- Obecnie brak na magazynie
Zawartość butelki to połączenie rumu ciemnego z jasnym, z dodatkiem starannie dobranych przypraw. Aromat to połączenie wcześniej wspomnianych przypraw w akompaniamencie nut maślanych. Co ciekawe, pochodzi on z USA.
The Foursquare Empery powstaje z połączenia rumów destylowanych częściowo w pot still, a częściowo w single-column. Jest to mieszanka składająca się z rumów starzonych w beczkach po ex-bourbonie i ex-sherry przez 14 lat. Bursztynowy kolor z miedzianymi refleksami charakteryzuje się dużą intensywnością w nosie z owocowych aromatów i nut kakao i rodzynek.
Richard Seale urodził się, by produkować rum, to legenda o jednym z najbardziej wpływowych producentów rumu na świecie, prawnuku Reginala Leona Seala, który założył Foursquare Distillery w 1926 roku na Barbadosie, obecnie w czwartym pokoleniu. Znacząca jest jego walka z dodawaniem cukrów do rumu, zbyt często bez wiedzy klientów, oraz na poprawność informacji o leżakowaniu umieszczonych na butelce. Dziś Foursquare Distillery produkuje dwie główne etykiety: Doorly's i Foursquare. Pierwsza z nich stanowi kręgosłup firmy i historyczną markę rumu na Barbadosie, druga wyraża całą kreatywność i śmiałość Richarda w eksperymentowaniu, dając życie butelkom z limitowanej produkcji. Charakterystyczną cechą historycznej marki jest uszlachetnianie rumu w różnych typach beczek, które gwarantują jego osobowość, nie rezygnując przy tym z zdatności do picia.
Rum Foursquare Empery to dziewiąte wydanie Foresquare's Exceptional Cask Selection, mieszanki pochodzącej z połączenia rumów destylowanych metodą pot still alambic i prostej kolumny, z rumów starzonych przez nie mniej niż 14 lat w beczkach po ex-sherry i ex-bourbonie. Bogaty i intensywny smak tego doskonałego rumu butelkowanego w temperaturze 56°.
The Foursquare Empery powstaje z połączenia rumów destylowanych częściowo w pot still, a częściowo w single-column. Jest to mieszanka składająca się z rumów starzonych w beczkach po ex-bourbonie i ex-sherry przez 14 lat. Bursztynowy kolor z miedzianymi refleksami charakteryzuje się dużą intensywnością w nosie z owocowych aromatów i nut kakao i rodzynek.
Zawartość butelki to połączenie rumu ciemnego z jasnym, z dodatkiem starannie dobranych przypraw. Aromat to połączenie wcześniej wspomnianych przypraw w akompaniamencie nut maślanych. Co ciekawe, pochodzi on z USA.
Dominikański rum o ciemnym zabarwieniu skrywa w sobie smak palonej kawy, słodycz wanilii, a to wszystko zwieńczone posmakiem karmelu oraz wypieków. Alkohol podlegał procesowi starzenia. Nadaje się do spożywania zarówno solo, jak i w drinkach, a także w różnego rodzaju koktajlach.
Rum pochodzący z Trynidadu, swoją nazwą nawiązuje do mitycznej ogromnej ośmiornicy, która zatapiała statki. Swoją charakterystyką jednak trochę od tego odchodzi. Aromat uraczy nas głownie przyprawami takimi jak goździki, cynamon czy ziele angielskie. W smaku wyczujemy toffi, wanilii czy chociażby pieprzu.
Rum pochodzący z Trynidadu, swoją nazwą nawiązuje do mitycznej ogromnej ośmiornicy, która zatapiała statki. Swoją charakterystyką jednak trochę od tego odchodzi. Aromat uraczy nas głownie przyprawami takimi jak goździki, cynamon czy ziele angielskie. W smaku wyczujemy toffi, wanilii czy chociażby pieprzu. W tym wydaniu mamy do czynienia z limitowaną edycja rumu.
Kubański Rum o cudownym charakterze czego zasługa jest idealne dobranie przypraw.
