soczyste czerwone owoce, mocne. Wykończenie długie o jedwabistych, delikatnych taninach.
Klasycznie, półwytrawne wino wzmacniane z Włoch. Powstało ono na Sycylii z trzech szczepów winogron, takich jak Catarotto, Inzolia oraz Grillo. Połączenie to tworzy wino pełne aromatów orzechów oraz owoców, połączonych z lekką kwasowością oraz delikatnymi taninami.
Klasycznie, wino wzmacniane z Włoch. Powstało ono na Sycylii z trzech szczepów winogron, takich jak Catarotto, Inzolia oraz Grillo. Połączenie to tworzy wino pełne aromatów orzechów oraz owoców, połączonych z lekką kwasowością oraz delikatnymi taninami.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Wino idealne do makaronów lub drobiu. Połączenie polskich owoców z cytrusami w smaku, oraz nuty słodkich malin w aromacie tworzą ciekawą kompozycje.