- Obecnie brak na magazynie
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Kalifornii. Rubinowa barwa, która skrywa aromaty truskawek. Okrągłe w ustach, gładki i długi finisz, który poprzedzają smaki wiśni i wanilii.
Wino ze szczepów Molinara, Rondinella oraz Corvina veronese. Połączenie tworzy wino, które w smaku uraczy nas czereśniami oraz delikatnymi nutami pieprzu. Wyjątkowego charakteru nadaje mu również fakt, że wino spędziło 15 miesięcy w dębowych beczkach.
Czerwone, wytrawne wino prosto z Włoch.
Opis
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Kalifornii. Rubinowa barwa, która skrywa aromaty truskawek. Okrągłe w ustach, gładki i długi finisz, który poprzedzają smaki wiśni i wanilii.
Elegancki bukiet z nutami ananasa, cytrusów i śliwki mirabelki. Ziołowo-korzenny aromat z nutą szałwii. Gęsty o dojrzałej kwasowości, żółtych owoców. Rozpływający się lekko słony smak.
Mieszanka Pinot Blanco, Chardonnay i Sauvignion Blanc.
Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane w Toscanii we Włoszech.
Lekko musująca kompozycja odmian Trebbiano Toscano (70%) i Malvasia del Lazio (30%) o jasnosłomkowej barwie i charakterystycznym dla Frascati delikatnym bukiecie. Ĺatwe do picia Frascati. Jasnożółty kolor z nutą zieleni. Piękny bukiet z nutą świeżych winogron i marcepanu. Delikatny smak z cytryną i morelami.
Czerwone wino musujące, które skrywa w sobie smak czerwonych owoców tj. maliny, truskawki, poziomki. Wyczujemy w nim bardzo dużo owocowej słodyczy.
Włoskie różowe wino musujące ze szczepów Pinot Noir oraz Glera. Wytrawne wino o delikatnym, różowym kolorze.
Znakomite Primitivo di Manduria o intensywnym, purpurowym kolorze. Bogaty bukiet o przeważających nutach dojrzałych, słodkich, czerwonych owoców. W ustach niezwykle strukturalne, o świetnej równowadze pomiędzy taniną, a kwasowością.
Doskonałe dla osób, które chcą spróbować włoskiej metody produkcji wina - Appassimento. Niska kwasowość w połaczeniu z bogatym aromatem i smakiem.
Wino o słomkowo-żółtym kolorze ze złotymi refleksami. Intensywny aromat dojrzałych brzoskwini i marakuji z nutą mandarynki orzeźwiającym smaku. Delikatna kwasowość komponująca się z daniami z ryb i białego mięsa.
Słodkie, czerwone wino musujące z Włoch.
Wino pochodzące z Sardynii z małej winnicy Iselis. Produkowane z odmiany wingoron Nasco. Idealne do potraw z karczochami i srednio dojrzałymi serami.
Słodkie, musujące wino o słomkowym kolorze. Barwa tak skrywa cechy charakterystyczne dla szczepu Moscato, czyli aromaty kwiatów oraz owoców. Wino idealne do serów.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Puglia. Aromat jagód i dojrzałych czereśni. W smaku lekkie oraz okrągłe z elementami owocowymi.
Wyjątkowa mieszanka trzech różnych szczepów. Wino pochodzące z Sycylii o słodkawym i spokojnym smaku. Do produkcji dodawany jest świeży moszcz Moscato, dzięki któremu wino uzyskuje swój słodki smak. W smaku pełne owoców tropikalnych, białych kwiatów i jabłek.
Klasycznie, wino wzmacniane z Włoch. Powstało ono na Sycylii z trzech szczepów winogron, takich jak Catarotto, Inzolia oraz Grillo. Połączenie to tworzy wino pełne aromatów orzechów oraz owoców, połączonych z lekką kwasowością oraz delikatnymi taninami.
Obfite aromaty czarnej wiśni, dojrzałe owoce na węchu z nutą ostrości. To głębokie i pełne wino ma aksamitne podniebienie. Mocne i intensywne, a jednocześnie zrównoważone, bogate w delikatne garbniki o przyjemnym długim wykończeniu.