- -10%
Aromaty słodkich owoców tropikalnych. W ustach aksamitne, pełne słodyczy nut ananasa i melona
Zapach dojrzałych, ciemnych owoców z przewagą wiśni. W ustach pełne, obfite i bogate w słodycz czerwonych owoców leśnych.
Zapach dojrzałych, ciemnych owoców z przewagą wiśni. W ustach pełne, obfite i bogate w słodycz czerwonych owoców leśnych.
Aromaty słodkich owoców tropikalnych. W ustach aksamitne, pełne słodyczy nut ananasa i melona
Aromatyczny bukiet owoców cytrusowych i tropikalnych. Na podniebieniu gładkie z wyraźnymi nutami moreli i ananasa. Świeżość dobrze zrównoważona z kwasowością.
Wino o kolorze jasnożółtym. Piękny kwiatowy aromat z charakterystycznym zapachem róż i liczi, w tle cytrusy i delikatne przyprawy. Smak delikatny, kwiatowy, lekko korzenny.
Lekko musująca kompozycja odmian Trebbiano Toscano (70%) i Malvasia del Lazio (30%) o jasnosłomkowej barwie i charakterystycznym dla Frascati delikatnym bukiecie. Ĺatwe do picia Frascati. Jasnożółty kolor z nutą zieleni. Piękny bukiet z nutą świeżych winogron i marcepanu. Delikatny smak z cytryną i morelami.
To wyborne wino stanowi imponującą mieszankę szczepów Grenache Noir (45%), Syrah (35%) i Mourvedre (20%). Powstaje w procesie dwuetapowego dojrzewania: 60% leżakuje w stalowych zbiornikach, a pozostałe 40% spędza co najmniej 4 miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Efektem jest wino o głębokiej czerwieni z fioletowymi refleksami.
Wino to jest połączeniem szczepów Merlot, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon oraz Cabernet Franc. Kupaż ten tworzy wino pełne wyjątkowych aromatów oraz z ogromnym bukietem smaków. Wyczujemy w nim kwiaty, soczyste owoce a nawet przypraw czy mokrej ziemii. Długi finisz bogaty w taniny.
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Hiszpanii. Jest to połączenie szczepów tj. Cabernet Souvignon, Merlot, Syrah, Tempranillo. Proces dojrzewania odbywał się przez ponad rok w akompaniamencie francuskiego dębu. Głęboka barwa wskazuje na nuty jakie możemy wyczuć w tym trunku. Gorzka czekolada, tytoń, drewno i dojrzałe owoce, komponują się w spójna, delikatną całość.
Jedno z najpopularniejszych włoskich win musujących. Stworzony z winogron z ponad 130 winnic. Połączenie szczepów Chardonnay oraz Pinot Blanc i Pinot Noir, tworzą smak i aromat, do którego na pewno będzie się chciało wrócić.
Niespotykana odmiana włoskiej winorośli. Szczep podsiada aromaty wulkanicznej gleby i kwiatowych nut. Na ustach jest łatwo wyczuwalny akcent krzemienia i ziół. W smaku jest delikatne i orzeźwiające.
Portugalskie, wytrwane, białe wino. Ziołowe oraz kwiatowe aromaty w połączeniu z owocowym posmakiem tworzą bardzo ciekawą kompozycje.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z Toskanii to Chianti o Rubinowym kolorze to wino soczyste, okrągłe o miękkich taninach powstałe ze szczepów Sangiovese oraz Merlot.
Wino po wtórnej fermentacji w metalowych kadziach leżakuje przez 9 miesięcy w dębowej beczce.
Ta zgrabna połówka butelki dobrze wycenionej, wzmocnionej, intensywnej pyszności jest pięknie prezentowana w drewnianej skrzynce. Nie żeby skrzynka zwiększała przyjemność picia tego głęboko wypalonego złotego płynu, ale sprawi, że będzie to piękny prezent.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Schloss Gobelsburg to winnica mieszcząca się w Austrii, mogąca szczycić się obecnością w rankingu stu najlepszych winnic świata. Gruner Veltliner to przedstawiciel klasycznych Kamptali, charakteryzujący się delikatnością oraz nienachalnym aromatem, co sprawia, że idealnie nadaje się jako towarzysz do np. obiadu
Ciemnoczerwona barwa skrywa słodki smak owoców oraz rodzynek. W aromacie uraczy nas posmakiem słodyczy oraz wybitną złożonością. Idealne do słodkich deserów.
Delikatnie wytrawne i perfumowane różowe, jest kruche i dojrzałe. W winie dominują nuty dzikiej maliny z kwasowością i odrobiną pieprzu.
Wino to powstało we Włoszech z dwóch szczepów, mianowicie montepulciano, którego jest aż 95% oraz merlota. Połączenie to tworzy wyjątkowy charakter wina, na który wpływ również miał fakt, iż leżakowały ono 12 miesięcy w dębowych beczkach. Spokojne z elementami owoców leśnych, czekoladyk, drewna a nawet tytoniu. Długi finisz.
Francuskie, wytrawne wino z regionu Saint-Emilion (Bordeaux). Czerwone i owocowe, o intensywnym aromacie śliwek, czarnej porzeczki i wiśni. Charakterystyczne również wyraźne taniny. Dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu.