- Obecnie brak na magazynie
Wino białe wytrawne, wyprodukowane ze szlachetnych odmian Pinot Noir i Pinot Blanc.
Wino białe, półwytrawne, sensualnie bliskie kwiatom róży skoligaconej z wyrazistością pieprzu.
Temperatura serwowania 10-12C
Wino białe, półwytrawne, sensualnie bliskie kwiatom róży skoligaconej z wyrazistością pieprzu.
Wino białe wytrawne, wyprodukowane ze szlachetnych odmian Pinot Noir i Pinot Blanc.
Autorska interpretacja Muscata. Aromat uraczy nas zapachem kwiatów. W smaku lekka kwasowość połączona z kwiatami i brzoskwinią.
Wino pochodzące z Winnicy Miłosz, znajdującej się pod Zaborem. Wino posiada certyfikat BIO. Wykonane ze szczepu Zweigelt. W kieliszku prezentuje szkarłatno-czerwoną barwę. W nosie wyczuwalne są bogate aromaty owoców leśnych, wiśni, wanilii oraz przypraw korzennych, z subtelnymi nutami ziemi. W ustach jest skoncentrowane, początkowo wyczuwalna beczkowa słodycz przechodzi w soczystość, a finisz jest wyraźnie pieprzowy.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Winnica Cantina Regent - wino czerwone wytrawne o intensywnej barwie z lekko zaznaczoną tanicznością oraz kwasowością. Wino z potencjałem do leżakowania. Wyczujemy w nim aromaty wiśni, suszonych owoców i delikatną cierpkość aronii.
Młody Gruner Veltiner
Niezwykle świeże, młode tegoroczne wino. Uwodzi aromatem grapefruita, brzoskwiń i białych polnych kwiatów. Wino rześkie, intensywne i zarazem delikatne i eleganckie. Jedno z pierwszych polskich win z tej odmiany.
Wytrawne czerwone wino z odmiany regent. Wersja Superior to wino powstałe specjalnie z winogron z późnego zbioru, macerowane około 6 tygodni.
Regent Superior ma duży potencjał do leżakowania.
Wino skomponowane aż z 5 rodzajów szczepów tj. Traminer, Pinot Gris, Kerling, Solaris, Muscateller. Lekkie, owocowe smaki, z których wyłaniają się jabłka, gruszki oraz brzoskwinie. Orzeźwienia dodają cytrusy oraz melon. Zrównoważony smak z nutą kwasowości.
Wino wykonane w pełni ze szczepu Johanniter w lubuskiej winnicy Aris. Charakteryzuje się ono bukietem soczystych owoców z elementami cytrusów. Orzeźwia delikatną kwasowością oraz mineralnością. Leżakowało ono 12 miesięcy na osadach drożdżowych.
Wino z Żagańskiej winnicy Saganum, które swoje piwnice ma między innymi w piwnica klasztoru. Wino o wyczuwalnych nutach przypraw oraz egzotycznych owoców takich jak np liczi. Wino świeże o ciekawym finiszu.
To wytrawne czerwone wino, stworzone z jednej z najbardziej szlachetnych odmian winorośli – Pinot Noir, dojrzewało przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Dzięki temu zyskało wyjątkową głębię i elegancję smaku.
Białe, półwytrawne wino z Lubuskiej winnicy Folwark Pszczew.
Wino wyjątkowo zbalansowane, idealne połączenie zrównoważonej kwasowości z lekką słodyczą.
Wino bardzo aromatyczne z dużą ilością nut owoców takich jak brzoskwinie czy owoce sadu.
Świeże, cytrusowe z nutami kwiatów czarnego bzu. W ustach łagodnie cytrusowe i delikatnie mineralne. Przyjemnie zbalansowana słodycz z kwasowością.
Muscaris arctic to białe, lubuskie wino stworzone z mrożonych winogron. Efektem tego jest uzyskanie wina bardzo słodkiego o aromatach kwiatów z nutami przypraw. Finiszowane w beczkach. Słodkie wino, które świetnie nadaje się jako towarzysz deserów. W Konkursie Win Białych w Jaśle 2022 zdobył tytuł Championa.
Wino pochodzące z Winnicy Miłosz, znajdujące się pod Zaborem. Wino posiada certyfikat BIO. Wykonane ze szczepu Zweigelt. Spokojne o owocowym charakterze. Wyczuwalne aromaty poziomek, truskawek i malin.
Wino wyprodukowane w lubuskiej winnicy Cantina. Powstało w pełni ze szczepu Hibernal, cechującego się owocowym smakiem oraz aromatem oraz lekką kwasowością.
Każda butelka skrywa aromaty żółtych jabłek oraz moreli z nutami nektarynek a nawet białej porzeczki. Delikatna kwasowość idealnie umila degustacje.