Dojrzewający przez 12 lat w beczkach z amerykańskiego dębu, The Demon's Share to zrównoważony rum o silnej tożsamości. Trzcina cukrowa użyta do jego produkcji jest uprawiana na żyznych glebach wulkanicznych, co promuje unikalny charakter produktu. W smaku wyczujemy aromaty wanilii, kawy i subtelne nuty kardamonu.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wino Bułgarskie
- Wino Ukraińskie
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Adelphi Distillery
- Aerstone Distillery
- Amrut Distillery
- Ardbeg
- Ardnamurchan
- Arran
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Ben Nevis
- Benriach Distillery
- Blanton's Bourbon
- Carn More Distillery
- Chivas Regal
- Dalmore
- Edradour Distillery
- Elements of Islay
- Elijah Craig Bourbon
- Evan William Bourbon
- Fettercairn
- Glen Scotia
- Glenallachie
- Glendronach Distillery
- Glenfarclas Distillery
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glengoyne Distillery
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Heaven Hill
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Kavalan
- Kingsbarns Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Mossburn
- Murray McDavid
- Nikka Whisky
- Sadler's Peaky Blinder
- Signatory Vintage
- Smokehead
- Spirits of Yorkshire Distillery
- Springbank
- Tamdhu Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Irishman Distillery
- The Macallan
- The Whistler
- Three Ships
- Torbhaig
- Tullibardine
- Waterford Distillery
- Wemyss Malts
- West Cork Distillers
- William Grant's and sons
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
-
Gin
-
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
- NASZ BLOG
MEZAN X.O BARRIQUE AGED JAMAICA RUM 700 ml
Jest to mieszanka beczek z dwóch destylarni na Jamajce: Monymusk i Hampden. Ta ostatnia gorzelnia ma szkockie korzenie i jest jedną z najstarszych plantacji cukru w kraju. Ten rum XO został zabutelkowany przez Mezan i jest mieszanką rumów w wieku od 4 do 23 lat, ponownie zabutelkowanych i pozostawionych do leżakowania przez wiele lat przed butelkowaniem.
Rum Mezan Jamaica Barrique XO należy do serii Mezan single cask bottlings, jest to jedyny rum w tej serii, który jest mieszanką rumów z więcej niż jednej destylarni i nie jest pojedynczym rocznikiem. Ideą tej gamy jest przybliżenie konsumentom historii różnorodności rumu wśród stylów i metod produkcji na Wyspach Karaibskich, dlatego też rumy różnią się od siebie w znacznym stopniu.
Rumy Mezan są również tak naturalne, jak to tylko możliwe, po wybraniu beczek nie są filtrowane przez schładzanie, nie dodaje się do nich żadnych barwników, cukru ani innych aromatów. Rum Mezan Jamaican Barrique XO jest mieszanką beczek pochodzących m.in. z Hampden i Monymusk. Hampden to destylarnia o wysokiej zawartości estrów, położona w północno-zachodniej części wyspy. Pierwotnie należała do Szkota, pana Archibalda Sterlinga około 1750 roku, stąd jej nazwa. Hampden specjalizuje się w ciężkich rumach typu pot still o bardzo wysokiej zawartości estrów i w tym celu nie używa żadnych komercyjnych drożdży. 100% kultur drożdży wpływa na fermentację, a rezultatem jest bardzo ostry, idiosynkratyczny rum.

Jest to mieszanka beczek z dwóch destylarni na Jamajce: Monymusk i Hampden. Ta ostatnia gorzelnia ma szkockie korzenie i jest jedną z najstarszych plantacji cukru w kraju. Ten rum XO został zabutelkowany przez Mezan i jest mieszanką rumów w wieku od 4 do 23 lat, ponownie zabutelkowanych i pozostawionych do leżakowania przez wiele lat przed butelkowaniem.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Ptu Lakaz od Takamaka to rum wyjątkowy. Starzenie go w 4 różnych beczkach oraz idealnie dobrana mieszanka przypraw sprawia, że rum ten charakteryzuje się wyjątkowym aromatem suszonych owoców a nawet kakao z przyprawowym finiszem. Całość zapakowana w elegancki kartonik.
