Highland Mist to subtelna szkocka whisky typu blended, która urzeka bogactwem aromatów i smaków. Już przy pierwszym kontakcie z nosem można wyczuć słodkie, owocowe nuty z kremowymi akcentami, delikatnie otulone miękkim dymem. Smak tej whisky to harmonijne połączenie brzoskwiniowej i gruszkowej słodyczy, które tworzą karmelową głębię. Finisz jest doskonale zbalansowany, a jednocześnie złożony, oferując długie, gładkie zakończenie z przyjemnym efektem rozgrzewającym.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wino Bułgarskie
- Wino Ukraińskie
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Adelphi Distillery
- Aerstone Distillery
- Amrut Distillery
- Ardbeg
- Ardnamurchan
- Arran
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Ben Nevis
- Benriach Distillery
- Blanton's Bourbon
- Carn More Distillery
- Chivas Regal
- Dalmore
- Edradour Distillery
- Elements of Islay
- Elijah Craig Bourbon
- Evan William Bourbon
- Fettercairn
- Glen Scotia
- Glenallachie
- Glendronach Distillery
- Glenfarclas Distillery
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glengoyne Distillery
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Heaven Hill
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Kavalan
- Kingsbarns Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Mossburn
- Murray McDavid
- Nikka Whisky
- Sadler's Peaky Blinder
- Signatory Vintage
- Smokehead
- Spirits of Yorkshire Distillery
- Springbank
- Tamdhu Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Irishman Distillery
- The Macallan
- The Whistler
- Three Ships
- Torbhaig
- Tullibardine
- Waterford Distillery
- Wemyss Malts
- West Cork Distillers
- William Grant's and sons
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
-
Gin
-
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy z alkoholami od 500zł do 999zł
- Zestawy z alkoholami od 1000zł do 1999zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
- NASZ BLOG
Chivas Regal 12Yo
Produkt od destylarni Chivas, który najlepiej przyjął się na rynku. 12-letni blend o delikatnym, lekko kwiatowym aromacie, maślane-waniliowym aromacie. W smaku uraczy nas miodem, karmelem, pieczonymi jabłkami a nawet odrobiną dębu.

Produkt od destylarni Chivas, który najlepiej przyjął się na rynku. 12-letni blend o delikatnym, lekko kwiatowym aromacie, maślane-waniliowym aromacie. W smaku uraczy nas miodem, karmelem, pieczonymi jabłkami a nawet odrobiną dębu.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- Whisky Jack Daniel's Apple,
- Miód pszczeli z lubuskiej pasieki 250g,
- Herbata 50g,
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Eichenfass to trzyletnia whisky dojrzewana w dębowych beczkach. W smaku delikatne nuty beczki oraz mocny smak destylatu. Każda butelka posiada swój unikatowy numer.
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- Bourbon Jim Beam Apple,
- Miód pszczeli z lubuskiej pasieki 250g,
- Herbata 50g,
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- whisky Jack Daniel's,
- miód pszczeli z lubuskiej Pasieki,
- herbata sypana w eleganckiej puszce,
- czekolada mleczna z krakowskiego Wierzynka.
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Smak herbat i czekolad może się różnić od przedstawionych na zdjęciu.
Whiskey starzona w beczkach po winie Cabernet Sauvignon z Napa Valley. Stworzona przez Elliotta Gillespie, jest produkowana w destylarni GOLD BAR, otwartej w 2013 roku w San Francisco, Kalifornia. Ta whiskey, destylowana z mieszanki kukurydzy (88%), żyta (9%) i jęczmienia (3%), łączy destylaty z Kentucky i Indiany. Charakteryzuje się lekkim miodowym aromatem i subtelną słodyczą. Gold Bar wyróżnia się elegancką, złotą butelką w kształcie sztabki złota, która jest nie tylko pięknym dodatkiem do barku, ale również oryginalnym prezentem na każdą okazję. Każda butelka zawiera mosiężną monetę "Lady of Fortune", replikę kolekcjonerskiej monety zaprojektowanej przez Stevena Noble'a, produkowaną pojedynczo w jednej z najstarszych mennic w USA.
Whisky i mocy 46%, która została wyprodukowana w Szkocji w wyspiarskim stylu. Destylaty użyte do jej wyprodukowania, leżakowane były w beczkach typu Hogsheads. Następnie leżakowała ona w beczkach po Bourbonie. Charakteryzuje się dymnym charakterem z nutami torfu.
Whisky typu Blend stworzona w Szkocji. Mieszanka unikalnych zbóż, które w połączeniu zostawiają na podniebieniu delikatny posmak goryczy.
Leżakowana w beczkach z białego dębu, Canadian Club jest prestiżowym marką whisky, której początki sięgają jej założyciela, mistrza whisky Hirma Walkera.
Aromat oferuje ciekawe zapachy cukru zbożowego i anyżu, obok świeżych śladów trawy, fenolu i słodkiej nuty siana. W smaku whisky przyjemnie smakuje ze swoją łagodną słodkością, ukazując w smaku aromaty zimowych przypraw, ciemnych cukrów i ciepłą nutę rumu. Zakończenie jest średnio słodkie i długie.
Japońska whisky, wykonana z najwyższej jakości destylatów. Mieszanka whisky z destylatów Japońskich oraz tych importowanych. Charakteryzuje się delikatnym smakiem ze słodkimi akcentami.
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- Whisky Jack Daniel's Honey,
- czekolada mleczna z krakowskiego Wierzynka,
- świąteczna herbata.
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Smak herbat i czekolad może się różnić od przedstawionych na zdjęciu.
Luksusowa Blended Malt Whisky pochodząca z Francji. W jej skład wchodzą trzy rodzaje Single Malt pochodzących z różnych regionów. Proces dojrzewania odbywał się w dębowych beczkach, z których następnie przelano trunek do beczek po rumie, aby podczas finiszowania alkohol nabył dodatkowych aromatów. Wyczujemy w niej owoce tropikalne, wanilię, banana, a to wszystko zamknięte zostało w miodowej konsystencji whisky.
Nazwa tej mieszanki Premium pochodzi od nazwiska bezpośredniego przodka Williama Wemyssa, który w XVIII wieku walczył o wolność Szkocji po stronie Bonnie Prince Charlie. Naprawdę szlachetne pochodzenie!
Small Batch Whiskey finiszowało w beczkach po rodzinie win Amarone. Recioto to intensywnie smakowe, słodkie, czerwone wino z suszonych winogron z regionu Vento w północno-wschodnich Włoszech. Wina Recioto są nieustannie żywe i pełne bogatych nut owocowych, które powstają w unikalnym procesie suszenia i fermentacji. Ta limitowana edycja whiskey charakteryzuje się owocowymi smakami: żurawiny, śliwki i wiśni z beczek wina Recioto, co doskonale łączy się z kwiatowymi i owocowymi nutami Teelinga.
Fracuska Whisky typu Blended Malt, która przez producenta nazywana jest whisky typu Triple Malt.
Kupaż trzech single maltów z 3 różnych regionów Francji leżakowanych od 5 do 10 lat w beczkach z Francuskiego dębu. Whisky ta jest finiszowana przez 6 miesięcy w beczce po rzadkim winie typu Grand Cru. W smaku dużo słodyczy z delikatnymi nutami ostrości.
Teeling Small Batch Whiskey finiszowany był w beczkach, w których wcześniej - w browarze DOT BREW - leżakowało piwo typu Dark Porter. Beczka DOT BREW’S Dark Porter nadała Teelingowi szeregu wyjątkowych nut, m.in. gorzkiej czekolady, kawy i trwałego finiszu z aromatem zielono-różowego pieprzu.