Rum, który ma oddać piękno cudownych wysp Fidżi, które są domem dla trzciny cukrowej, z której rum jest wytwarzany. Leżakowanie rumu w dwóch beczkach nadaje mu wyjątkowego charakteru. Aromat bogaty w nuty owoców oraz ziół a nawet dymu. W smaku uraczy nas również owocami podobnymi, jak w aromacie w atom pacniamaencie miodu, słodkich krówek czy kokosa. Pijąc ten rum możemy poczuć się, jak na rajskiej plaży.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wino Bułgarskie
- Wino Ukraińskie
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Adelphi Distillery
- Aerstone Distillery
- Amrut Distillery
- Ardbeg
- Ardnamurchan
- Arran
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Ben Nevis
- Benriach Distillery
- Blanton's Bourbon
- Carn More Distillery
- Chivas Regal
- Dalmore
- Edradour Distillery
- Elements of Islay
- Elijah Craig Bourbon
- Evan William Bourbon
- Fettercairn
- Glen Scotia
- Glenallachie
- Glendronach Distillery
- Glenfarclas Distillery
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glengoyne Distillery
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Heaven Hill
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Kavalan
- Kingsbarns Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Mossburn
- Murray McDavid
- Nikka Whisky
- Sadler's Peaky Blinder
- Signatory Vintage
- Smokehead
- Spirits of Yorkshire Distillery
- Springbank
- Tamdhu Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Irishman Distillery
- The Macallan
- The Whistler
- Three Ships
- Torbhaig
- Tullibardine
- Waterford Distillery
- Wemyss Malts
- West Cork Distillers
- William Grant's and sons
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
-
Gin
-
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy z alkoholami od 500zł do 999zł
- Zestawy z alkoholami od 1000zł do 1999zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
- NASZ BLOG
Don Papa Rum 0,7L
Rum pochodzący z Filipin. Bogaty aromat, w którym wyczujemy mandarynki, miód morele a nawet wanilię. Wanilia wyczuwalna również w smaku, w towarzystwie rodzynek, toffi i cynamonu. Rum ten powstał w 2012 roku i stał się sławny na całym świecie.

Rum pochodzący z Filipin. Bogaty aromat, w którym wyczujemy mandarynki, miód morele a nawet wanilię. Wanilia wyczuwalna również w smaku, w towarzystwie rodzynek, toffi i cynamonu. Rum ten powstał w 2012 roku i stał się sławny na całym świecie.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Rum produkowany na Karaibach, charakteryzuje go delikatny smak, w którym wyczujemy nuty owocowe oraz odrobinę wanilii dla przełamania. Nada się idealnie do drinków, a jego ogromnym atutem jest cena, sprawiając, że alkohol ten staje się bardziej dostępny.
Rum, który powstał w Ameryce Środkowej, konkretniej w Panamie. Został on stworzony ze starannie wybranych rumów, które dojrzewały nawet 8 lat. Smak oraz aromat soczystych owoców w akompaniamencie nut miodowych.
Aromatyczny i słodki blended rum z Panamy, wzbogacony owocowymi i pikantnymi składnikami. Wykorzystywane rumy mają co najmniej sześć lat, są destylowane z melasy przy użyciu typowego procesu kolumnowego i mieszane razem po sześcioletnim okresie dojrzewania.
Grande Réserve to mieszanka różnych rumów z Barbadosu, dojrzewających w beczkach po bourbonie na Karaibach, a następnie przez rok we wschodnim regionie Francji, w starych francuskich beczkach dębowych. Jego bogate aromaty ujawniają nuty grillowanego kokosa i drzewnej wanilii. Doskonały jako rum do degustacji czy do stosowania w koktajlach.
Rum pochodzący prosto z Karaibów, a swą nazwę zawdzięcza położonej tam małej wyspie. Charakteryzuje się wyraźnymi nutami przypraw oraz suszonych owoców.
