Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- Japońskie wino śliwkowe Choya Silver,
- Miód pszczeli z lubuskiej pasieki 250g,
- Herbata owocowa 50g,
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Wermut Carlo Alberto jest produktem doskonałym, unikalnym na skalę światową, uprzywilejowanym dzięki rzadkim składnikom i starożytnym procedurom, które wymagają doświadczenia, wiedzy, delikatności i niezwykłej cierpliwości.
Już w pierwszych dziesięcioleciach 1800 roku Piemont był kuźnią idei i faktów.
W małym królestwie Sabaudii zbiegły się wszystkie włoskie i europejskie tęsknoty za wolnością obywatelską i cały entuzjazm rewolucji przemysłowej.
W czasach króla Carlo Alberto napięcia te sięgały zenitu; z jednej strony innowacje cywilne i handlowe czyniły z Piemontu najbardziej rozwinięte państwo w Europie, z drugiej strony zasady społeczne znajdowały żyzne wsparcie w ruchach masońskich i ezoterycznych, które już wtedy czyniły z Turynu światową stolicę magii i alchemii.
Rytuał Vermuth, przed posiłkami, był momentem, w którym wszystkie innowacyjne fermenty spotykały się z werwą, trzeźwością i równowagą.
Vermouth (po piemoncku wermut), który nadworny kucharz przygotowywał specjalnie dla króla Carlo Alberto, uważany był za prawdziwy przysmak, a co więcej, jeśli król go lubił... tak właśnie narodził się przepis.
W tym czasie Tumalin Bartolomé Baracco de Baracho, sklepikarz w "dobrych win z Alby", dostał tę recepturę i rozpoczął ekskluzywną produkcję, która trwała prawie dwieście lat i trwa do dziś, i że nazwał, na cześć króla, Riserva Carlo Alberto.
Wermut Carlo Alberto jest produktem doskonałym, unikalnym na skalę światową, uprzywilejowanym dzięki rzadkim składnikom i starożytnym procedurom, które wymagają doświadczenia, wiedzy, delikatności i niezwykłej cierpliwości.
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- Japońskie wino śliwkowe Choya Silver,
- Miód pszczeli z lubuskiej pasieki 250g,
- Herbata owocowa 50g,
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Po przelaniu do kieliszka, pojawi nam się wino i barwie dojrzałej wiśni. W aromacie wyczujemy czerwone owoce pestkowe, czekoladę deserową z lekko dymną nutą w tle. W smaku natomiast uraczą nas przede wszystkim wiśnie, jeżyny, jagody, pestka. Lekkie, o delikatnie podwyższonej kwasowości oraz bardzo łagodne taniny. Wino dojrzewało w dębowych beczkach w piwnicach żagańskiego klasztoru Augustianów.
Ekstraktywne, wytrawne wino czerwone, wykonane z odmian Cabernet Dorsa, Cabernet Cortis, Cabernet Franc. Dominuje aromat czarnej porzeczki , słodkiej czerwonej papryki, owocu czarnego bzu, aronii, czereśni i jeżyny z delikatnym niuansem wanilii. Pełne, mocne z wyczuwalną wyraźną nutą dojrzałych tanin. Bardzo duży potencjał dojrzewania. Najlepiej łączyć go z mocnymi daniami z grillowanej, pieczonej lub smażonej wołowiny â polędwica, befsztyk, żeberka, do tego gęste, ciemne sosy z pieprzem. Wino jest kontynuacją najbardziej utytułowanego polskiego czerwonego wina w historii Cabernetisa 2015 , który został doceniony zarówno w kraju jak i za granicą.
Rum Foursquare 12 YO Vininova Special Cask to limitowany, 12-letni rum z Barbadosu, stworzony przez renomowaną destylarnię Foursquare. Dojrzewał w beczkach po bourbonie, co nadało mu bogate nuty wanilii, karmelu i przypraw. Zrównoważony smak i długi, satysfakcjonujący finisz czynią go idealnym wyborem dla koneserów i doskonałym prezentem dla miłośników wyjątkowych trunków. Został zabutelkowany specjalnie dla Vininova Polska.
Polski miód pitny. Trójniak oznacza, że na jedną miarę miodu przypadają dwie miary wody jak nakazuje staropolska receptura.
Czerwone francuskie wino wytrawne Chateau Isolette Cuvee Prestige Luberon pochodzące z Doliny Rodanu. Wyraźny aromat jeżyn, maliny, fiołków, wiśni i czereśni. W ustach delikatne z lekką nutą przypraw.
80% Syrah i 20% Grenache.
Hardy Cognac VSOP to "Fine Champagne", stworzony z najlepszych destylatów z regionów Grande i Petit Champagne. Zbalansowany i harmonijny, imponuje znawcom na całym świecie. Ma intensywny smak świeżych gruszek, aromaty przypraw i rzadkich nut orzechowych.
Włoskie wino, pochodzące z regionu Apulia. Kupaż dwóch szczepów: Cabernet Souvignon oraz Primitivo. Wyczujemy w nim nuty rozmarynku, porzeczki, mięty, pieprzu, a także papryki. Aksamitne wino z długim finiszem.
Ciemna, bursztynowa barwa skrywa w sobie smak pełen słodyczy. Delikatnie wręcz gęste wino skrywa aromaty oraz smak suszonych owoców w towarzystwie nut miodu czy dżemu owocowego. Idealne wino do deserów.
Evan Williams Honey zachowuje mocną podstawę bourbona, jednocześnie wykorzystując słodycz do poszerzenia palety smaków. W nosie bourbon jest miękki i cytrusowy, w smaku łączy nutę dymu i wanilii ze słodyczą miodu i ziela angielskiego, zaś finisz przywołuje wspomnienia tradycyjnego bourbona dzięki śmiałemu, długiemu, pikantnemu wykończeniu.
Spearhead Single Grain to Szkocka whisky produkowana w całości ze słodowanego jęczmienia. Jest destylowana w aparaturze Coffeya zanim dodana jest do opalanych od środka beczek dębowych.
Koskenkorva to wódka z Finlandii. Produkowana z lokalnego jęczmienia, pochodzącego z ekologicznych upraw. Gorzelnia posiada nowoczesny system destylacji. Jest oparta na ekologicznej gospodarce. Wódka jest destylowana 250 razy w kolumnowym procesie,
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- francuski, półsłodki szampan Jackowiak z piękną polską historią,
- świąteczna herbata
-czekolada z krakowskiego Wierzynka,
- miód z lubuskiej Pasieki
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Smak herbat i czekolad może się różnić od przedstawionych na zdjęciu.
Intensywny smak z nutami ziół takich, jak pokrzywa i kwiat czarnego bzu. Wytrawność wina uzupełnia się z aromatami owoców tropikalnych i skórki cytryny.
Francuskie, wytrawne wino z regionu Saint-Emilion (Bordeaux). Czerwone i owocowe, o intensywnym aromacie śliwek, czarnej porzeczki i wiśni. Charakterystyczne również wyraźne taniny. Dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu.
W każdym łyku tego rumu pochodzącego z Dominikany wyczujemy aromaty wanilii oraz skórki pomarańczy. W smaku uraczy nas elementami czekolady oraz mieszanki przypraw, którymi rum ten został potraktowany.