- -10%
- Obecnie brak na magazynie
Każda butelka skrywa aromaty żółtych jabłek oraz moreli z nutami nektarynek a nawet białej porzeczki. Delikatna kwasowość idealnie umila degustacje.
Białe, półwytrawne wino wykonane w 100% ze szczepu Johanniter. Jasno słomkowa barwa skrywa subtelne aromaty owoców i wyczuwalną mineralnością. Lekka kwasowość na finiszu sprawia, że wino to idealnie nadaje się do dań rybnych czy owoców morza. Srebrny medalista Konkursu Polskich Win w Jaśle 2022 oraz Konkursu Win Polskich w Poznaniu 2022.
Wino jednoszczepowe z odmiany Johanniter z lubuskiej winnicy Aris.
Białe, półwytrawne wino wykonane w 100% ze szczepu Johanniter. Jasno słomkowa barwa skrywa subtelne aromaty owoców i wyczuwalną mineralnością. Lekka kwasowość na finiszu sprawia, że wino to idealnie nadaje się do dań rybnych czy owoców morza. Srebrny medalista Konkursu Polskich Win w Jaśle 2022 oraz Konkursu Win Polskich w Poznaniu 2022.
Każda butelka skrywa aromaty żółtych jabłek oraz moreli z nutami nektarynek a nawet białej porzeczki. Delikatna kwasowość idealnie umila degustacje.
Jasno słomkowa skrywa owocowo-kwiatowe aromaty z przyjemnym finiszem.
Wino musujące, którego bąbelki powstały naturalnie w butelce. Orzeźwiające wino o kwiatowym aromacie.
Wino stworzone z jednej z najpopularniejszych odmian winogron w Polsce, czyli z odmiany Solaris. Szczep ten charakteryzuje się wyjątkową owocowością z dominacją brzoskwiń. Lubuskie jako jeden z najcieplejszych regionów w Polsce pochwalić się może jednymi z najlepszych solarisów w kraju.
Intensywny i złożony bukiet. W ustach wyczujemy aromatu owoców cytrusowych, jabłka czy moreli. Głębię wina równoważy jego wysoka kwasowość. Idealnie komponuje się z owocami morza, rybami czy drobiem.
Lubuskie, białe, półwytrawne wino pochodzące z winnicy Saint Vincent. Wyprodukowane zostało z gron odmiany Pinot Gris. Charakteryzuje się słomkowym kolorem z delikatnie różowymi refleksami. Jest to idealny wybór dla miłośników lekkich, owocowych win. W smaku wyczujemy nuty gruszek, jabłek, a także dojrzałych cytrusów.
Wytworzone z winogron traminera, pinot blanc, sauvignon blanc, mueller thurgau, devina. Macerowane przez cztery tygodnie. Świeże aromaty ziół, owoców liczi, róży, moreli, gruszki, czerwonej i zielonej herbaty.
Kontynuacja słynnego, medalowego wina z poprzedniego rocznika. Aromatyczne białe wino skomponowane odmiany Chardonnay, Solaris i Johanniter. Pełne zbalansowane i wyraziste jak dobrze wykonany pasaż (passage) przez konia na czworoboku. Skupiona owocowość, objawia się nutkami dojrzałych brzoskwiń, melonów, gruszek i ananasów. W tle pojawia się aromat konfitur jabłkowych, miodu i kwiatów akacji. Wino gęste, dojrzewało przez kilka miesięcy nad osadem drożdżowym. Wspaniałe wino gastronomiczne, szczególnie pasuje do ryb, potraw z makaronu, sałatek i owoców morza - doskonale również sprawdza się bez potraw. Wino bardzo smaczne, pozostawia miękkie maślano-cytrusowe niuanse na podniebieniu.
Wino wyprodukowane w lubuskiej winnicy Miłosz z dwóch szczepów. Połączenie klasycznego szczepu Pinot Blanc oraz popularnego w Polsce Solarisa tworzą wyjątkowe wino. Wyczujemy w nim aromaty kwiatów oraz świeżych, soczystych owoców
Wino białe, wytrawne wykonane ze szczepu Rotter Riesling w lubuskiej Winnicy Senator. Wyczujemy w kwiatowo-miodowe nuty z wyraźną rześkością cytrusów. Dość świeże w smaku, zbalansowane i nienachalne. Wino nada się do wszelakich potraw z uwagi na swą uniwersalność.
Wino Wolne wyprodukowane zostało z gron szczepu Pinot Noir, zebranych pod koniec września 2023. Różowe, wytrawne, delikatnie musujące na języku. Skrywa w sobie owocowe nuty. Produkt niefiltrowany, bez dodatku siarki oraz z certyfikatem bio. Najlepiej spożyć je do końca roku, pamiętając o tym, aby było wyraźnie schłodzone.
Owocowe aromaty, oraz aksamitny smak, połączone z faktem iż wino leżakowało w beczce tworzą wyjątkowe połączenie. Idealny dodatek do dań mięsnych lub makaronów.
Półwytrawne wino musujące stworzone metodą tradycyjną. Wykonane z trzech szczepów: Pinot Noir, Riesling oraz Chardonnay. Wyczuwalne aromaty jabłek oraz owoców cytrusowych podbijane są przez delikatne bąbelki.
Wino musujące tworzone metodą szampańska, w dolinie odry w województwie Lubuskim. Wino to zostało stworzone ze szczepu Pinot Noir dzięki czemu ma wyjątkowy charakter oraz unikalny, głęboki smak.
Wersja 1,5L Magnum
Wino ze szczepów zweigelt, pinot noir, dornfelder, cabernet moravia. Na etykiecie helikopter, który pomagał winiarzom walczyć z przymrozkami wiosennymi.
Wino pochodzące z lubuskiej winnicy Saganum, mieszczącej się w Bożnowie, koło Żagania, gdzie dojrzewało w dębowych beczkach w piwnicach klasztoru Augustianów. Wino czerwone o barwie dojrzałej wiśni. W nosie czerwone owoce pestkowe, czekolada deserowa i lekko dymna nuta w tle. W ustach przede wszystkim wiśnie, jeżyny, jagody, pestka. Lekkie, o delikatnie podwyższonej kwasowości. Bardzo łagodne taniny.
Souvignier Gris to winogrono, które już gościło w różnych Cuvee produkowanych w winnicy Saganum, w tym przypadku szczep ten gra pierwsze skrzypce. Wytrawne, z wyczuwalna kwasowością oraz elementami owoców.
Wino musujące wykonane w pełni ze szczepu Pinot Noir, rosnącego w województwie Lubuskim w winnicy Aris. Wino charakteryzuje się lekko różową barwą, która skrywa aromaty świeżych cytrusów oraz owoców leśnych.