- Obecnie brak na magazynie
Hiszpańskie wino, które zostało w pełni wyprodukowane ze szczepu Mencia. Okres leżakowania w beczkach, który trwał 14 miesięcy nadał mu wyjątkowego charakteru.
Francuskie, czerwone, wytrawne wino. Winogrona zbierane są ręcznie z ponad dwudziestoletnich krzaków do małych koszyków, aby uniknąć uszkodzenia owoców.
Francuskie, czerwone, wytrawne wino. Winogrona zbierane są ręcznie z ponad dwudziestoletnich krzaków do małych koszyków, aby uniknąć uszkodzenia owoców.
Hiszpańskie wino, które zostało w pełni wyprodukowane ze szczepu Mencia. Okres leżakowania w beczkach, który trwał 14 miesięcy nadał mu wyjątkowego charakteru.
Wino skomponowane w 85% z toskańskiej odmiany Sangiovese z domieszką Merlot (5%), Alicante (5%) i Petit Verdot (5%), gdzie Merlot dodaje mu krągłości i aromatów, Alicante - koloru, a Petit Verdot nieco swej struktury.
Swój smak oraz aromat wino to zawdzięcza procesowi leżakowania. Wino to spędza niemal 2 lata w świeżych, dębowych beczkach, by następnie spokojnie leżakować w butelce kolejne 5 lat. Uraczy nas ono aromatem owoców leśnych oraz nut dębiny czy tytoniu. W smaku okrągłe i eleganckie.
Włoskie , czerwone, wytrawne wino o rubinowej barwie i bogatym bukiecie smakowym.
Słodkie wino aromatyzowane z nutami poziomki o intensywnym, rubinowym kolorze. Bardzo charakterystyczny smak czerwonych owoców. Delikatnie musujące.
Jednoszczepowe wino pochodzące z RPA, wyprodukowane w pełni z odmiany Cabernet Sauvignon. Spędziło ono 12 miesięcy w dębowych beczkach, co nadało mu wyjątkowego charakteru. Wyczujemy w nim wyraźne nuty przypraw, dębu oraz ciemnych owoców, w akompaniamencie miękkich tanin. Trunek idealny do czerwonego mięsa
Wino czerwone, wytrwane o wyraźnej ciemnoczerownej barwie. Wino to przez 20 miesięcy leżakowało w beczkach w piwnicach żagańskiego klasztoru Kanoników Regularnych.
Wytrawne wino z bukietem pełnym aromatów świeżych, dojrzałych czereśni i truskawek. Na podniebieniu niezwykle eleganckie, z smakiem doskonale harmonizującym z aromatem, gładkimi taninami oraz przyjemnym, długim finiszem.
To wytrawne czerwone wino dojrzewa przez co najmniej osiem miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Posiada piękną, głęboką rubinowo-czerwoną barwę z krystalicznymi refleksami. W smaku dominują nuty dojrzałych owoców i owoców leśnych, wzbogacone pikantnym akcentem przypraw. Na podniebieniu wyraźnie odczuwalne są eleganckie garbniki, które nadają winu długi i trwały finisz.
Francuskie Chateau wyprodukowane w 72% ze szczepu Cabernet Sauvignon oraz w 28% ze szczepu Merlot.
Wino o rubinowej barwie oraz wspaniałym nosie, głownie wyczuwalne aromaty to czereśnia, porzeczki oraz nuty kwiatów. Produkt z potencjałem leżakowania przez 20 lat.
Idealnie komponuję się z potrawami z cieższych mięs oraz grzybów
Z charakteru spokojne, wytrwane, czerwone wino, pochodzące z włoskiego regionu Abruzja. W znacznej większości wykonane ze szczepu Montepulciano z dodatkiem Merlota. Intensywne w kolorze z wyraźnym aromatem czerwonych owoców, wiśni i jagód, podkreślonymi dębową nutą, którą wino zawdzięcza 12 miesiącom leżakowania w amerykańskich beczkach. Możemy wyczuć w nim również dymny aromat, a także odrobinę wanili.
Jednoszczepowe wino z regionu Puglia stworzone ze szczepu Primitivo di Manduria. Zostało stworzone przez światowego lidera eksportu włoskiego wina - EnoItalia. Wino to jest wyjątkowe ze względu na swój świetny stosunek ceny do jakości. 12 miesięcy w dębowych bęczkach z amerykańskiego oraz francuskiego dębu to domena win kosztujących kilka razy więcej. W smaku to wino jest bardzo bogate w owocowe aromaty oraz zrównoważone taniny.
To intensywne i złożone wino prezentuje nuty świeżych i dojrzałych owoców. Nos odkrywa lekkie balsamiczne akcenty idealnie zintegrowane z przyprawami, takimi jak czarny pieprz połączony z nutami liści tytoniu i tiramisu. Słodkie i dobrze dojrzewające taniny utrzymują się z nutami pikantnymi i kakaowymi.
Organiczne czerwone wino z Chillijskiej winnicy Emiliana. Charakteryzuje się purpurowym kolorem oraz intensywnymi aromatami owoców takich jak: jeżyna,śliwka oraz dojrzała czerwona porzeczka.
Wino z gładkimi taninami i delikatnym ciałem dojrzewało przez 8 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Catena Zapata Nicasia Vineyard Malbec stworzone z najwyżej jakości winogron, które są starannie, ręcznie pielęgnowane. Winogrona poddaje się fermentacji w beczkach z francuskiego dębu pierwszego rozlania. Powstało bardzo niewiele butelek, a samo wino otrzymało fantastyczny wynik 98 punktów od Parkera.
Wino, które zostało stworzone w lubuskiej winnicy Miłość, w pełni ze szczepu Pinot Madeleine. Charakteryzuje się lekkością oraz aromatami owoców leśnych.