- Obecnie brak na magazynie
Przyjemne i charakterystyczne aromaty czereśni, pieprzu i ziół. Idealnie komponuje się z makaronami i kuchnią śródziemnomorską.
Wino z Włoskiego regionu Valpolicella. Połączenie szczepów Corwina, Corvignone, Rondinella. Rubinowa barwa skrywa aromaty czerwonych owoców takich jak wiśnie. Gładkie w smaku z zachowaniem harmonii, a leżakowanie w beczkach z dębu slawońskiego nadało mu wyjątkowego charakteru.
Włoskie, wytrawne wino, które powstało ze szczepów Corwina, Corvignone, Rondinella.
Opis
Wino z Włoskiego regionu Valpolicella. Połączenie szczepów Corwina, Corvignone, Rondinella. Rubinowa barwa skrywa aromaty czerwonych owoców takich jak wiśnie. Gładkie w smaku z zachowaniem harmonii, a leżakowanie w beczkach z dębu slawońskiego nadało mu wyjątkowego charakteru.
Przyjemne i charakterystyczne aromaty czereśni, pieprzu i ziół. Idealnie komponuje się z makaronami i kuchnią śródziemnomorską.
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Włoch.
Wino skomponowane z gron odmiany Merlot, zbieranych z parceli w centralnym i południowym Veneto. Intensywna, rubinowa barwa, przyjemny i bogaty bukiet pełen aromatów porzeczki, śliwki i fiołków. Dobrze zbalansowane, eleganckie i harmonijne wino.
Klasyczne Chianti skomponowane z Sangiovese (85%), uzupełnione Merlot i Cabernet Sauvignon. Dojrzewanie przez kilka miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej, a następnie 3-6 miesięcy w butelce.
Czerwone, wytrawne wino z regionu Veneto we Włoszech. W aromacie i smaku wyraźne nuty czerwonych owoców i przypraw. Wino pełne, z delikatnymi taninami i długim finiszem.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z Toskanii to Chianti o Rubinowym kolorze to wino soczyste, okrągłe o miękkich taninach powstałe ze szczepów Sangiovese oraz Merlot.
Wino po wtórnej fermentacji w metalowych kadziach leżakuje przez 9 miesięcy w dębowej beczce.
Ma głęboki czerwony kolor. W nosie występują wykwintne aromaty dojrzałych owoców i wiśni w alkoholu, którym towarzyszą intensywne nuty przypraw, takie jak cynamon, lukrecja i palona kawa. Na podniebieniu jest ciepłe i pełne mocy, z wyrafinowanymi i zaokrąglonymi taninami.
Obfity aromat dojrzałych owoców gruszki, jabłek i brzoskwiń z nutami kwiatów akacji. Delikatne bąbelki o zrównoważonej kwasowości.
Lunatico Negroamaro charakteryzuje się głębokim rubinowym odcieniem, który urzeka zmysły intensywnym aromatem. Odkryjesz w nim przyjemne połączenie ziołowych nut z akcentami czarnych porzeczek i jagód. To wino o średniej budowie oferuje aksamitną teksturę na podniebieniu, wzbogaconą nutami lukrecji. Jego żywa kwasowość wprowadza orzeźwienie, a pikantny finisz długo utrzymuje się na podniebieniu.
Idealnie komponuje się z makaronami w mięsnych sosach oraz dojrzewającymi serami, co czyni je wszechstronnym wyborem do różnorodnych potraw.
Włoskie, wytrawne wino pochodzące z regionu Apulia. Intensywnie wyczuwalny aromat białych kwiatów i wanilii. Na podniebieniu świeże i mineralne. Aromatyczna końcówka starzenia się dębu przez 3 miesiące sprawia, że wino charakteryzuje się unikatowym smakiem.
Wytrawne, białe wino ze szczepu Gewurztraminer zostało ocenione przez uznanego krytyka James'a Sucklinga na wysokie 91 pkt.
Jest to wino aromatyczne, łączoce idealnie kwasowość z owocowością.
Leżakuuje na osadzie drożdżowym przez 7 miesięcy.
Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane we Włoszech. Wiśniowe aromaty. Kubki smakowe uraczą nuty owoców z orzechami włoskimi i czekoladą.
Wino jednoszczepowe. Wywodzące się z Włoch. Powstało z winogron odmiany Sangiovese. Owoce podlegają selekcji podczas ręcznego zbioru, a następnie są macerowane i podsuszane. Po całym odbytym procesie wino nabiera swój smak w dębowych beczkach. Jedwabisty, intensywnie owocowy smak z wyczuwalną kwasowością i słodyczą. Wyczujemy w nim owoce leśne, porzeczkę i malinę.
Włoskie, musujące wino o intensywnym kolorze, skomponowane ze szczepów Merzemino i Raboso. Połączenie to tworzy idealny balans pomiędzy eleganckim aromatem a delikatną kwasowością.
Słomkowożółta barwa. Wyczuwalne aromaty cytrusów oraz kwiatów. W smaku uraczy nas bardzo bogate oraz świeże.
Klasycznie, wino wzmacniane z Włoch. Powstało ono na Sycylii z trzech szczepów winogron, takich jak Catarotto, Inzolia oraz Grillo. Połączenie to tworzy wino pełne aromatów orzechów oraz owoców, połączonych z lekką kwasowością oraz delikatnymi taninami.
Wino dojrzewa przez kilka miesięcy w beczkach na osadzie. Intensywnie rubinowana barwa. Aromat pełen jagód, przypraw i wanilii. W smaku gładkie i krągłe z łagodną, miękką taniną. Idealne do duszonych i grillowanych mięs i dojrzewających serów. Spełnia normy wina organicznego i wegańskiego.
W każdym łyku tego wina wyczujemy wyraźne nuty owoców oraz kwiatów. Na podniebieniu uraczy nas delikatnością oraz świeżością. Świetnie nada się jako dodatek do przystawki.