- Obecnie brak na magazynie
Bycza krew powstała z połączenia szczepów Zweigelt, Cabernet Sauvignon oraz Kekfrankos. Połączenie to stworzyło wino o rubinowej barwie oraz bukiecie pełnym owoców lasu oraz przypraw.
Ekscytująca, półwytrawna kompozycja na bazie Harslevelu o świeżym bukiecie typowym dla win tokajskich. 15% szczepu Furmint dodaje temu lekkiemu i owocowemu winu nieco złożoności i charakteru. Idealne na nocne rozmowy w gronie przyjaciół.
Mieszanka Furminta i HĂĄrslevelĹą o bladozłotym odcieniu. W nosie początkowo dominują nuty miodu, a następnie moreli, pigwy i ziół. Na podniebieniu wyczuwalne są smaki przypominające limonkę i grejpfruta. Umiarkowana ilość cukru resztkowego w połączeniu z nutami owoców tropikalnych sprawia, że wino to jest krągłe i obfite.
Ekscytująca, półwytrawna kompozycja na bazie Harslevelu o świeżym bukiecie typowym dla win tokajskich. 15% szczepu Furmint dodaje temu lekkiemu i owocowemu winu nieco złożoności i charakteru. Idealne na nocne rozmowy w gronie przyjaciół.
Bycza krew powstała z połączenia szczepów Zweigelt, Cabernet Sauvignon oraz Kekfrankos. Połączenie to stworzyło wino o rubinowej barwie oraz bukiecie pełnym owoców lasu oraz przypraw.
Jest to orzeźwiające i aromatyczne muskatowe wino musujące o owocowym smaku. Świeży zapach winogron, słodki smak muskatów oraz ich żywa kwasowość są jeszcze bardziej odświeżające dzięki odrobinie naturalnego dwutlenku węgla. Łatwo się w nim zakochać i równie łatwo być przy nim zakochanym. Charakteryzuje się długim owocowym posmakiem i eleganckim musowaniem.
To wyjątkowe, pochodzące z Węgier, słodkie białe wino, znane na całym świecie ze swojego złotego koloru i intensywnych aromatów kandyzowanego imbiru oraz karmelu. W ustach oferuje doskonałą równowagę między słodyczą a kwasowością, z delikatnymi nutami dojrzałych owoców i orzechów. To arcydzieło wina, które pochodzi z Tokaju i cieszy się renomą dzięki zawartości winogron szczepu Furmint i pleśni Borytris Cinerea. Po miesięcznej fermentacji i dwuletnim dojrzewaniu w dębowych beczkach, wino leżakuje przez kolejny rok w butelkach, osiągając swoją pełną doskonałość.
Słodkie, białe wino pochodzące z Węgier z regionu Tokaji. Widoczne pomarańczowo-złote zabarwienie, wskazuje na intensywny smak. Wyczujemy w nim miód oraz konfiturę z pomarańczy. Aromat pozostaje w naszych ustach na długo.
Różowe wytrawne, węgierskie wino ze szczepu zweigelt.
Owocowy i świeży aromat z nutami dojrzałych truskawek, rabarbaru, brzoskwiń, mandarynek i granatu. W smaku wyrazista, żywa kwasowość, delikatna pikantność i subtelna słoność, z truskawkowym finiszem.
To wyjątkowe, pochodzące z Węgier, słodkie białe wino, znane na całym świecie ze swojego złotego koloru i intensywnych aromatów kandyzowanego imbiru oraz karmelu. W ustach oferuje doskonałą równowagę między słodyczą a kwasowością, z delikatnymi nutami dojrzałych owoców i orzechów. To arcydzieło wina, które pochodzi z Tokaju i cieszy się renomą dzięki zawartości winogron szczepu Furmint i pleśni Borytris Cinerea. Po miesięcznej fermentacji i dwuletnim dojrzewaniu w dębowych beczkach, wino leżakuje przez kolejny rok w butelkach, osiągając swoją pełną doskonałość.
Tokaj to tradycyjne wino pochodzące z Węgier, w domyśle słodkie, deserowe. Nie inaczej jest w tym przypadku. Wino to oferuje nam aromaty oraz smak pełen owoców z dominacja brzoskwiń, cytrusów a nawet wanilii.
Białe wytrawne, węgierskie wino.
Świeży i przyjemny aromat z akcentami czarnego bzu, letnich kwiatów oraz cytrusów – cytryny i limonki. W smaku intensywne i soczyste, z wyraźną owocową kwasowością i cytrusową świeżością.
Trunek o kolorze patynowego złota, zachwycający słodkimi aromatami dojrzałych owoców tropikalnych, moreli i rodzynek.
W smaku świeży i elegancki, z doskonale zrównoważoną kwasowością, która nadaje mu lekkości i harmonii. Idealny wybór dla miłośników wyrafinowanych, owocowych kompozycji.
Lekko pomarańczowe wytrawne, węgierskie wino.
Świeży i przyjemny aromat z nutami czarnego bzu, letnich kwiatów oraz cytrusów – cytryny i limonki.
Intensywny i soczysty, z dominującą owocową kwasowością cytrusów i wyraźną świeżością.
Aromaty cytrusów, moreli, brzoskwiń i kwiatów czarnego bzu. Świeże, tropikalne nuty owocowe. Trwały i przyjemny finisz z elegancką mineralnością i kwasowością.
Węgierskie wino o żółtym kolorze i bogatym aromacie owoców kwiatów i świeżych owoców. Delikatne, lekki i orzeźwiające. Idealnie współgra z sałatkami i lekkimi przekąskami.
Podczas tureckiej okupacji w Erdobenye żyła niezwykła dziewczyna, która była nie tylko piękna, ale i bardzo odważna. Tej legendarnej postaci dedykowane jest to wspaniałe, słodkie wino, będące kompozycją gron typowych dla winnic tokajskich. Ukazuje świeży charakter szczepu Furmint (60%), znakomity zapach Sargamuskotaly (15%) i łagodną kremową naturę Koverszolo (25%). Dojrzewa 3 miesiące w dębowych beczkach.