- Obecnie brak na magazynie
Wermut Rojo to produkt stworzony w hołdzie dla wemutów tradycyjnie tworzonych w Katalonii już od połowy XIX wieku. Wino będące jego bazą zrobione jest z odmian Macabeo i Xarello.
Ten wyjątkowy, świeży biały wermut powstaje w wyniku infuzji aromatycznych ziół i skórek z różnorodnych cytrusów.
Po kilku miesiącach jest to łączone z dojrzałym, słodkim, białym winem. W efekcie powstały alkohol jest niezwykle aromatyczny. Wyczuwamy anyż, goryczkę, werbenę cytrynową i dzięgiel. Pięknie harmonijny i złożony. Elegancki, gładki, o dobrej relacji słodyczy i goryczy oraz cytrusowym finiszu.
Ten wyjątkowy, świeży biały wermut powstaje w wyniku infuzji aromatycznych ziół i skórek z różnorodnych cytrusów.
Wermut Rojo to produkt stworzony w hołdzie dla wemutów tradycyjnie tworzonych w Katalonii już od połowy XIX wieku. Wino będące jego bazą zrobione jest z odmian Macabeo i Xarello.
Od zawsze podstawową rośliną używaną w produkcji wermutów był piołun, czasem zastępowano go rośliną goryczki, która zawiera najprawdopodobniej najbardziej gorzką substancję świata -znaną jako Amarogentyna.
Wermut Carlo Alberto jest produktem doskonałym, unikalnym na skalę światową, uprzywilejowanym dzięki rzadkim składnikom i starożytnym procedurom, które wymagają doświadczenia, wiedzy, delikatności i niezwykłej cierpliwości.
Wermut Rojo to produkt stworzony w hołdzie dla wemutów tradycyjnie tworzonych w Katalonii już od połowy XIX wieku. Wino będące jego bazą zrobione jest z odmian Macabeo i Xarello.
W nosie nuta wiśni i świeżych letnich owoców, kwiaty, krwawnik i bób tonka, dzikie zioła (mniszek lekarski i mięta), serce ciepłych przypraw, czerwone owoce, skórka pomarańczowa i egzotyczna kwasja. Zrównoważone do perfekcji.
Od zawsze podstawową rośliną używaną w produkcji wermutów był piołun, czasem zastępowano go rośliną goryczki, która zawiera najprawdopodobniej najbardziej gorzką substancję świata -znaną jako Amarogentyna.
Lekki odcień brązu, średniowieczna miedź. W nosie nuta wiśni i świeżych letnich owoców, kwiaty, krwawnik i bób tonka, dzikie zioła (mniszek lekarski i mięta), serce ciepłych przypraw, czerwone owoce, skórka pomarańczowa i egzotyczna kwasja. Zrównoważone do perfekcji.
Riserva Carlo Alberto, symbol szlachetnego picia, dzięki historii, poszukiwania wiedzy w jaskiniach alchemicznych, Turynu, który zawsze był magiczny dla prawdziwego odkrywania istoty ludzkiej.