Rum ten dojrzewa przez conajmiej 5 lat w dębowych beczkach w samym sercu wyspy Trynidad na Morzu Karaibskim. Charakteryzuje się on niezwykle intrygującym smakiem i aromatem z nutą czekolady, przypraw, owoców oraz wanilii.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wino Bułgarskie
- Wino Ukraińskie
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Adelphi Distillery
- Aerstone Distillery
- Amrut Distillery
- Ardbeg
- Ardnamurchan
- Arran
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Ben Nevis
- Benriach Distillery
- Blanton's Bourbon
- Carn More Distillery
- Chivas Regal
- Dalmore
- Edradour Distillery
- Elements of Islay
- Elijah Craig Bourbon
- Evan William Bourbon
- Fettercairn
- Glen Scotia
- Glenallachie
- Glendronach Distillery
- Glenfarclas Distillery
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glengoyne Distillery
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Heaven Hill
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Kavalan
- Kingsbarns Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Mossburn
- Murray McDavid
- Nikka Whisky
- Sadler's Peaky Blinder
- Signatory Vintage
- Smokehead
- Spirits of Yorkshire Distillery
- Springbank
- Tamdhu Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Irishman Distillery
- The Macallan
- The Whistler
- Three Ships
- Torbhaig
- Tullibardine
- Waterford Distillery
- Wemyss Malts
- West Cork Distillers
- William Grant's and sons
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
-
Gin
-
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
- NASZ BLOG
Rum Takamaka Dark Spiced + kubek w prezencie
Destylarnia założona przez dwóch braci prawie 20 lat temu, która rum tworzy ze swoich własnych blendów inspirowanych wyspą na której destylarnia się mieści. Tworzony na Seszelach ciemny rum, bogaty jest w aromaty tropikalnych owoców z elementami wanilii oraz słodkich przypraw.

Destylarnia założona przez dwóch braci prawie 20 lat temu, która rum tworzy ze swoich własnych blendów inspirowanych wyspą na której destylarnia się mieści. Tworzony na Seszelach ciemny rum, bogaty jest w aromaty tropikalnych owoców z elementami wanilii oraz słodkich przypraw.
Zobacz także
Destylarnia założona przez dwóch braci prawie 20 lat temu, która rum tworzy ze swoich własnych blendów inspirowanych wyspą na której destylarnia się mieści. Tworzony na Seszelach biały rum wzbogacony jest aromatem kokosa, co nadaje mu wyjątkowego charakteru.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
"Utrzymać legendę żywą" to hasło, którym kierują się producenci Old Nick. Stworzony z wysokiej jakości trzciny cukrowe, destylowany tradycyjną metodą przez destylarnie Old Nick.
Na etykietach ChiriquĂ podano czas "dojrzewania tropikalnego" wynoszący 3 lata.Oznacza to, że rum dojrzewał w byłej bourbonie w destylarni w Panamie (czyli w "tropikach") przez 3 lata, zanim został wysłany do dalszego starzenia i wykończenia w londyńskim zakładzie Mezan.
Gdy myślimy o kraju kojarzącym się z rumem, Tajlandia na pewno nie jest tym co pierwsze przychodzi nam do głowy. Rum Mekhong jest godnym reprezentantem, aby takie myślenie zmienić. Powstały z melasy oraz ryżu, wzbogacony o tajną kombinacje przypraw.
Rum z rodowodem z Karaibów. Gładki i łagodny, ukazuje nuty wanilii oraz idealnie nadaję się do klasycznych koktajli nadając im egzotyczny charakter.
Rum Plantation XO 20th Anniversary zawdzięcza swój wyjątkowy smak różnorodnością beczek, które zostały wykorzystane do jego produkcji. Zaczynał dojrzewać w beczkach wypalanych po bourbonie typu Black Cask. Następnie został przeniesiony do beczek nadających słodycz typu Ferrand po koniaku.
Rum wyróżnia się aromatami czekolady, banana czy mango.
Rum, który ma oddać piękno cudownych wysp Fidżi, które są domem dla trzciny cukrowej, z której rum jest wytwarzany. Leżakowanie rumu w dwóch beczkach nadaje mu wyjątkowego charakteru. Aromat bogaty w nuty owoców oraz ziół a nawet dymu. W smaku uraczy nas również owocami podobnymi, jak w aromacie w atom pacniamaencie miodu, słodkich krówek czy kokosa. Pijąc ten rum możemy poczuć się, jak na rajskiej plaży.
Miejsce, z którego rum ten pochodzi, jest dość niecodzienne przy tego typu trunkach, gdyż pochodzi on z Francji. Złoty rum, charakteryzujący się nutami przypraw.
Ten Kubański rum spędził aż 7 lat w beczkach po whisky. Rum o mocnym smaku i aromatach kawy czy np kakao. Wyczujemy w nim również wanilię czy cukier trzcinowy.
Wyjątkowa kompozycja rumów najlepszej jakości, cierpliwie leżakowana w dębowych beczkach aby uzyskać głębię smaku i piękną, złoto-bursztynową barwę.
Blu Label to rum, którego bursztynowa barwa skrywa aromaty melasy, karmelu oraz przypraw. W smaku uraczy nas długim finiszem.
Rum o wspaniałym aromacie karmelu, kokosów wanilii a nawet gałki muszkatołowej. W smaku wyczujemy podobne elementy jak w aromacie w połączeniu z lekką dębiną.
Ron Cristobal 151 to wyrazisty rum o intensywnym charakterze, z nutami karmelu, melasy i przypraw korzennych. Jego aromat zachwyca akcentami melasy, toffi, wanilii i suszonych owoców. Produkowany na Dominikanie przez Alcoholes Finos Dominicanos, doskonale sprawdza się w koktajlach. Ze względu na wysoką zawartość alkoholu należy używać go z rozwagą.
Destylarnia, w której ten rum został stworzony, założona została w 2002 roku przez dwóch braci z ogromna pasją do alkoholu. Takamaka Zenn to rum, który nie został starzony, jednak prasowany z bardzo dobrymi kawałkami drewna z beczek bo bourbonie, dzięki czemu zawdzięcza swój wyjątkowy charakter.
La Hechicera Rum Serie Experimental No.2 - Banana Infused to limitowana edycja klasycznego rumu La Hechicera. Dojrzewał w beczkach z białego dębu, gdzie był infuzowany obfitą ilością organicznej pulpy banana.
Z zamiarem stworzenia doskonałego i zrównoważonego smaku mistrz Giraldo Mituoka zanurzył przeschnięte na słońcu banany w dojrzałym rumie, w pełni wykorzystując intensywny smak owocu oraz jednocześnie zachowując doskonałość destylatu.
La Hechicera Serie Experimental No.2 Banana Infused to wyraźnie artystycznie wykonany rum. Wyprodukowano tylko 15 000 butelek.
Wyjątkowy rum, w którego aromacie wyczuć można elementy egzotycznych owoców, w towarzystwie kawy a nawet Toffi. W smaku zaskoczy nas delikatną wanilią a nawet owocami w towarzystwie czekolady.
Jego bardzo jasna barwa, skrywa bukiet pełen aromatów oraz smaku starannie dobranych przypraw. Wyczujemy w nim wyraźne nuty jabłek oraz karmelu w delikatnym akompaniamencie wanilii.