Gran Reserva Carmenere to wino powstałe z wyłącznie ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych gron z winorośli porastających gliniaste gleby Maule Valley. Przeszło fermentację malolaktyczną w beczkach z francuskiego dębu, w których następnie dojrzewało przez 12 miesięcy.
Maule Valley, terroirs z wysokim procentem gliny określić mineralny charakter naszych win. Zimne nocne bryzy z gór Andów obejmują nasze winnice, zapewniając wysokie oscylacje termiczne.
Dzięki temu ich intensywne kolory, świeże owoce, wysoka koncentracja i garbnikowa dojrzałość zapewniają dobrą równowagę na podniebieniu. Głęboki purpurowo-czerwony kolor. Z aromatami świeżych czarnych owoców, wiśni, czarnego pieprzu i czekolady. Na podniebieniu wino o świetnej strukturze, bardzo miękkie taniny, świeże wino z nutami czarnych śliwek, tytoniu i delikatnym tostowym niuansem zintegrowanym z owocami na finiszu.
Podawać z makaronami, białymi mięsami, dojrzałymi serami, chińskim jedzeniem. Podawać w temperaturze od 16°C do 18°C.