- Obecnie brak na magazynie
Słodkie, białe wino stworzone w Walencji, wyprodukowane z typowego dla słodkich win szczepu Muskat. W smaku świeże, kwiatowo-owocowe delikatnym słodkim posmaku. Idealne do deserów.
Delikatne, Hiszpańskie wino półsłodkie. Wyczuwalne cytrusy połączone z elementami kwiatowymi tworzą przyjemną kompozycje.
Białe, półsłodkie wino prosto z Hiszpanii.
Opis
Słodkie, białe wino stworzone w Walencji, wyprodukowane z typowego dla słodkich win szczepu Muskat. W smaku świeże, kwiatowo-owocowe delikatnym słodkim posmaku. Idealne do deserów.
Hiszpańskie czerwone wino wytrawne o wyjątkowo złożonym, wielowarstwowym bukiecie, który rozwijał się przez lata. Aromaty ciemnych owoców harmonijnie łączą się tu z nutami balsamicznymi, wanilią, gałką muszkatołową i kokosem. Na podniebieniu znakomicie zbudowane, imponujące, z jedwabistymi taninami i doskonałą, orzeźwiającą kwasowością, która zapewnia mu długowieczność. Idealne do pieczonych i grillowanych mięs, dziczyzny oraz dojrzewających serów. Dojrzewało 30 miesięcy w dębowych beczkach i 48 miesięcy w butelce.
Hiszpańskie, wytrawne wino typu sherry. Aby uzyskać swój charakter, dojrzewało ono niemalże 12 lat. Wyczujemy w nim suszone owoce czy orzechy. Wino świetnie zbalansowane i zrównoważone z długim finiszem.
Hiszpańskie wino, stworzone ze szczepów palomino oraz Pedro Ximenez. Dojrzewa ono 8 lat, dzięki czemu uzyskuje wyjątkowy aromat drewna, wanilii a nawet rodzynek.
Wino to na pewno zwraca na siebie uwagę i jest zasługa perłowych drobinek, które po lekkim wstrząśnięciu pięknie się mienią. Słodkie aromaty swietnie pasują do ryb i makaronów.
Wino z hiszpańskiego szczepu Xarello spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. W aromacie wyczujemy owoce o białym miąższu a nawet masło czy wanilię. W Samku uraczy nas brzoskwinią i orzechami.
Wino skomponowane w 100% z odmiany Viura. Viura pochodzi wyłącznie z winnic znajdujących się w pobliżu winnicy, w mieście Navarrete, o średnim wieku 25 lat. Winogrona zbierane są ręcznie w okresie od ostatniego tygodnia września do pierwszych dwóch tygodni października.
Czerwone wino o wiśniowym kolorze. W smaku wyczuwalne aromaty dojrzałych śliwek i jeżyn, a także nuty anyżu i lukrecji. Idealnie komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej.
Wino musujące, stworzone metodą szampańska w gorącej Hiszpanii. W każdej butelce zasmakować możemy klasycznych dla tego kraju szczepów winogron. W tym konkretnym przypadku mamy do czynienia z winem różowym.
Połączenie dwóch najszlachetniejszych białych odmian winorośli, których pełny potencjał dopiero teraz jest w pełni odkrywany, szczególnie jeśli chodzi o odmianę Catarratto, historycznie wykorzystywaną do produkcji Marsali.
Hiszpańskie, półwytrawne wino białe. Idealne jako aperitif, a także do lekkich dań z ryb i owoców morza.
Hiszpańskie wino musujące ze szczepu Xarello. Aromat cytrusów, jabłek i gruszek z subtelnymi akcentami drożdżowymi. Na podniebieniu świeże, o wyraźnej kwasowości, mineralnym charakterze i delikatnym drożdżowym finiszu.
Hiszpańskie, wytrawne wino białe. Eleganckie bąbelki, ładnie zaznaczona kwasowość i świeży, długi posmak.
Hiszpańskie, białe, półsłodkie wino o zachęcającym aromacie, oraz owocowym bukietem smaków.
Swój smak oraz aromat wino to zawdzięcza procesowi leżakowania. Wino to spędza niemal 2 lata w świeżych, dębowych beczkach, by następnie spokojnie leżakować w butelce kolejne 5 lat. Uraczy nas ono aromatem owoców leśnych oraz nut dębiny czy tytoniu. W smaku okrągłe i eleganckie.
Słomkowy kolor ze złotymi refleksami. Intensywne aromaty białych kwiatów, fig, musu jabłkowego, pieczonego chleba i suszonych owoców. W ustach świeże, pełne i kremowe, bardzo owocowe z nutami kwiatowymi.