- -20,00 zł
Świeże, charakterystyczne i pociągające Pinot Grigio z regionu Provincia di Pavia na południe od Mediolanu. Cavit jest znany z produkcji niezmiennie wysokiej jakości, nienagannie wykonanych win, prawdziwie wyrazistych z każdej odmiany.
Białe wino o delikatnym aromacie. Wyczuwalne akcenty kwiatów, przypraw oraz białych owoców- brzoskwini i śliwki. W smaku mocno owocowe z odświeżającą nutą cytrusów. Pełne i rześkie o długim finiszu.
Opis
Białe wino o delikatnym aromacie. Wyczuwalne akcenty kwiatów, przypraw oraz białych owoców- brzoskwini i śliwki. W smaku mocno owocowe z odświeżającą nutą cytrusów. Pełne i rześkie o długim finiszu.
Świeże, charakterystyczne i pociągające Pinot Grigio z regionu Provincia di Pavia na południe od Mediolanu. Cavit jest znany z produkcji niezmiennie wysokiej jakości, nienagannie wykonanych win, prawdziwie wyrazistych z każdej odmiany.
Aromaty owoców cytrusowych, dojrzałego jabłka i prażonego kokosa. W zapachu kwiaty akacji i wiciokrzewu. W ustach pełne, lekko przyprawowe z nutami wanilii i cynamonu. Świeży, lekko mineralny finisz.
Białe wino o delikatnym aromacie. Wyczuwalne akcenty kwiatów, przypraw oraz białych owoców- brzoskwini i śliwki. W smaku mocno owocowe z odświeżającą nutą cytrusów. Pełne i rześkie o długim finiszu.
Kolor złoty z zielonkawymi refleksami. Wyczuwalne, intensywne nuty grejpfruta i brzoskwini z białymi kwiatami. Na podniebieniu słodkie i skoncentrowane smaki białych owoców.
Typowa kompozycja szczepów dla regionu Cotes du Rhone: 50% Grenache, 25% Syrah i 25% Cinsault. Winogrona były zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane. Wino dojrzewało na osadzie w cementowych kadziach.
Wino pochodzące z regionu Abruzzo, znajdującego się w centralnej części Włoch. Wino pełne aromatów, w których wyczujemy nuty owoców, wanilii, kwiatów. W smaku wyraźnie mineralne oraz długo utrzymujące się na podniebieniu.
Kolor intensywnej czerwieni skrywa aromaty dojrzałych owoców oraz dżemu. W smaku wyczuwalne owoce lasu oraz taniny, których zasługą jest szczep Syrah, z którego owe wino powstało.
Mocno owocowe bukiety, dojrzałego melona, brzoskwiń i banana, które są charakterystyczne dla tej odmiany. Wyczuwalne aromaty pitnego miodu. Wszystko podkreślone zrównoważoną kwasowością.
To szlachetne słodkie wino powstało z winogron, które po zbiorze były podsuszane przez 6 tygodni na przewiewnym strychu. Fermentacja przebiegała spontanicznie na naturalnych drożdżach, co pozwoliło uzyskać wysoką koncentrację cukrów i bogactwo aromatów. W nosie intensywnie owocowe, z dominującymi nutami dojrzałej brzoskwini, żółtego melona, mandarynki, jasnej czereśni oraz cydrowych jabłek z czerwoną skórką, z delikatnym akcentem suszącego się siana. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalna słodycz spadziowego miodu i suszonych moreli, doskonale zrównoważona cytrusową kwasowością oraz garbnikowym posmakiem rajskiego jabłuszka. Eleganckie i intrygujące.
Zbiór i selekcja odbywa się ręcznie. Winogrona są wyciskane w całości. Fermentacja alkoholowa odbywa się w dębowych beczkach w kontrolowanej temperaturze, po czym następuje fermentacja jabłkowo-mlekowa.
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Włoch.
Wino to nawiązuje do miejsca, z którego pochodzi, czyli Żagania oraz historycznego Księstwa Żagańskiego. Powstało ono w dworku książęcym, którego historia produkcji wina tego typu się roku 1601. Następnie dojrzewa ono na osadzie drożdżowym w piwnicach klasztoru żagańskiego.
Proces produkcji wina White Bones Chardonnay rozpoczyna się od ostrożnego osadzania na zimno przez 12 godzin w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze 6°C. Następnie fermentacja odbywa się w beczkach z francuskiego dębu przez okres od 45 do 95 dni w temperaturze 16°C. Wino przechodzi również fermentację battonową i częściową fermentację malolaktyczną, dojrzewając przez 12 do 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu drugiego, trzeciego i czwartego użycia. Na szczególną uwagę zasługuje rocznik 2014, który odzwierciedla skrupulatne rzemiosło rodziny Catena i głębokie przywiązanie do jakości każdej butelki.
Choya jest śliwkowym winem wytwarzanym w Japonii. Piękny śliwkowy zapach sprawia, że wino jest aksamitne i słodkie. W Japonii jest często używane do usuwania toksyn z organizmu, zmęczenia i bezsenności. Bogate w wiele witamin takich, jak witamina C. Podawane lekko schłodzone latem, a ciepłe latem będzię smakować idealnie
Nowa Zelandia jest znana w świcie win, jako kraj, który produkuje jedne z najlepszych Sauvignon Blanc na świecie. Lawson's Gry Hills 2021 charakteryzuje się jasnożółtym kolorem, który skrywa aromaty tropikalnych owoców oraz kwiatów i smak owoców cytrusowych.
Wino jednoszczepowe, wykonane w pełni ze szczepu Chardonnay. Powstało w lubuskiej winnicy Aris z miejscowości Osiecznica. W bukiecie wyczujemy elementy owoców takich jak brzoskwinie i jabłka w akompaniamencie kwiatów. Cytrusowy, orzeźwiający finisz.
Rubinowoczerwony kolor z refleksami granatu i intensywny aromat, Banchetto to słodkie wino musujące uzyskane z aromatycznych czerwonych winogron jagodowych uprawianych w Piemoncie.
Wino białe o smaku wytrawnym, wyprodukowane ze szczepu Riesling. Wyczujemy w nim intensywne cytrusy, zielone jabłko, pokrzywkę i słodką brzoskwinię. Najlepiej spożywać alkohol schłodzony do temperatury 6-8 stopni.