Catena Zapata Nicasia Vineyard Malbec stworzone z najwyżej jakości winogron, które są starannie, ręcznie pielęgnowane. Winogrona poddaje się fermentacji w beczkach z francuskiego dębu pierwszego rozlania. Powstało bardzo niewiele butelek, a samo wino otrzymało fantastyczny wynik 98 punktów od Parkera.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Amrut Distillery
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Dalmore
- Elements of Islay
- Glenallachie
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Tamdhu Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Macallan
- The Whistler
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
- Gin
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
- NASZ BLOG
ALCENO SYRAH PREMIUM 50 BARRICAS 2016 1,5L
Alceno Premium Syrah jest mieszane z 15% Monastrell. Dojrzewa przez 6 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu.
Ta tradycyjna rodzinna posiadłość została założona w regionie Jumilla w 1870 roku, ale butelkowanie rozpoczęło się dopiero w 2000 roku. Czwarte pokolenie jest obecnie odpowiedzialne za skrupulatną produkcję wina, gdzie większość win fermentuje w cementowych beczkach i dojrzewa w amerykańskim i francuskim drewnie. Wino składa się głównie z Syrah z dodatkiem Monastrell (15%), dzięki czemu oferuje owocowy, kwiatowy i korzenny profil, jakiego można oczekiwać od Syrah, a przy tym jest dość imponujące w ustach. Miłośnicy lekkich win uważajcie.
Podawać do steku z sosem z czerwonego wina, pieprzem i kminkiem.
Podawać w temperaturze 15-17 stopni, ale wcześniej przelać do karafki na mniej niż 30 minut, aby przełamać taninę.
Można leżakować 8-10 lat.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Typowa kompozycja szczepów dla regionu Cotes du Rhone: 50% Grenache, 25% Syrah i 25% Cinsault. Winogrona były zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane. Wino dojrzewało na osadzie w cementowych kadziach.
Włoskie wytrawne wino o kolorze głębokiego Rubinu. W ustach bardzo eleganckie smaki owocowe.
Jednoszczepowe wino pochodzące z RPA, wyprodukowane w pełni z odmiany Cabernet Sauvignon. Spędziło ono 12 miesięcy w dębowych beczkach, co nadało mu wyjątkowego charakteru. Wyczujemy w nim wyraźne nuty przypraw, dębu oraz ciemnych owoców, w akompaniamencie miękkich tanin. Trunek idealny do czerwonego mięsa
Wino z wyraźnie wyczuwalnymi taninami, idealnie pasuje do dań mięsnych np steków.
Wino wyprodukowane w winnicy Miłosz w województwie Lubuskim. Powstało ono ze szczepu Zweigelt. To wyjątkowe czerwone wino, które emanuje charakterem i głębokimi aromatami. Zaskakuje od pierwszego łyku intensywnymi nutami ciemnych owoców leśnych, t.j. czarna porzeczka i jagody, ale także czereśnie, przeplatanymi delikatnymi akcentami czarnej czekolady oraz kawy. W ustach jest pełne, harmonijne i eleganckie, z wyraźną strukturą tanin i długim, przyjemnym finiszem.
Barwa czerwono-fioletowa. Aromat pełen owoców lasu z delikatnymi elementami kwiatów. Okrągły, intensywny smak połączony z wyraźną świeżością oraz delikatnymi taninami tworzy idealną równowagę. Te wszystkie elementy skomponowane z delikatnymi bąbelkami, idealnie podkreśla dania kuchni włoskiej.
Francuskie czerwone Bordeaux stworzone ze szczepów winogron: 80% Merlot oraz 20% Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon.
Wytrawne wino o aromacie ciemnych czerwonych owoców.
Francuskie Chateau wyprodukowane w 72% ze szczepu Cabernet Sauvignon oraz w 28% ze szczepu Merlot.
Wino o rubinowej barwie oraz wspaniałym nosie, głownie wyczuwalne aromaty to czereśnia, porzeczki oraz nuty kwiatów. Produkt z potencjałem leżakowania przez 20 lat.
Idealnie komponuję się z potrawami z cieższych mięs oraz grzybów
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Intensywny, rubinowy kolor. Wyczuwalne czerwone owoce, wiśnie z odrobiną fiołków, wanilia, lukrecja i czarny pieprz. Idealnie komponuje się z jagnięciną, wołowiną i dziczyzną.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Puglia. Aromat jagód i dojrzałych czereśni. W smaku lekkie oraz okrągłe z elementami owocowymi.
Wino to jest połączeniem szczepów Merlot, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon oraz Cabernet Franc. Kupaż ten tworzy wino pełne wyjątkowych aromatów oraz z ogromnym bukietem smaków. Wyczujemy w nim kwiaty, soczyste owoce a nawet przypraw czy mokrej ziemii. Długi finisz bogaty w taniny.
Wino o ciemnoczerwonym kolorze, aromatach czerwonej porzeczki, tytoniu, jałowca oraz świeżej ziemi. Atakuje dużą ilością owoców, w ustach jest jednak żywe i świeże z doskonałą kwasowością.
Wino stworzone ze szczepu Negroamaro w apelacji Copertino. Rubinowa barwa skrywa aromaty owoców takich jak wiśnie czy jagody. Delikatna tanina oraz długi finisz.
Dojrzałe i pełne wino z hiszpańskiej odmiany Tempranillo. Jak przystało na Gran Reserva, przez 24 miesiące nabiera krągłości w beczce (50% dąb amerykański, 50% dąb francuski), następnie leżakuje w butelce przez 36 miesięcy.