- Obecnie brak na magazynie
Martini to marka, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym wypadku mamy do czynienia z winem musującym w typie Prosecco
Białe, półsłodkie wino gronowe wyselekcjonowane z klasycznych, włoskich, białych szczepów winorośli. Przeznaczone zarówno do celów liturgicznych jak i celebrowania miłych okoliczności w gronie rodziny i przyjaciół.
Białe, półsłodkie wino gronowe wyselekcjonowane z klasycznych, włoskich, białych szczepów winorośli. Przeznaczone zarówno do celów liturgicznych jak i celebrowania miłych okoliczności w gronie rodziny i przyjaciół.
Martini to marka, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym wypadku mamy do czynienia z winem musującym w typie Prosecco
Barwa czerwono-fioletowa. Aromat pełen owoców lasu z delikatnymi elementami kwiatów. Okrągły, intensywny smak połączony z wyraźną świeżością oraz delikatnymi taninami tworzy idealną równowagę. Te wszystkie elementy skomponowane z delikatnymi bąbelkami, idealnie podkreśla dania kuchni włoskiej.
Włoskie, czerwone, wytrawne wino pochodzące z Toskanii. Jasna barwa. W aromacie sporo czerwonych owoców połączonych z goździkami oraz elementami tytoniu. Smak to połączenie wyraźnych tanin ze świeżością.
Pellegrino Marsala Fine to włoskie wino wzmacniane, pochodzące z regionu Marsala na Sycylii, powstające z tradycyjnych odmian winogron Grillo i Catarratto. Charakteryzuje się wyjątkową głębią smaku i bogactwem aromatów. Dojrzewa przez 1–2 lata w dębowych beczkach, dzięki czemu nabiera charakterystycznych nut drewna i przypraw korzennych.
Włoskie wytrawne wino o kolorze głębokiego Rubinu. W ustach bardzo eleganckie smaki owocowe.
Bacaro Nero d'Avola to wyrafinowane, wytrawne czerwone wino z Sycylii, znane z intensywnego bukietu owoców czerwonych, uzupełnionego subtelnymi nutami kwiatowymi i balsamicznymi. Na podniebieniu oferuje bogate, pełne ciało i gładką, okrągłą teksturę, kończąc długim, owocowym posmakiem. To wino doskonale komponuje się z różnorodnymi daniami, takimi jak pieczone i grillowane mięsa czerwone, drobiem oraz dojrzewającymi serami, czyniąc je znakomitym wyborem na elegancką kolację.
Włoskie wino o słomkowym kolorze z dodatkiem złotych refleksów. W smaku posiada delikatny smak jabłka, gruszki i głogu z cytrusowymi aromatami. Idealnie nadaje się do dań z białym mięsem i szparagów.
To godne podziwu czerwone wino z regionu Piemont we Włoszech przynosi najlepsze atrybuty winogron Nebbiolo prosto do kieliszka. Producentowi Duchessa Lia udaje się zadowolić najróżniejsze podniebienia w zaskakującym rezultacie. Zabierz to wyjątkowe wino do swojej piwnicy.
Altesino's Rosso Toscana jest produkowane z 80% Sangiovese i 20% Merlot i Cabernet Sauvignon winogron, które są ręcznie zbierane z winnic posiadłości.
Wino BIO, wyprodukowane przez winnice San Marzano ze szczepu Primitivo.
Wytrawne i intensywne aromaty z dominującymi cytrusami i świeżymi owocami. W ustach żywe, bardzo świeże. Świetnie wyważone z delikatnym jabłkowym finiszem.
Organiczne Prosecco wytworzone ze szczepu Glera. W smaku owocowo-kwiatowe.
Wytrawne, białe wino ze szczepu Chardonnay zostało ocenione przez uznanego krytyka James'a Sucklinga na wysokie 92 pkt.
Jest to wino miękkie, harmonijne z wybuchowością owoców. Wino leżakowane na osadzie przez 7 miesięcy.
Idealne do owoców morza
Wytrawne wino o słomkowożłótym kolorze. Posiada aromaty owoców pestkowych i cytrusów z ziołową nutą. W ustach jest orzeźwiające i delikatne, z bardzo delikatną kwasowością. Idealnie będzie komponować się z owocami morza.
Bonacchi Chianti "Riserva" to wino D.O.C.G. o zawartości alkoholu wynoszącej 13%. Jest produkowane w 100% z winogron Sangiovese. Proces produkcji polega na wytwarzaniu wina w zbiornikach ze stali nierdzewnej z kontrolą temperatury, a następnie na starzeniu w beczkach i barrique. Kolor wina jest intensywnie jasnoczerwony. W nosie oferuje intensywny i czysty aromat z nutami czerwonych owoców, jeżyn, czarnej porzeczki oraz subtelnymi akcentami wanilii.
Kolor połyskliwy żółty. Charakterystyczne kwiatowe i owocowe aromaty. W ustach świeże i przyjemne, orzeźwiające, z mineralnym posmakiem w końcówce.