- Obecnie brak na magazynie
Różowe wino o landrynkowym kolorze. W nosie dominują aromaty truskawki, które są podbijane przez delikatny posmak czereśni. W smaku wyczuwalne czerwone owoce. Całość subtelna o bardzo przyjemnej kwasowości.
Wino pochodzące z winnicy Saganum, mieszczącej się w miejscowości Bożnów pod Ĺťaganiem w województwie Lubuskim.
Wino musujące, wykonane metodę szampańską, w kolorze jasnego różu z pomarańczowymi refleksami. W nosie tony maślane, tostowe, brioszka, przez które przebijają się owoce czerwone i bardzo wyraźny rabarbar. Usta lekkie, świeże, musujące o przyjemnej kwasowości. Dominują aromaty rabarbaru, ale też wyczuwalne są owocowe czerwone i delikatne cytrusy. Przyjemny, średni finisz.
Różowe wino o landrynkowym kolorze. W nosie dominują aromaty truskawki, które są podbijane przez delikatny posmak czereśni. W smaku wyczuwalne czerwone owoce. Całość subtelna o bardzo przyjemnej kwasowości.
W kieliszku wyczuwalny zapach bukietu białych kwiatów. Wino półwytrawne, subtelne i zrównoważone. Zachwycające nutami gałki muszkatołowej, ziół i miodu.
Ekstraktywne, wytrawne wino czerwone, wykonane z odmian Cabernet Dorsa, Cabernet Cortis, Cabernet Franc. Dominuje aromat czarnej porzeczki , słodkiej czerwonej papryki, owocu czarnego bzu, aronii, czereśni i jeżyny z delikatnym niuansem wanilii. Pełne, mocne z wyczuwalną wyraźną nutą dojrzałych tanin. Bardzo duży potencjał dojrzewania. Najlepiej łączyć go z mocnymi daniami z grillowanej, pieczonej lub smażonej wołowiny â polędwica, befsztyk, żeberka, do tego gęste, ciemne sosy z pieprzem. Wino jest kontynuacją najbardziej utytułowanego polskiego czerwonego wina w historii Cabernetisa 2015 , który został doceniony zarówno w kraju jak i za granicą.
Musujące wino z Winnicy Saganum powstało ze szczepu winogron, który przez setki lat na obecnych terenecha województwa lubuskiego królował w winnicach, a obecnie praktycznie wyginął. Za sprawą Marcina Furtaka, założyciela Winnicy Saganum ten zapomniany przez wielu szczep winogron wraca na salony.
Białe, półwytrawne wino wykonane w 100% ze szczepu Johanniter. Jasno słomkowa barwa skrywa subtelne aromaty owoców i wyczuwalną mineralnością. Lekka kwasowość na finiszu sprawia, że wino to idealnie nadaje się do dań rybnych czy owoców morza. Srebrny medalista Konkursu Polskich Win w Jaśle 2022 oraz Konkursu Win Polskich w Poznaniu 2022.
Nagradzane medalami w konkursach winiarskich polskie wino musujące. Robione metodą szampańską przez zakochanego w Polsce Francuza, urzeka świeżością i złożonością smaku
Białe wino półwytrawne o słomkowo-złocistej barwie, z wyraźnym i wspaniałym owocowym bukietem. Charakteryzuje się delikatnymi nutami moreli oraz owoców tropikalnych. Jest skoncentrowane, głębokie, harmonijne i zawsze eleganckie.
Wino lekko musujące, białe półwytrawne powstałe z winogron odmiany Traminer oraz Pinot Gris.
subtelne nasycenie nadaje dużej lekkości oraz świeżości.
Wino zrównoważone z przebijającymi się nutami owoców liczi oraz owoców sadu.
Wino to nawiązuje do miejsca, z którego pochodzi, czyli Żagania oraz historycznego Księstwa Żagańskiego. Powstało ono w dworku książęcym, którego historia produkcji wina tego typu się roku 1601. Następnie dojrzewa ono na osadzie drożdżowym w piwnicach klasztoru żagańskiego.
Wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną ze szczepów Pinot Noir i Pinot Blanc bedącymi najlepszymi zielonogórskimi szczepami. W smaku wyczuwalne tosty, owoce i kwiaty.
Wytrawne wino musujące stworzone metodą tradycyjną. Wykonane z trzech szczepów: Pinot Noir, Riesling oraz Chardonnay. Wyczuwalne aromaty jabłek oraz owoców cytrusowych podbijane są przez delikatne bąbelki.
Wino białe wytrawne, wyprodukowane ze szlachetnych odmian Pinot Noir i Pinot Blanc.
Wino Aris Cuvee to wino białe, półsłodkie. Kupaż najlepszych odmian odpornych z odmianami szlachetnymi z dodatkiem gron porażonych szlachetną pleśnią.
Lubuskie wino ze szczepu Pinot Noir. Wyczuwalne aromaty dymu, wędzonej śliwki, maliny i truskawki. Możliwe długie leżakowanie w butelce.
Wino powstałe w pełni ze szczepu Johanniter w Lubuskiej winnicy Aris. Leżakowało ono 6 miesięcy w dębowych beczkach na osadach drożdżowych. Efektem tego jest aromat jabłek czy moreli. W nosie uraczy nas białą porzeczką z elementami nektarynki. Mineralne z lekką kwasowością.
Jasno słomkowa skrywa owocowo-kwiatowe aromaty z przyjemnym finiszem.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.