Rum pochodzący z Trynidadu, swoją nazwą nawiązuje do mitycznej ogromnej ośmiornicy, która zatapiała statki. Swoją charakterystyką jednak trochę od tego odchodzi. Aromat uraczy nas głownie przyprawami takimi jak goździki, cynamon czy ziele angielskie. W smaku wyczujemy toffi, wanilii czy chociażby pieprzu. W tym wydaniu mamy do czynienia z limitowaną edycja rumu.
Kandyzowana skórka pomarańczy, tlące się cygaro i prażony kokos. Na drugim planie karmelizowane migdały i orzechy laskowe, nugat, drewno cedrowe, marakuja i delikatna morska bryza. W smaku Pełny, elegancki i wytrawny. Na pierwszym planie dym cygarowy, gorzkie kakao, orzechy laskowe i skórka pomarańczy. Po chwili otrzymujemy świeże jagody i przypieczoną piankę marshmallow. Rozgrzewający, satysfakcjonujący finisz.
Pusser’s Coronation Reserve to limitowana edycja rumu typu blended, stworzona z okazji koronacji króla Karola III. Kupaż ten łączy wyselekcjonowane rumy z Gujany i Trynidadu, które dojrzewały przez co najmniej 3 lata w beczkach po bourbonie. Edycja jest ściśle limitowana – powstało jedynie 12 000 butelek.
Kubański rum, który przez 9 lat dojrzewał w beczkach. Okrągły aromat bogaty w przyprawy oraz smak wanilii.
Destylarnia, w której ten rum został stworzony, założona została w 2002 roku przez dwóch braci z ogromna pasją do alkoholu. Takamaka Zenn to rum, który nie został starzony, jednak prasowany z bardzo dobrymi kawałkami drewna z beczek bo bourbonie, dzięki czemu zawdzięcza swój wyjątkowy charakter.
Złoty rum, który powstaje na słonecznej Dominikanie. Spędził on w beczkach po Bourbonie minimum 3 lata, co nadało mu wyjątkowego charakteru. Wyczujemy lekką słodycz z nutą dębu w tle.
Świeży i krystalicznie czysty rum, leżakowany krótko w beczkach z amerykańskiego dębu dla wzbogacenia aromatów, następnie filtrowany przez filtry węglowe aby zachować przejrzystą barwę.
Compañero Elixir Extra to unikalny rum mieszany z interesującą historią. Łączy dwa z najpopularniejszych rumów Compañero: pomarańczowy Elixir Orange oraz 12-letni Extra Anejo. Pomysł powstał kilka lat temu podczas festiwalu rumu, kiedy nieznany gość wymieszał te dwa rumy w jednej szklance, tworząc wspaniałą mieszankę, która oczarowała personel. W odpowiedzi na pozytywny odbiór, wytwórnia wydała limitowaną edycję zaledwie 9 778 butelek, które zawierają etykietę twórczo łączącą wzory obu rumów.
Batavia Arrack to wyjątkowy destylat z melasy trzcinowej, produkowany wyłącznie na indonezyjskiej wyspie Jawa – jego historia sięga XVII wieku. Nazywany „rumem Indonezji”, wyróżnia się fermentacją z dodatkiem lokalnych dzikich drożdży hodowanych na czerwonym ryżu, co nadaje mu unikalny charakter.
Destylowany jest w tradycyjnych alembikach według dawnych chińskich metod. Efektem jest bogaty, głęboki smak, który długo pozostaje na podniebieniu.
Intensywne nuty wanilii i skórki pomarańczowej przechodzą w słodkie mandarynki, które po chwili ustępują miejsca unikalnej ziołowości i przyprawom korzennym. W smaku wyrazisty i złożony. Wytrawne nuty przypominające miso i solony karmel z odrobiną skóry, cedru i miodu, wszystko to zbudowane wokół bazy z palonego masła, kremowego toffi, dżemu z owoców leśnych i cytrusów. Długi, bogaty finisz.