Połączenie dwóch destylatów z Jamajki oraz Trynidadu, co świadczy, że rodowód ma prosto z Karaibów. Następnie niemalże 15 lat spędził w beczkach po amerykańskim bourbonie. Wyczuwalne aromaty czekolady, dębiny oraz cytrusów.
,,Gayuma'' oznacza eliksir miłości. Rum dojrzewał trzy lata w beczkach po bourbonie amerykańskim. Został poddany podwójnemu finiszowi w beczkach po winie Rioja (6 miesięcy), a następnie 3 miesiące w dębowych beczkach. W smaku wyczuwalny intensywny aromat torfu, który przeplata się z delikatną wanilią.
Rum Dark Spiced wyprodukowany został na Dominikanie. Alkohol najwyższej jakości, na który składa się mieszanka rumu destylowanego w melasie. Proces dojrzewania trwał 8 lat i odbywał się w beczkach ze starego dębu. W smaku intensywny, wyczuwalne suszone owoce, orzechy oraz wanilia.
Deadhead Rum to wyjątkowy, premium rum, który przyciąga uwagę swoją niezwykle oryginalną i nieco upiorną butelką w kształcie pomniejszonej głowy, zaprojektowaną przez artystę. Jednak w przeciwieństwie do mrocznego designu opakowania, sam rum jest prawdziwym dziełem sztuki. Dzięki sześciu latom leżakowania w beczkach, oferuje niezwykle lekką strukturę i bogaty bukiet aromatów, w którym dominują nuty kawy, czekolady, cynamonu i gałki muszkatołowej. Te akcenty doskonale przechodzą w smak, wzbogacony dodatkowo o goździki, anyż i karmel. Długi, pikantny finisz sprawia, że każda degustacja staje się niezapomnianym doświadczeniem.
Zawartość butelki to połączenie rumów z Barbadosu, Gujany oraz Trynidadu, która przez niemalże 15 lat leżakowała w beczkach po amerykańskim bourbonie. Efektem tego jest rum o wyjątkowym charakterze.
Rum z przyprawami z destylarni Foursquare na Barbadosie. Zdobywca niezliczonych nagród, ten złożony i delikatny rum z nutami cynamonu, wanilii i gałki muszkatołowej to sekretna rodzinna receptura przekazywana przez pięć pokoleń.
Ta 50 ml butelka Goslings Black Seal Rum to idealna propozycja zarówno do degustacji, jak i tworzenia koktajli z kultowym bermudzkim ciemnym rumem.
Produkowany niezmiennie od 1806 roku, Goslings Black Seal to wyjątkowy trunek, który doskonale oddaje piękno i charakter swojej ojczystej Bermudy.
Rum premium, pochodzący z Filipin z wyspy Negros. Z tamtej wyspy również pochodzi trzecia cukrowa, na bazie której został wytworzony w tradycyjnych alembikach, aby następne 10 lat spędzić w dębowych beczkach po bourbonie. Cały ten proces sprawia, że rum ten uraczy nas owocowym aromatem, bogatym w wanilię, cytrusy czy dębinę z beczki. W smaku wyczujemy również wanilię w połączeniu toffi, cynamonem oraz rodzynkami.
Chairman’s Reserve Spiced to rum o pięknej, ciemnomahoniowej barwie z subtelnymi czerwonymi refleksami.
Złożony bukiet, w którym wyczuwalne są nuty gorzkiej pomarańczy, gałki muszkatołowej, cynamonu i słodkich rodzynek.
W smaku bogaty i słodki, wzbogacony egzotycznymi przyprawami, takimi jak gałka muszkatołowa, wanilia i goździki, doskonale zrównoważony przez wyrazisty, cytrusowy charakter.
Rum z rodowodem prosto z Karaibów. Wyprodukowany w Trynidadzie rum, swoją nazwą nawiązuje do mitycznej ogromnej ośmiornicy, która zatapiała statki. Swoją charakterystyką jednak trochę od tego odchodzi. Aromat uraczy nas głownie przyprawami takimi jak goździki, cynamon czy ziele angielskie. W smaku wyczujemy toffi, wanilii czy chociażby pieprzu. Tutaj w wersji o pojemności 50 ml.