Rum pochodzący prosto z egzotycznej Kuby. Każdy łyk przenosi nas do serca wyspy, dzięki swoim aromatom wanilii i egzotycznych owoców.
Rum Plantation Experience Box umożliwia poznanie na raz wielu rodzajów rumów ze słynnej serii Planation.
Zestaw zawiera 6 miniaturek, każda o pojemności 0,1L.
Calość zapakowana w bardzo eleganckie pudełko.
Rum z Karaibskim rodowodem, jest połączeniem wyselekcjonowanych destylatów. Firma ta zajmuję się produkcja rumu aż od 1886 roku, co sprawia, że stworzyli rum o ostrym charakterze idealny do drinków.
Tiki Lovers powstał z dwóch rumów leżakujących w alembikach, pochodzących z Jamajki oraz Barbadosu, i to właśnie ten z Barbadosu przez 3 lata leżakuje w dębowych beczkach. Wyczujemy w nim aromaty wanilii, owoców czy chociażby przypraw.
Destylarnia, w której ten rum został stworzony, założona została w 2002 roku przez dwóch braci z ogromna pasją do alkoholu. Takamaka Zenn to rum, który nie został starzony, jednak prasowany z bardzo dobrymi kawałkami drewna z beczek bo bourbonie, dzięki czemu zawdzięcza swój wyjątkowy charakter.
Pusser’s Gunpowder to wyjątkowy rum powstały z wyselekcjonowanych destylatów z Gujany, łączący tradycje destylacji alembikowej i kolumnowej. Uznany przez magazyn Forbes za jeden z 10 najlepszych rumów na świecie, wyróżnia się bogactwem smaku i głębią charakteru. Doskonały zarówno do degustacji w czystej postaci, jak i jako baza do wyrafinowanych koktajli.
Destylarnia założona przez dwóch braci prawie 20 lat temu, która rum tworzy ze swoich własnych blendów inspirowanych wyspą na której destylarnia się mieści. Tworzony na Seszelach ciemny rum, bogaty jest w aromaty tropikalnych owoców z elementami wanilii oraz słodkich przypraw.
Jego bardzo jasna barwa, skrywa bukiet pełen aromatów oraz smaku starannie dobranych przypraw. Wyczujemy w nim wyraźne nuty jabłek oraz karmelu w delikatnym akompaniamencie wanilii.
Rum z Barbadosu, który dojrzewał w beczkach po bourbonie oraz francuskim koniaku.
Rum prosto z Barbadosu. Cechuje się nutami moreli połączonymi z aromatem kwiatów czy wanilii. Rum ten leżakował w beczkach po Amerykańskim Bourbonie co czuć w smaku poprzez delikatne zadymienie.
Rum o pięknej, bursztynowej barwie. Aromaty wanilii, dębiny z akcentami owoców mango i brzoskwiń. W smaku gładki, miękki z nutami karmelu, wanilii, cytrusów i przypraw.
Połączenie dwóch dojrzałych rumów z Trynidadu oraz Barbadosu, które leżakowały w dębowych beczkach. Dodatek malin sprawia, że rum jest idealnym połączeniem smaku dojrzałych owoców oraz cytrusów.
Rum pochodzący z Barbadosu, w którego skład wchodzą destylaty z aż 8 innych państw Ameryki Południowej. Dojrzewa on przez 15 lat w beczkach po Bourbonie.. Wyczuwalne aromaty wanilii i banana, ponadto nasze kubki smakowe uraczą elementy karmelu, cynamonu a nawet dębu.
Plantation of Fiji to rum, który na wyspach Fiji spędził aż 7 lat w beczkach po Amerykańskim Bourbonie. Następnie pokonał pół świata do Francji, gdzie spędził kolejne 2 lata w beczkach Ferrand. Aromaty wanilii, kakao czy karmelu to nieodłączne elementy tego trunku.