Ta tradycyjna rodzinna posiadłość została założona w regionie Jumilla w 1870 roku, ale butelkowanie rozpoczęło się dopiero w 2000 roku. Czwarte pokolenie jest obecnie odpowiedzialne za skrupulatną produkcję wina, gdzie większość win fermentuje w cementowych beczkach i dojrzewa w amerykańskim i francuskim drewnie. Wino składa się głównie z Syrah z dodatkiem Monastrell (15%), dzięki czemu oferuje owocowy, kwiatowy i korzenny profil, jakiego można oczekiwać od Syrah, a przy tym jest dość imponujące w ustach. Miłośnicy lekkich win uważajcie.

Podawać do steku z sosem z czerwonego wina, pieprzem i kminkiem.


Podawać w temperaturze 15-17 stopni, ale wcześniej przelać do karafki na mniej niż 30 minut, aby przełamać taninę.


Można leżakować 8-10 lat.

Opis

Pojemność
1.5l
Zawartość Alkoholu
14,5%

16 innych produktów w tej samej kategorii: