- Obecnie brak na magazynie
Kojarzone z wysoką wartością przy niskich kosztach, Prosecco jest idealną opcją w sytuacjach, gdy chcesz lub potrzebujesz wina musującego.
Obfity aromat dojrzałych owoców gruszki, jabłek i brzoskwiń z nutami kwiatów akacji. Delikatne bąbelki o zrównoważonej kwasowości.
Opis
Obfity aromat dojrzałych owoców gruszki, jabłek i brzoskwiń z nutami kwiatów akacji. Delikatne bąbelki o zrównoważonej kwasowości.
Kojarzone z wysoką wartością przy niskich kosztach, Prosecco jest idealną opcją w sytuacjach, gdy chcesz lub potrzebujesz wina musującego.
Orzeźwiające prosecco o aromacie jabłek, gruszek i białych kwiatów. W smaku przyjemne i rześkie.
Argentyńskie wino z regionu Mendoza dojrzewające 10 miesięcy w dębowych beczkach. Posiada żółto-zielonkawy kolor. Wino posiada smak owoców egzotycznych i dojrzałych gruszek z delikatną mineralnością i odrobiną wanilii na finiszu.
Francuskie, czerwone, wytrawne wino. Winogrona zbierane są ręcznie z ponad dwudziestoletnich krzaków.
FRANCJA / BORDEAUX
Producent: Château Léoville Poyferré
Szczep: Cabernet Sauvignon (68%), Merlot (5%), Cabernet Franc (2%)
Kolor: Czerwone
Wytrawność: Wytrawne
Rocznik: 2012
Charakterystyka: Wyczuwalne zapachy cassis, przypraw i czarnych owoców, z truflami i aromatami tytoniowymi w połączeniu z zmysłowymi, bogatymi teksturami.
Alc.: 13% Obj. 0,75
Temperatura podawania: 16-17°C
Wine pairing: Czerwone mięso, Dania kuchni śródziemnomorskiej, Jagnięcina, Wołowina
Wino powstałe w pełni ze szczepu Johanniter w Lubuskiej winnicy Aris. Leżakowało ono 6 miesięcy w dębowych beczkach na osadach drożdżowych. Efektem tego jest aromat jabłek czy moreli. W nosie uraczy nas białą porzeczką z elementami nektarynki. Mineralne z lekką kwasowością.
Wino musujące tworzone metodą szampańska, w dolinie odry w województwie Lubuskim. Wino to zostało stworzone ze szczepu Pinot Noir dzięki czemu ma wyjątkowy charakter oraz unikalny, głęboki smak.
To wytrawne czerwone wino, stworzone z jednej z najbardziej szlachetnych odmian winorośli – Pinot Noir, dojrzewało przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Dzięki temu zyskało wyjątkową głębię i elegancję smaku.
Wino wytrawnem, powstałe ze szczepu Johanniter. Jego pomarańczowy kolor jest efektem macerowania na skórkach przez 21 dni. W nosie wyczujemy suszone jabłka czy morele, w akompaniamencie skórki pomarańczy czy przypraw. Długi oraz orzeźwiający finisz.
Niespotykana odmiana włoskiej winorośli. Szczep podsiada aromaty wulkanicznej gleby i kwiatowych nut. Na ustach jest łatwo wyczuwalny akcent krzemienia i ziół. W smaku jest delikatne i orzeźwiające.
Wino musujące, stworzone metodą szampańska w gorącej Hiszpanii. W każdej butelce zasmakować możemy klasycznych dla tego kraju szczepów winogron. W tym konkretnym przypadku mamy do czynienia z winem różowym.
Czerwone wino pochodzące z Południowej Afryki. Wytrawne, stworzone ze szczepów Shiraz oraz Pinotage. Uraczy nas bukietem pełnym porzeczek oraz śliwek. Soczyste taniny z owocowym finiszem.
Słodkie, białe wino pochodzące z Węgier z regionu Tokaji. Widoczne pomarańczowo-złote zabarwienie, wskazuje na intensywny smak. Wyczujemy w nim miód oraz konfiturę z pomarańczy. Aromat pozostaje w naszych ustach na długo.
Martini to marka, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym wypadku mamy do czynienia z winem musującym w słodkiej odmianie.
Terre di Mario to wyjątkowe wytrawne włoskie wino, które zachwyca swoją żywiołowością i świeżością. Produkowane z użyciem fermentacji alkoholowej i malolaktycznej w kadziach ze stali nierdzewnej, wino to oferuje bogaty bukiet aromatów cytrusowych, subtelnych kwiatów, orzeźwiającej limonki i delikatnych nut zielonego jabłka. Pełne ciała, doskonale sprawdza się jako aperitif, wnosząc do każdej okazji powiew śródziemnomorskiej elegancji i radości życia.
Dojrzałe i pełne wino z hiszpańskiej odmiany Tempranillo. Jak przystało na Gran Reserva, przez 24 miesiące nabiera krągłości w beczce (50% dąb amerykański, 50% dąb francuski), następnie leżakuje w butelce przez 36 miesięcy.
Wino stworzone w 100% ze szczepu Garnacha. Wyraźnie wyczuwalne smaki dojrzałych owoców.
To 100%-owe, jasnozłote Chardonnay pełne jest skoncentrowanych owocowych aromatów. To doskonale zbalansowane, wspaniale owocowe wino z subtelnie słodkim posmakiem, który utrzymuje się w ustach, przechodząc w pełny i trwały finisz.