- Obecnie brak na magazynie
Francuskie, wytrawne wino ze szczepów Vermentino, Roussane, Viognier oraz Grenache
Wino o charakterze świeżych owoców, w nosie nuty moreli, brzoskwiń czy tropikalnych owoców. Delikatnie mineralne. w smaku wino Chateau latour-martillac jest winem pełnym z doskonale zrównoważoną kwasowością.
Białe wino wytrawne pochodzące z Francji z regionu Bordeaux. Szczepy Semillon oraz Sauvignon Blanc
Opis
Wino o charakterze świeżych owoców, w nosie nuty moreli, brzoskwiń czy tropikalnych owoców. Delikatnie mineralne. w smaku wino Chateau latour-martillac jest winem pełnym z doskonale zrównoważoną kwasowością.
Francuskie, wytrawne wino ze szczepów Vermentino, Roussane, Viognier oraz Grenache
Owocowe nuty idealnie komponujące się z owocami morza i sushi.
Świeże wino o bardzo owocowym aromacie. Subtelne oraz delikatne z charakterystyczną mineralnością. Wino leżakowało w kadziach ze stali nierdzewnej. Idealne do rybi serów.
Rocznik 2022
Wytrawne. Truskawka, Malina, Melon, Cytrusy, Cytryna. Tak złożone, ale jednocześnie bardzo delikatne. Zbilansowany kwas, którego nie mają niektóre róże. Genialne wino.
Białe wino od Chapoutier wyróżnia się jasnym, złotym kolorem z żółtawym odcieniem. Jego intensywny aromat ukazuje nuty moreli, kopru włoskiego oraz kwiatowe akcenty. Wino jest dobrze złożone, niezwykle eleganckie, okrągłe i świeże, a jego wykończenie odsłania delikatne nuty anyżu.
Codziennie czerwone wino. Intensywne aromaty dojrzałych czerwonych owoców. W smaku wyczuwalna nuta pieprzności. Oferuje przyjemne, umiarkowanie taniczne wrażenia na podniebieniu.
Wino musujace stworzone we Francji metodą tradycyjna. Powstało ze szczepów Chardonnay oraz Pinot Noir. Delikatne bąbelki oraz aromatyczny bukiet tworzą wspaniałą kompozycje.
Słodkie wino pochodzące z Francji. Mieszanka szczepów Sauvignon Blanc i Colombard. Dobrze zbalansowana kwasowość idealnie łączy się ze słodyczą.
Połączenie szczepów Chardonnay oraz Marsanne. Aromaty gruszki, moreli i brzoskwini. Delikatne nuty kwiatowe.
Wyjątkowe Grenache z Langwedocji, stworzone z gron zbieranych ze starych krzewów o niskiej wydajności. Charakteryzuje się głęboką, ciemnoczerwoną barwą. Bukiet elegancki i ciepły, z nutami jeżyn, wiśni oraz akcentami wanilii i słodkich przypraw. Na podniebieniu miękkie i bogate, z dominującymi soczystymi ciemnymi owocami i subtelną lukrecją.
Wino stworzone tradycyjną metodą szampańską, o bladozłotej barwie i subtelnych, drobnych bąbelkach. Zachwyca eleganckim bukietem kwiatowo-owocowych aromatów. W smaku lekkie, delikatne i harmonijne, z pięknie zbalansowaną strukturą.
Jest to wino musujące z wyjątkową esencją z mieszanki lokalnie uprawianych pomarańczy, ziół i przypraw. Najlepiej smakuje podawany na lodzie. W zestawie mamy 4 butelki o pojemności 200ml.
Różowe, wytrawne wino prosto z Doliny Rodanu. Aromat truskawek i arbuza. W smaku lekkie, orzeźwiające.
FRANCJA / BORDEAUX
Producent: Château Léoville Poyferré
Szczep: Cabernet Sauvignon (68%), Merlot (5%), Cabernet Franc (2%)
Kolor: Czerwone
Wytrawność: Wytrawne
Rocznik: 2012
Charakterystyka: Wyczuwalne zapachy cassis, przypraw i czarnych owoców, z truflami i aromatami tytoniowymi w połączeniu z zmysłowymi, bogatymi teksturami.
Alc.: 13% Obj. 0,75
Temperatura podawania: 16-17°C
Wine pairing: Czerwone mięso, Dania kuchni śródziemnomorskiej, Jagnięcina, Wołowina
To różowe wino powstało z połączenia odmian Syrah (70%) i Grenache (30%). Charakteryzuje się delikatną, bladoróżową barwą. W aromacie wyczuwalne są jeżyny, wiśnie oraz kwiatowe akcenty, z wyraźnie dominującą nutą róży. Smak harmonizuje z bukietem, oferując te same owocowe i kwiatowe nuty. Wino jest świeże i niezwykle przyjemne.
Francuskie, wytrawne wino pochodzące z regionu Bordeaux. Delikatna czerwona barwa skrywa w sobie aromaty wanilii, czerwonych owoców oraz lukrecji, przez które przenika lekki aromat dymu. W smaku mocno wyczuwalne wspomniane wcześniej czerwone owoce, nadające świeżość i harmonię.
Francuskie czerwone Bordeaux stworzone ze szczepów winogron: 80% Merlot oraz 20% Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon.
Wytrawne wino o aromacie ciemnych czerwonych owoców.