- -10%
Harmonijny, wytworny smak unikalnej kompozycji winogron szczepu Riesling. Stworzone według szkoły francuskiej z polskich owoców rosnących w tradycyjnym regionie winiarskim okolic Zielonej Góry.
Bladozółty kolor z delikatnym zapachem limonki, melona oraz delikatnie wyczuwalna nuta kokosa. W smaku brzoskwiniowe z nutami cytrusów.
Opis
Bladozółty kolor z delikatnym zapachem limonki, melona oraz delikatnie wyczuwalna nuta kokosa. W smaku brzoskwiniowe z nutami cytrusów.
Harmonijny, wytworny smak unikalnej kompozycji winogron szczepu Riesling. Stworzone według szkoły francuskiej z polskich owoców rosnących w tradycyjnym regionie winiarskim okolic Zielonej Góry.
Białe wino wytrawne robione metodą szampańską ze szczepu Riesling
Wino o delikatnie złotym kolorze i zielonymi refleksami. Wyczuwalne aromaty cytrusów, białych kwiatów, brzoskwini. Idealnie będzie się komponowało z owocami morza i białym mięsem.
Wytrawne, Czeskie wino wyprodukowane ze szczepu Sauvignon Blanc. W ustach zauważalne są intensywne nuty cytrusowe i zielone owoce z delikatnymi akcentami trawy i kwiatów. W smaku pojawia się pełne spektrum świeżości limonki, agrestu i subtelnego mineralnego podkładu.
FRANCJA / BORDEAUX
Producent: Château Léoville Poyferré
Szczep: Cabernet Sauvignon (68%), Merlot (5%), Cabernet Franc (2%)
Kolor: Czerwone
Wytrawność: Wytrawne
Rocznik: 2012
Charakterystyka: Wyczuwalne zapachy cassis, przypraw i czarnych owoców, z truflami i aromatami tytoniowymi w połączeniu z zmysłowymi, bogatymi teksturami.
Alc.: 13% Obj. 0,75
Temperatura podawania: 16-17°C
Wine pairing: Czerwone mięso, Dania kuchni śródziemnomorskiej, Jagnięcina, Wołowina
Francuskie, wytrawne wino ze szczepu Vermentino. Wino pochodzące z regionu Languedoc-Roussillon. Delikatne wino komponujące się z sałatkami, mięsem białym i serem.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Wino pochodzące z RPA.
Wino to jest wyjątkowo gładkie i pełne owocowych aromatów na podniebieniu, podkreślających nuty morwy, wiśni i wiśni.
Subtelne nuty kawy i tytoniu nadają głębi i wyrafinowania. Wykazuje efektowną rubinowo-czerwoną barwę.
Aromatycznie oferuje zachęcający bukiet czarnych wiśni, wiśni, goździków i dżemu malinowego.
Doskonale komponuje się z daniami takimi jak comber jagnięcy czy pieczona karkówka.
Seyval Blanc z winnicy Turnau to wytrawne, białe wino o subtelnych aromatach kwiatowych oraz owocowych takich jak mango czy pomarańcza. Wino ładnie podkreślone jest orzeźwiającą kwasowością
To rubinowoczerwone wino z subtelnymi purpurowymi refleksami zachwyca intensywnym aromatem świeżych śliwek i wiśni, wzbogaconym o ziołowe nuty. Na podniebieniu jest wyraźnie owocowe, soczyste, z pieprzowym akcentem i elastycznymi taninami w finiszu. Doskonale komponuje się z pieczoną wieprzowiną, grzybami, grillowanymi warzywami oraz makaronami w serowych sosach.
Rozkoszuj się zachwycającym wybuchem smaku, który oferuje wino bezalkoholowe, uchwycające esencję świeżych owoców. Ten orzeźwiający napój charakteryzuje się orzeźwiającym i wyraźnie owocowym profilem, w którym słodycz soczystych gruszek i białych brzoskwiń idealnie przeplata się z żywymi aromatami cytrusowymi. Z wyrazistymi nutami żółtych jabłek i brzoskwiń jest doskonałym wyborem na każdą okazję, zapraszając do delektowania się każdym łykiem!
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Wino pochodzące z winnicy Hiki, położonej w okolicach Bytomia Odrzańskiego. Wino z odmiany Gewurztraminer. W nosie wino prezentuje pełną paletę aromatów egzotycznych. W ustach uderzą słodyczą, z wyczuwalnymi aromatami liczi, kwiatu bzu oraz miodu. Doskonały do deserów.
To półwytrawne białe wino z Hiszpanii urzeka bogatymi aromatami brzoskwiń, dojrzałych jabłek i melona, które doskonale harmonizują z nutami cytrusowymi. W smaku jest rześkie, pełne i krągłe, z przyjemnym cytrusowym finiszem.
Wino stworzone z jednej z najpopularniejszych odmian winogron w Polsce, czyli z odmiany Solaris. Szczep ten charakteryzuje się wyjątkową owocowością z dominacją brzoskwiń. Lubuskie jako jeden z najcieplejszych regionów w Polsce pochwalić się może jednymi z najlepszych solarisów w kraju.
Wino skomponowane w 85% z toskańskiej odmiany Sangiovese z domieszką Merlot (5%), Alicante (5%) i Petit Verdot (5%), gdzie Merlot dodaje mu krągłości i aromatów, Alicante - koloru, a Petit Verdot nieco swej struktury.
Różowe wino musujące wykonane metodą tradycyjna. Żywe i energiczne. W smaku wyczuwalne tosty z aromatami poziomek i kwiatów bzu.
Destylat z ryżu wyprodukowany w Hyogo - stolicy sake w Japonii. W procesie wytwarzania alkoholu zadbano, aby wszystkie produkty były lokalne oraz, aby każdy etap został dopilnowany i wykonany własnoręcznie przez mistrza. W smaku świeży, lekki z delikatną owocową słodyczą.
Jednoszczepowe wino, ze szczepu Nebbiolo. Klasyfikacja DOCG sprawia, że mamy pewność, że obcujemy z winem najwyżej jakości. Spędziło ono 24 miesiące w dębowych beczkach, dzięki czemu nabrało wyjątkowych walorów. W nosie wyczujemy delikatne przyprawy z elementami kwiatów. W smaku uraczy nas świeżością i okrągłością.