- Obecnie brak na magazynie
Limitowana edycja słynnego koniaku Hennessy V.S. Zapakowane w elegancki karton o ciekawej stylistyce. Całość jest sygnowana nazwiskiem artysty Juliena Colombiera, który jest autorem opakowania.
Kiln Embers to dymna whisky słodowa, która została stworzona z myślą o maksymalnym wpływie na smak poprzez użycie dwukrotnie większej ilości mocno torfowanej whisky słodowej z Islay niż w przypadku Peat Chimney. Dodatkowo słody Highland, Speyside i Lowlands są używane oszczędnie w mieszance, aby przynieść słodką, bogatą i cytrusową równowagę do tego mocno torfowego wydania.
Podobnie jak pozostałe mieszanki Wemyss Malts, Kiln Embers zawdzięcza swoją nazwę naturalnym smakom i aromatom whisky. Nazwa whisky i kartonik inspirowane są procesem słodowania jęczmienia, gdzie torf jest dodawany do pieca, aby rozwinąć dymne smaki, które można znaleźć w tej whisky. W nosie, dym z tabaki miesza się z solonymi cytrynami i słodkim bekonem, podczas gdy owies i skórka pomarańczowa tostują się z żarem i wrzosowym torfem na podniebieniu, dając w rezultacie słodko-dymny finisz.
William Wemyss, dyrektor zarządzający Wemyss Malts, komentuje: "Kiedy w 2005 roku rozpoczynałem tę działalność, nigdy nie przypuszczałem, jak niesamowitą rozpiętość smaków można znaleźć w whisky. Nasza nowa "Kiln Embers" jest jeszcze bardziej dymna niż nasz dotychczasowy ulubiony Peat Chimney i jest odpowiednią celebracją naszych dziesięciu lat w branży.
Limitowana edycja słynnego koniaku Hennessy V.S. Zapakowane w elegancki karton o ciekawej stylistyce. Całość jest sygnowana nazwiskiem artysty Juliena Colombiera, który jest autorem opakowania.
Glenmorangie Malaga 12 YO leżakował najpierw w beczkach po Bourbonie, a następnie przez cztery lata w beczkach Dulce, rzadkiej beczce na wino używanej w południowej Hiszpanii. Eksperyment, który zakończył się sukcesem. Całość zamyka się w beczkach, które kiedyś zawierały jedno z najrzadszych win destylowanych na świecie. Glenmorangie MĂĄlaga 12 Years Old jest cudownie słodka, z nutami miodu i łagodnych przypraw.
Glengoyne 12 Year Old starzona jest m.in. w beczkach first-fill Hogshead ex-Bourbon oraz first-fill Sherry, dlatego też rozpoznawalna jest jako sherried Highland-style Whisky. Jak to jest praktyką i tradycją w Glengoyne, 12 Year Old nie jest w ogóle peated, ponieważ jęczmień jest suszony na powietrzu, a zatem jego wartość PPM (Phenols-Per-Million) jest zerowa.
Skórka cytrynowa, jabłka toffi - i zapach kokosa. Ręcznie selekcjonowane beczki po sherry pomagają stworzyć ten rajski smak i bogaty, złoty kolor. To smak najwolniejszej destylacji w Szkocji i naszego uporu, by stosować jęczmień suszony powietrzem - nigdy torfem. W tym wypadku w zestawie z eleganckim kieliszkiem o tulipanowym kształcie, idealnym do degustacji.
Wódka najwyższej jakości, wyprodukowana na bazie krystalicznie czystej wody oraz uważnie wyselekcjonowanych zbóż. Swój delikatny smak zawdzięcza srebrnym filtrom. Alkohol jest owocem współpracy nowoczesnego podejścia do produkcji oraz tradycyjnych tajników zawartych w recepturze.
Moet & Chandon Rose Imperial to jeden z najbardziej uwodzicielskich i ekscytujących wyrazów stylu szampanów z domu Szapańskiego Moët & Chandon. Rose Imperial ma zachwycający różowy kolor ze złotymi refleksami, powstał dzięki dodaniu do kompozycji odrobiny wyselekcjonowanego szlachetnego czerwonego wina. Wytrawny, o bukiecie czerwonych owoców z nutami malin, poziomek i wiśni oraz delikatnymi kwiatowymi nutami róży. W smaku dominują nuty truskawek, malin i czerwonych porzeczek z delikatną nutą mięty.
Perfekcyjny, gdy towarzyszy adekwatnie dobranym potrawom, jak i jako aperitif o wspaniałym aromacie, smaku i kolorze.
Klasyczny reprezentant swojego gatunku. Aromat kwiatowo-owocowy, delikatne bąbelki oraz lekkość sprawiają, że jest idealne na każdą okazje.
Aromaty ananasa i liczi. Świeże i harmonijne z wyraźnym egzotycznym posmakiem.
Szampan Tribaut Blanc de Noir został stworzony z kupażów dwóch szczepów Pinot Noir i Pinot Meunier, w proporcjach 50/50. Świeży i elegancki smak z wyczuwalnymi smakami egzotycznych, kandyzowanych owoców takich, jak mango i ananas. Szlachetna, złota barwa.
Rzadka ekspresja wiedzy Hennessy, Edition Particulière pozwala Master Blenderowi opowiedzieć swoją historię poprzez wybór najcenniejszych eaux-de-vie Maison, pochodzących z bezcennej biblioteki demijohns w Piwnicy Założyciela.
Orzeźwiające prosecco o aromacie jabłek, gruszek i białych kwiatów. W smaku przyjemne i rześkie.
Półsłodkie, białe wino wyprodukowane w 100% ze szczepu Riesling. Jest to najpopularniejsze winogrono, z którego produkuje się wina w Polsce. Przyciąga do siebie swoją charakterystyczną, lekką kwasowością.
To żywe, wytrawne białe wino z Południowej Afryki jest odświeżającą i przystosowującą się opcją, zawierającą zachwycającą mieszankę cytrusowych i tropikalnych aromatów owocowych.
Rubinowa barwa skrywa aromaty owoców. Dębowa Red Oak będzie idealnym kompromisem między wódką smakową, a czystą. W tym wydaniu w wersji miniaturowej
Limitowana edycja słynnego koniaku Hennessy V.S.O.P. Elegancka czerwona butelka, schowana jest w wyjątkowe opakowanie zaprojektowane przez malarza Zhanga Emli.
Limitowana edycja owocowej okowity, która powstaje tylko raz w roku. Połączenie polskich owoców, głownie winogron, śliwek a nawet truskawek czy gruszek. Ta okowita idealnie przynosi na myśl wspomnienie wiosny. Edycja limitowana do 800 butelek.