- Obecnie brak na magazynie
Kolor jasny słomkowy. Kwiatowy zapach z aromatem miodu, rodzynek i owoców pestkowych oraz delikatne nuty gałki muszkatołowej. W ustach subtelna słodycz z delikatną nutą przypraw, z posmakiem miodu i suszonych owoców.
Kupaż szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Petit Verdot. Połączenie to tworzy wino o wyjątkowym charakterze i rubinowym kolorze.
Francuskie, wytrawne wino czerwone.
Opis
Kupaż szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Petit Verdot. Połączenie to tworzy wino o wyjątkowym charakterze i rubinowym kolorze.
Kolor jasny słomkowy. Kwiatowy zapach z aromatem miodu, rodzynek i owoców pestkowych oraz delikatne nuty gałki muszkatołowej. W ustach subtelna słodycz z delikatną nutą przypraw, z posmakiem miodu i suszonych owoców.
Białe wino, wykonane z dwóch szczepów Sauvignon Blanc (87%) oraz Semillon (13%). Leżakuje on do 6 miesięcy nad osadem oraz w stalowych tankach. Aromat pełen egzotycznych owoców oraz kwiatów. Delikatna kwasowość z długim finiszem.
Chablis klasy 1ER CRU. intensywne aromaty jasnych owoców, które są wzbogacone o subtelne nuty mineralne. W smaku jest kompleksowe, okrągłe i bogate, charakteryzujące się doskonałą strukturą oraz długim, delikatnie solonym finiszem. Idealnie komponuje się z owocami morza, rybami lub cielęciną.
Francuskie, czerowne wino z delikatnymi aromatami jagód, śliwek oraz suszonych owoców. Połączenie dwóch szczepów Merlot i Cabernet Sauvignon. W smaku z balansem taniny i kwasowości.
Codziennie czerwone wino. Intensywne aromaty dojrzałych czerwonych owoców. W smaku wyczuwalna nuta pieprzności. Oferuje przyjemne, umiarkowanie taniczne wrażenia na podniebieniu.
Muscat Canelli 60%, Muscat d'Alexandrie 40%.
W aromacie tego wina wyczujemy wiele nut owocowych takich jak chociażby brzoskwinie, morele czy cytrusy. W smaku orzeźwiające i okrągłe.
Wino białe półwytrawne charakteryzuje się delikatnym, jasnożółtym kolorem ze złocistymi refleksami. Wyczujemy w nim świeże owoce, soczyste cytrusy oraz lekką nutę ziół na finiszu. Wspaniale nada się do dań kuchni śródziemnomorskiej.
Czerwone, francuskie Bordeaux ze szczepów Cabernet Sauvignon 72%, Merlot 20%, petit verdot 8%.
Wytrawne wino z wyraźnymi taninami, w smaku przeważają jeżyny oraz suszone kwiaty.
Wino leżakowało przez 14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Cabernet Franc. W aromacie wyczujemy beczki w akompaniamencie dojrzałych owoców oraz wanilii. Idealnie zbalansowane w ustach z przyjemnym finiszem.
FRANCJA / BORDEAUX
Producent: Château Léoville Poyferré
Szczep: Cabernet Sauvignon (68%), Merlot (5%), Cabernet Franc (2%)
Kolor: Czerwone
Wytrawność: Wytrawne
Rocznik: 2012
Charakterystyka: Wyczuwalne zapachy cassis, przypraw i czarnych owoców, z truflami i aromatami tytoniowymi w połączeniu z zmysłowymi, bogatymi teksturami.
Alc.: 13% Obj. 0,75
Temperatura podawania: 16-17°C
Wine pairing: Czerwone mięso, Dania kuchni śródziemnomorskiej, Jagnięcina, Wołowina
Francuskie, wytrawne wino z regionu Saint-Emilion (Bordeaux). Czerwone i owocowe, o intensywnym aromacie śliwek, czarnej porzeczki i wiśni. Charakterystyczne również wyraźne taniny. Dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu.
Wino to jest kupażem przez szczepów takich jak Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Cabernet Franc, ze sporą dominacją pierwszego z nich. Leżakowało ono 12 miesięcy w dębowych beczkach, czego efektem jest smak oraz aromat pełen owoców, czekolady, kwiatów z delikatnymi taninami oraz mineralnym akcentem.
Seria allhatt powstała, aby ukazać najważniejsze dla winnicy Jean Claude Mas szczepy. Zalicza się do nich właśnie Chardonnay. Wino to zostało stworzone ze starannie dobranych winogron a następnie leżakowało w beczkach. Nadało mu to wyjątkowego, spokojnego charakteru. Jasna barwa skrywa aromaty cytrusów oraz kwiatów.
Wino musujace stworzone we Francji metodą tradycyjna. Powstało ze szczepów Chardonnay oraz Pinot Noir. Delikatne bąbelki oraz aromatyczny bukiet tworzą wspaniałą kompozycje.
Bogate i kremowe wino o kwiatowym nosie z nutami żółtych owoców; żywe i bogate podniebienie z pysznym końcowym charakterem soku gruszkowego. 50% Chardonnay, 50% Viognier.