- Obecnie brak na magazynie
Świeże, cytrusowe z nutami kwiatów czarnego bzu. W ustach łagodnie cytrusowe i delikatnie mineralne. Przyjemnie zbalansowana słodycz z kwasowością.
Wino z Żagańskiej winnicy Saganum, które swoje piwnice ma między innymi w piwnica klasztoru. Wino o wyczuwalnych nutach przypraw oraz egzotycznych owoców takich jak np liczi. Wino świeże o ciekawym finiszu.
Świeże, cytrusowe z nutami kwiatów czarnego bzu. W ustach łagodnie cytrusowe i delikatnie mineralne. Przyjemnie zbalansowana słodycz z kwasowością.
Musujące, wytrawne i pomarańczowe wino z Winnicy Miłosz Pana Krzysztofa Fedorowicza, stworzona klasyczną metodą produkcji marki Grempler Sekt.
Wino zostało stworzone ze szczepów Traminer oraz Pinot Blanc. Maceracja nadała aromaty cytrusów oraz egzotycznych owoców
W kieliszku wyczuwalny zapach bukietu białych kwiatów. Wino półwytrawne, subtelne i zrównoważone. Zachwycające nutami gałki muszkatołowej, ziół i miodu.
Lubuskie, białe, półwytrawne wino pochodzące z winnicy Saint Vincent. Wyprodukowane zostało z gron odmiany Pinot Gris. Charakteryzuje się słomkowym kolorem z delikatnie różowymi refleksami. Jest to idealny wybór dla miłośników lekkich, owocowych win. W smaku wyczujemy nuty gruszek, jabłek, a także dojrzałych cytrusów.
Wino lekko musujące, białe półwytrawne powstałe z winogron odmiany Traminer oraz Pinot Gris.
subtelne nasycenie nadaje dużej lekkości oraz świeżości.
Wino zrównoważone z przebijającymi się nutami owoców liczi oraz owoców sadu.
Wino wyprodukowane z jednego z najpopularniejszych szczepów regionu lubuskiego - Solaris. Charakteryzuje się słonecznymi refleksami. W smaku wyczuć możemy dojrzałe owoce melona, brzoskwini i ananasa w akompaniamencie miodowej słodyczy.
Różowe wino musujące wykonane metodą tradycyjna. Żywe i energiczne. W smaku wyczuwalne tosty z aromatami poziomek i kwiatów bzu.
Wino białe, wytrawne wykonane ze szczepu Rotter Riesling w lubuskiej Winnicy Senator. Wyczujemy w kwiatowo-miodowe nuty z wyraźną rześkością cytrusów. Dość świeże w smaku, zbalansowane i nienachalne. Wino nada się do wszelakich potraw z uwagi na swą uniwersalność.
W nosie mineralne, świeże,delikatnie cytrusowe. Lekkie ciało wypełnia wyczuwalna kwasowość. Podawać z owocami morza, twardymi serami i rybami.
Musujące wino z Winnicy Saganum powstało ze szczepu winogron, który przez setki lat na obecnych terenecha województwa lubuskiego królował w winnicach, a obecnie praktycznie wyginął. Za sprawą Marcina Furtaka, założyciela Winnicy Saganum ten zapomniany przez wielu szczep winogron wraca na salony.
Wino Wolne wyprodukowane zostało z gron szczepu Pinot Noir, zebranych pod koniec września 2023. Różowe, wytrawne, delikatnie musujące na języku. Skrywa w sobie owocowe nuty. Produkt niefiltrowany, bez dodatku siarki oraz z certyfikatem bio. Najlepiej spożyć je do końca roku, pamiętając o tym, aby było wyraźnie schłodzone.
Autorska interpretacja Muscata. Aromat uraczy nas zapachem kwiatów. W smaku lekka kwasowość połączona z kwiatami i brzoskwinią.
Owocowe aromaty, oraz aksamitny smak, połączone z faktem iż wino leżakowało w beczce tworzą wyjątkowe połączenie. Idealny dodatek do dań mięsnych lub makaronów.
Winnica Ingrid - wino białe, słodkie, wyprodukowane z odmian winorośi Muscat, Solaris oraz Muller Thurgau, wino pełne słońca o wyraźnych nutach dojrzałych ananasów i miodu.
Wytrawne wino musujące stworzone metodą tradycyjną. Wykonane z trzech szczepów: Pinot Noir, Riesling oraz Chardonnay. Wyczuwalne aromaty jabłek oraz owoców cytrusowych podbijane są przez delikatne bąbelki.
Wino pochodzące z lubińskiej winnicy Hiki, położonej w okolicach Zielonej Góry. Leżakowane w beczce. Owocowy aromat o wiśniowo-jagodowej nucie i aksamitny smak, w którym dominują akcenty dojrzałej wiśni. sprawdzi się jako dodatek do niezbyt tłustych dań mięsnych, makaronów, czy grillowanych warzyw
To szlachetne słodkie wino powstało z winogron, które po zbiorze były podsuszane przez 6 tygodni na przewiewnym strychu. Fermentacja przebiegała spontanicznie na naturalnych drożdżach, co pozwoliło uzyskać wysoką koncentrację cukrów i bogactwo aromatów. W nosie intensywnie owocowe, z dominującymi nutami dojrzałej brzoskwini, żółtego melona, mandarynki, jasnej czereśni oraz cydrowych jabłek z czerwoną skórką, z delikatnym akcentem suszącego się siana. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalna słodycz spadziowego miodu i suszonych moreli, doskonale zrównoważona cytrusową kwasowością oraz garbnikowym posmakiem rajskiego jabłuszka. Eleganckie i intrygujące.