- -20,00 zł
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Włoch.
Połączenie szczepów Rondinella, Corvinone oraz Corvina tworzy wino o bogatym aromacie dojrzałych owoców lasu, suszonych śliwek a nawet przypraw. W smaku wyczujemy wyraźne, lecz delikatne taniny. Wino to leżakowanie jest przez 2 lata w dębowych beczkach.
Włoskie, wytrawne wino ze szczepów Rondinella, Corvinone oraz Corvina.
Opis
Połączenie szczepów Rondinella, Corvinone oraz Corvina tworzy wino o bogatym aromacie dojrzałych owoców lasu, suszonych śliwek a nawet przypraw. W smaku wyczujemy wyraźne, lecz delikatne taniny. Wino to leżakowanie jest przez 2 lata w dębowych beczkach.
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Włoch.
Długi, bąbelkowy kolor. Bardzo obfity aromat dojrzałych owoców takich, jak gruszka, jabłko i melon. Przyjemnie cierpki smak, rześki i owocowy. Lekko mineralne zakończenie.
Włoskie, półwytrawne, czerwone wino. Idealnie podkreśli smak delikatnych mięs.
Jednoszczepowe wino od San Marzano, włoskiej winnicy mieszczącej się w ciepłym regionie Apulia. Szczep primitivo jest jednym z najpopularniejszych w tamtym regionie, co za tym idzie właśnie stamtąd najlepsze primitivo uzyskamy. Ciemna czerwień skrywa aromaty ciemnych owoców i delikatną wytrawność.
Białe wino wyprodukowane przez włoską winnice San Marzano.
Winiarnia Biscardo jest znana z dbałości o jakość włoskich win. To urzekające białe wino ma żywą żółtą barwę z zielonkawymi refleksami oraz delikatny aromat kwiatów, cytrusów i dojrzałych owoców pestkowych.
Na podniebieniu jest świeże i mineralne, z dobrze zrównoważoną strukturą, która doskonale komponuje się z makaronem, owocami morza, mięsem białym i serami rzemieślniczymi. Przy zawartości alkoholu wynoszącej 13% oraz mieszance winogron Garganega i Chardonnay, to wino doskonale odzwierciedla zobowiązanie Biscardo do pokazania istoty włoskiej winiarstw.
Różowe wino musujące pochodzące z regionu Puglia. Wyczujemy aromaty czerwonych owoców, kwaśnej poziomki oraz grejpfruta. Lekkie i orzeźwiające.
Jego delikatnie różowa barwa słodki smak, który idealnie komponuje się z chociażby słodkimi deserami,
1908 Nero di Gio to wyjątkowe półwytrawne czerwone wino włoskie, które pięknie łączy zaokrągloną strukturę południowych regionów z odświeżającymi cechami północy. Leżakowane przez 6 miesięcy w dębowych beczkach, to wino zachwyca głęboką rubinową barwą i urzekającym bukietem, w którym znajdują się aromaty jeżyn i czereśni, a także nuty cynamonu, tytoniu i lukrecji.
Na podniebieniu ujawnia elegancję i wyjątkową równowagę z aksamitnymi taninami, kończąc się imponująco długim finiszem z balsamicznymi niuansami. Doskonale komponuje się z czerwonymi mięsami, w tym dziczyzną, oraz dojrzewającymi serami.
Skład: 50% Negroamaro (Apulia), 20% Montepulciano (Molise), 15% Merlot (Veneto), 15% Cabernet (Veneto).
Rubinowoczerwony kolor z refleksami granatu i intensywny aromat, Banchetto to słodkie wino musujące uzyskane z aromatycznych czerwonych winogron jagodowych uprawianych w Piemoncie.
Wino ze szczepów Molinara, Rondinella oraz Corvina veronese. Połączenie tworzy wino, które w smaku uraczy nas czereśniami oraz delikatnymi nutami pieprzu. Wyjątkowego charakteru nadaje mu również fakt, że wino spędziło 15 miesięcy w dębowych beczkach.
Na podniebieniu wytrawne i harmonijne, jest trwałe i przyjemnie pikantne. Całkiem inne od często raczej charakteryzującego się słodyczą Prosecco z relatywnie wysoką zawartością cukru resztkowego.
Słomkowa barwa na wstępie uraczy nas aromatem egzotycznych owoców, któremu towarzyszy lekka wytrawność. Wino znanim trafi do sprzedaży, 15 dni jest fermentowane aby kolejne 15 leżakować jeszcze w butelkach.
Intensywny, rubinowy kolor. Wyczuwalne czerwone owoce, wiśnie z odrobiną fiołków, wanilia, lukrecja i czarny pieprz. Idealnie komponuje się z jagnięciną, wołowiną i dziczyzną.
Wino z Włoskiego regionu Valpolicella. Połączenie szczepów Corwina, Corvignone, Rondinella. Rubinowa barwa skrywa aromaty czerwonych owoców takich jak wiśnie. Gładkie w smaku z zachowaniem harmonii, a leżakowanie w beczkach z dębu slawońskiego nadało mu wyjątkowego charakteru.
Włoskie wino o słomkowym kolorze z dodatkiem złotych refleksów. W smaku posiada delikatny smak jabłka, gruszki i głogu z cytrusowymi aromatami. Idealnie nadaje się do dań z białym mięsem i szparagów.
Białe, półwytrawne wino. Wytwarzane ze szczepu Moscato Giallo.