- Obecnie brak na magazynie
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Volpaia.
Misciano, miasteczko z XV wieku, dziś daje nazwę najważniejszemu winu Borgo Scopeto. Skomponowane jest ono z gron odmiany Sangiovese z niewielkim dodatkiem Merlota i Colorino. Fermentacja przebiega w tradycyjny sposób, a wino dojrzewa 18-24 miesięcy w dużych beczkach z dębu slawońskiego i francuskiego; następnie kolejne 8 miesięcy w butelce.
Ciemna rubinowa czerwień. Bukiet jest pełny i intensywny, a jednocześnie słodki i owocowy, z nutami czarnych, miękkich owoców. Przyjemny wydźwięk szlachetnego drewna, wanilii i kakao oraz zaskakujący wiśniowy finisz. Wino wytrawne, o mocnej strukturze, surowe i eleganckie na podniebieniu; dobrze zrównoważone. Doskonała trwałość smaku na podniebieniu.
Misciano, miasteczko z XV wieku, dziś daje nazwę najważniejszemu winu Borgo Scopeto. Skomponowane jest ono z gron odmiany Sangiovese z niewielkim dodatkiem Merlota i Colorino. Fermentacja przebiega w tradycyjny sposób, a wino dojrzewa 18-24 miesięcy w dużych beczkach z dębu slawońskiego i francuskiego; następnie kolejne 8 miesięcy w butelce.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Volpaia.
Połączenie szczepów Sangiovese, Canaiolo, Colorino tworzy wino, które idealnie wpasuje się w klimaty włoskiej kuchni, skąd pochodzi.
To wyjątkowe wino śliwkowe, które zachwyca swoim subtelnym aromatem i głębokim smakiem. Starannie wyselekcjonowane śliwki ume, dojrzewające w słońcu, tworzą harmonijną kompozycję, w której słodycz owoców łączy się z delikatną kwasowością. Każdy łyk tego wina przenosi na kwitnące wiosną japońskie sady, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością. Doskonałe do deserów, serów czy jako orzeźwiający aperitif.
Słodkie, białe wino stworzone w Walencji, wyprodukowane z typowego dla słodkich win szczepu Muskat. W smaku świeże, kwiatowo-owocowe delikatnym słodkim posmaku. Idealne do deserów.
Schloss Gobelsburg to winnica mieszcząca się w Austrii, mogąca szczycić się obecnością w rankingu stu najlepszych winnic świata. Auslese to swego rodzaju specjalność winnicy. Wino słodkie, z długim finiszem. Wyczuwalne kandyzowane owoce, oraz kwiaty. Smak zachowuje wspaniałą harmonię miedzy słodyczą a kwasowością.
95% Sauvignon z niewielką ilością aromatycznych białych winogron. W kieliszku złoto-żółty kolor. Intensywne aromaty owoców tropikalnych, rodzynek, miodu i słodkich śliwek. Na podniebieniu dobrze zbalansowane. Dobry związek między słodyczą a kwasowością. Długi i elegancki finisz.
Delikatnie musujące o jasnej słomkowej barwie. Bardzo delikatne oraz przyjemne w smaku idealnie nada się do deserów.
Charakteryzuje się nutami kwiatowymi połączonymi z owocami cytrusowymi, mango oraz brzoskwini. Pomimo wysokiej ilości cukru smak jest doskonale zbalansowany.
To wyjątkowe, pochodzące z Węgier, słodkie białe wino, znane na całym świecie ze swojego złotego koloru i intensywnych aromatów kandyzowanego imbiru oraz karmelu. W ustach oferuje doskonałą równowagę między słodyczą a kwasowością, z delikatnymi nutami dojrzałych owoców i orzechów. To arcydzieło wina, które pochodzi z Tokaju i cieszy się renomą dzięki zawartości winogron szczepu Furmint i pleśni Borytris Cinerea. Po miesięcznej fermentacji i dwuletnim dojrzewaniu w dębowych beczkach, wino leżakuje przez kolejny rok w butelkach, osiągając swoją pełną doskonałość.
To szlachetne słodkie wino powstało z winogron, które po zbiorze były podsuszane przez 6 tygodni na przewiewnym strychu. Fermentacja przebiegała spontanicznie na naturalnych drożdżach, co pozwoliło uzyskać wysoką koncentrację cukrów i bogactwo aromatów. W nosie intensywnie owocowe, z dominującymi nutami dojrzałej brzoskwini, żółtego melona, mandarynki, jasnej czereśni oraz cydrowych jabłek z czerwoną skórką, z delikatnym akcentem suszącego się siana. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalna słodycz spadziowego miodu i suszonych moreli, doskonale zrównoważona cytrusową kwasowością oraz garbnikowym posmakiem rajskiego jabłuszka. Eleganckie i intrygujące.
Musujące słodkie wino ze szczepu Moscato. Mocno wyczuwalne w tym winie są nuty kwiatowo miodowe, idealne jako aperitif
95% Sauvignon z niewielką ilością aromatycznych białych winogron. W kieliszku złoto-żółty kolor. Intensywne aromaty owoców tropikalnych, rodzynek, miodu i słodkich śliwek. Na podniebieniu dobrze zbalansowane. Dobry związek między słodyczą a kwasowością. Długi i elegancki finisz.
Aromaty cytrusów, moreli, brzoskwiń i kwiatów czarnego bzu. Świeże, tropikalne nuty owocowe. Trwały i przyjemny finisz z elegancką mineralnością i kwasowością.
Delikatne i słodkie Moscato. Jedna z najpopularniejszych odmian winogron we Włoszech. Żółta barwa ze złotymi refleksami.
W barwie złoty karmel. W nosie złote rodzynki, suszone morele, brązowy cukier i banan. Na podniebieniu żółta śliwka, brzoskwinia, rodzynki, karmel.
Musujące wino o wyrazistej osobowości i świetlistym, kwiatowym bukiecie, uzyskanym z aromatycznych białych winogron.
Charakteryzuje się intensywnym, przyjemnym smakiem, zawsze harmonijnym i zrównoważonym. Doskonale komponuje się z deserami, zachowując elegancję i świeżość, bez nadmiernej słodyczy czy przesadnej ciężkości.
Słodkie wino musujące o ciemnym rubinowym kolorze oraz mocno winogronowym aromacie. Harmonijny i gładki smak, kończy się słodkim finiszem.
Kolor złoty, intensywny, aromaty owocowe i kwiatowe, łagodne i niespotykanie delikatne. Cytrusowe nuty zapewniają orzeźwienie i świetną równowagę tego wina. Podawać schłodzone jako aperitif, świetnie komponuje się także z tartą brzoskwiniową lub pomarańczową. Doskonały towarzysz foie gras i sera pleśniowego.