- -10%
Intensywna ciemnoczerwona barwa skrywa aromat bogaty w dojrzałe owoce oraz nuty beczki. Leżakowało ono przez 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. W smaku wyczujemy delikatne taniny oraz świetnie zrównoważoną kwasowość.
Wino z hiszpańskiego szczepu Xarello spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. W aromacie wyczujemy owoce o białym miąższu a nawet masło czy wanilię. W Samku uraczy nas brzoskwinią i orzechami.
Hiszpańskie, wytrwane wino, stworzone ze szczepu Xarello.
Opis
Wino z hiszpańskiego szczepu Xarello spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. W aromacie wyczujemy owoce o białym miąższu a nawet masło czy wanilię. W Samku uraczy nas brzoskwinią i orzechami.
Intensywna ciemnoczerwona barwa skrywa aromat bogaty w dojrzałe owoce oraz nuty beczki. Leżakowało ono przez 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. W smaku wyczujemy delikatne taniny oraz świetnie zrównoważoną kwasowość.
Wino zbudowane na bazie dwóch najważniejszych hiszpańskich szczepów: Garnacha i Tempranillo. Dojrzewało 3 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego.
Słomkowożółty błyszczący kolor. Intensywne aromaty białych kwiatów i jasnych owoców. W ustach świeże, okrągłe i świetnie zbudowane z długim, czystym, lekko mineralnym finiszem
Cava to hiszpańskie wino musujące, wykonane metodą tradycyjna z tamtejszych szczepów. Codorniu to cava, w której wyczujemy aromaty świeżych cytrusów oraz jabłek w akompaniamencie gęstych bąbelków.
Hiszpańskie, wytrawne wino o Żywej słomkowa barwie przeplatanej złotymi refleksami.
**Aromat**
Nos witają kuszące zapachy białych kwiatów, owoców tropikalnych i cytrusów. Z czasem pojawiają się niuanse pochodzące ze starzenia w beczkach, obejmujące maślane tosty, karmel i nutę drożdży.
**Smak**
Podniebienie doświadcza orzeźwiającego wybuchu, wzbogaconego nutami miodu i wosku pszczelego. Wino to charakteryzuje się kremowym odczuciem w ustach i wyraźnymi aromatami pigwy, melona i dojrzałego jabłka, zakończonych delikatną nutą orzechów laskowych.
**Dania**
Świetnie komponuje się z dorszem panierowanym w maśle ziołowym, kremowymi miękkimi serami i aksamitną zupą dyniową.
Wino to na pewno zwraca na siebie uwagę i jest zasługa perłowych drobinek, które po lekkim wstrząśnięciu pięknie się mienią. Słodkie aromaty swietnie pasują do ryb i makaronów.
Hiszpański rodowód sprawia, że jest to wino o cudownym charakterze. Pełne aromatów przypraw oraz owoców. 12 lat spędzonych w beczce nadaje mu również nuty dębu. Idealne do deski serów.
Pochodzące prosto ze słonecznej Hiszpanii, słodkie wino. Oprócz wyraźnego cukru, wyczujemy w nim również elementy kwiatowe oraz cytrusy. To wszystko zasługa regionu Valencii, w którym powstaje.
Hiszpańskie wino ze szczepu Mencia. Wino to leżakowało w beczkach z Amerykańskiego oraz Francuskiego dębu, przez 6 miesięcy. Nadało mu to wyjątkowych aromatów ciemnych owoców.
Jasnożółty z szarymi odcieniami. Typowe aromaty odmiany Malwazja z nutami tropikalnych owoców. Wyraziste, eleganckie i owocowe, z nutami limonki i anyżu od odmiany Muscat.
Alceno Premium Syrah jest mieszane z 15% Monastrell. Dojrzewa przez 6 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu.
Świeże aromaty białych kwiatów, egzotycznych owoców, trawy i miodu. W ustach rześkie z posmakiem moreli, mango i jabłek. Delikatnie wytrawne.
Zestaw w którym mieści się hiszpańskie wino wzmacniane typu sherry oraz kieliszek do spożywania. Tio Pepe charakteryzuje się intensywną wytrawnością, jasno-złotym kolorem, wyczujemy w nim nuty kwiatowe oraz migdały. Dojrzewało 5 lat w systemie solera.
Tinto gamma z Piedemonte pojawia się w kieliszku w kolorze intensywnej wiśniowej czerwieni z rubinową poświatą. Bukiet tego cuvée jest intensywny i owocowy, szczególnie wyróżniają się aromaty dojrzałych, czarnych jagód w połączeniu z niuansami wanilii i toffi.
Tinto gamma z Piedemonte pojawia się w kieliszku w kolorze intensywnej wiśniowej czerwieni z rubinową poświatą. Bukiet tego cuvée jest intensywny i owocowy, szczególnie wyróżniają się aromaty dojrzałych, czarnych jagód w połączeniu z niuansami wanilii i toffi.
Cava to hiszpańskie wino musujące, wykonane metodą tradycyjna z tamtejszych szczepów. Codorniu Clasico Semi Sec to cava, w której wyczujemy aromaty świeżych cytrusów oraz jabłek w akompaniamencie gęstych bąbelków, powstaje z klasycznych dla tego stylu szczepów - Macabeo, Parellady i Xerello.
Smak Półwytrawny