- -10%
- Obecnie brak na magazynie
100% gron Carignan zbieranych ręcznie i starannie selekcjonowanych. Wino zostało poddane fermentacji malolaktycznej w beczkach z francuskiej dębiny, w których następnie dojrzewało 10-12 miesięcy.
Typowa kompozycja szczepów dla regionu Cotes du Rhone: 50% Grenache, 25% Syrah i 25% Cinsault. Winogrona były zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane. Wino dojrzewało na osadzie w cementowych kadziach.
Oto bardzo dobry Lirac, z świetnym stosunkiem ceny do jakości. To cuvee jest takie samo jak podstawowy Lirac z tej posiadłości, ale starzone w beczce. W nosie aromaty konfitury z czerwonych owoców, słodkich przypraw, starej skóry i wanilii. W ustach ślady beczki są subtelne, a równowaga jest delikatna pomiędzy silnym owocowym charakterem a bardziej złożonym stylem aromatycznym (garrigue, pimento). Zachwyca długością, delikatnymi taninami i aksamitną strukturą.
Typowa kompozycja szczepów dla regionu Cotes du Rhone: 50% Grenache, 25% Syrah i 25% Cinsault. Winogrona były zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane. Wino dojrzewało na osadzie w cementowych kadziach.
100% gron Carignan zbieranych ręcznie i starannie selekcjonowanych. Wino zostało poddane fermentacji malolaktycznej w beczkach z francuskiej dębiny, w których następnie dojrzewało 10-12 miesięcy.
Czerwone, francuskie Bordeaux ze szczepów Cabernet Sauvignon 72%, Merlot 20%, petit verdot 8%.
Wytrawne wino z wyraźnymi taninami, w smaku przeważają jeżyny oraz suszone kwiaty.
Wino leżakowało przez 14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Wino dojrzewało przez 12 miesięcy w francuskich i amerykańskich beczkach dębowych. Wyróżnia się przyjemną strukturą i świeżością. W ustach nasuwa nuty starej beczki, drewna i czerwonych owoców.
70% Cabernet Sauvignon, 30% Sangiovese
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Merlot oraz Cabernet Franc. Jego ciemnoczerwona barwa skrywa aromaty charakterystyczne dla tego typu wina, czyli dojrzale wiśnie, maliny w akompaniamencie wanilii. Zbalansowane taniny swietnie komponują się z długim finiszem.
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Cabernet Franc. W aromacie wyczujemy beczki w akompaniamencie dojrzałych owoców oraz wanilii. Idealnie zbalansowane w ustach z przyjemnym finiszem.
Włoskie, czerwone, wytrawne wino pochodzące z Toskanii. Jasna barwa. W aromacie sporo czerwonych owoców połączonych z goździkami oraz elementami tytoniu. Smak to połączenie wyraźnych tanin ze świeżością.
Intensywny i elegancki rubinowy kolor. Obfity i złożony owocowy zapach z nutami śliwki, konfitury wiśniowej i tytoniu, lekko korzenny. Wino o pełnym smaku, miękkie i bogate w taniny. Finisz czarujący smakami kakao, kawy i wanilii
Nowozelandzki Pinot Noir z Winnicy Lawson's Dry Hills to wino o ciemnorubinowej barwie z bogactwem owoców i subtelnymi nutami dębowymi. Wino to zawdzięcza swoje eleganckie nuty smakowe 15 miesięcznemu leżakowaniu w dębowej beczce.
Pełne i ekstraktywne czerwone wino jest kompozycją kilku szczepów: Zweigelt, Rondo i Regent, starannie ze sobą połączonych. W aromacie odnajdziemy czarną porzeczkę, jeżyny, czereśnie i paprykę. W tle ujawniają się także nutki korzenne, wędzonej śliwki i tytoniu. Wino złożone, ciemno purpurowe i długie w smaku. Wino z bardzo ciepłego i udanego rocznika, wyraźnie są wyczuwalne dojrzałe, aksamitne taniny pochodzące z nieco dłuższej maceracji. Wino ciekawie ewoluuje w kieliszku. Polecane do dań z wołowiny jak i gęsiny
Wino wyprodukowane w winnicy Miłosz w województwie Lubuskim. Powstało ono z dwóch szczepów, Zweigelt oraz Pinot Noir. Charakteryzuje się ono smakiem oraz aromatem czerwonych owoców z delikatnie wyczuwalnym pieprzem.
Swój smak oraz aromat wino to zawdzięcza procesowi leżakowania. Wino to spędza niemal 2 lata w świeżych, dębowych beczkach, by następnie spokojnie leżakować w butelce kolejne 5 lat. Uraczy nas ono aromatem owoców leśnych oraz nut dębiny czy tytoniu. W smaku okrągłe i eleganckie.
Intensywne, czerwone wino z aromatem czerwonych, dojrzałych owoców z dodatkiem czekolady. W smaku świeże z wyczuwalnym dębowym posmakiem.
Wino to jest połączeniem szczepów Merlot, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon oraz Cabernet Franc. Kupaż ten tworzy wino pełne wyjątkowych aromatów oraz z ogromnym bukietem smaków. Wyczujemy w nim kwiaty, soczyste owoce a nawet przypraw czy mokrej ziemii. Długi finisz bogaty w taniny.
Biscardo to renomowana i ikoniczna marka we Włoszech, z dziedzictwem sięgającym 1878 roku, kiedy to została założona firma rodzinna. Wino Biscardo 3 ORI to włoskie czerwone wino o znacznym potencjale. Jego kolor to uderzająca rubinowa czerwień, która ewoluuje w granatowy odcień z wiekiem. Bukiet odkrywa pikantny charakter z nutami wiśni, czarnej wiśni i kompotu śliwkowego. Na podniebieniu jest gładkie i aksamitne, z długim finiszem i miękkimi taninami.
Mniejsza wersja czerwonego, wytrawnego wina ze szczepu Cabernet Sauvignon. Wino pochodzące z Francji charakteryzuje się purpurową barwą. Wyczuwalne nuty porzeczni oraz tytoniu, w smaku lekka taniczność.