- -10%
Młode wino stworzone z dwóch czerwonych szczepów – rondo i regent – ręcznie zebranych we wrześniu 2024 roku. Wytworzone przy użyciu metody maceracji karbonicznej.
Wytrawne, czerwone wino, pochodzące z Francji z Doliny Rodanu.
Wytrawne, czerwone wino, pochodzące z Francji z Doliny Rodanu.
Młode wino stworzone z dwóch czerwonych szczepów – rondo i regent – ręcznie zebranych we wrześniu 2024 roku. Wytworzone przy użyciu metody maceracji karbonicznej.
Jedno z najbardziej pożądanych win Nowego Świata. Owoc współpracy argentyńskiej winnicy z kultową winnicą francuską- Cheval Blanc.
Rondo/Regent z winnicy Turnau to wino o aromatach dojrzałych czerwonych owoców. Wino to spędziło 9 miesięcy w dębowych beczkach, co nadało ciekawego aromatu dębiny oraz wyraźnej taniczności
Kupaż szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Petit Verdot. Połączenie to tworzy wino o wyjątkowym charakterze i rubinowym kolorze.
Wino stworzone w pełni ze szczepu Pinot Noir w niemieckim regionie Pfalz. Charakteryzuje się ono aromatem świeżych owoców takich jak wiśnie i truskawki. W smaku wyczujemy subtelne taniny, które pojawiają się za sprawą leżakowania 6 miesięcy w beczce. Trwały finisz.
Czerwone wino pochodzące z Południowej Afryki. Wytrawne, stworzone ze szczepów Shiraz oraz Pinotage. Uraczy nas bukietem pełnym porzeczek oraz śliwek. Soczyste taniny z owocowym finiszem.
Wraz z Valpolicellą, Bardolino jest flagowym D.O.C. na brzegu jeziora Garda, niedaleko Werony w Veneto. Bardolino jest produkowane głównie z rodzimych winogron Corvina i Rondinella. Lekkie wino, przyjemne do picia z codziennym jedzeniem, daniami z makaronu w sosie lub z serem w plastrach.
Hiszpańskie, półsłodkie, czerwone wino. Wiśniowa barwa skrywa elementy czerwonych dojrzałych owoców z lekką słodyczą.
Dzięki zachęcającej, intensywnej rubinowej barwie wino to przygotowuje grunt pod bogatą, aromatyczną podróż. Na podniebieniu tętniąca życiem eksplozja smaków, obejmująca dojrzałe wiśnie, wiśnie likierowe i jeżyny, wraz z wyraźnymi nutami ziołowymi i charakterystycznym zapachem zielonego pieprzu. Niuanse czarnego pieprzu, liści tytoniu i odrobiny wilgotnej gleby ogrodowej wprowadzają intrygujące warstwy złożoności.
Niepowtarzalna owocowość jest dodatkowo podkreślona pieprznym i liściastym akcentem w połączeniu z zdecydowaną obecnością przypraw. Zwarta struktura i gładkie taniny tworzą zachwycającą równowagę, wzmocnioną soczystą, owocową kwasowością. Wino to, stworzone z myślą o harmonii, przeszło 10 miesięcy starzenia w różnorodnych rodzajach beczek.
Dojrzałe i pełne wino z hiszpańskiej odmiany Tempranillo. Jak przystało na Gran Reserva, przez 24 miesiące nabiera krągłości w beczce (50% dąb amerykański, 50% dąb francuski), następnie leżakuje w butelce przez 36 miesięcy.
Przyjemne i charakterystyczne aromaty czereśni, pieprzu i ziół. Idealnie komponuje się z makaronami i kuchnią śródziemnomorską.
Czerwone, wytrawne wino z regionu Veneto we Włoszech. W aromacie i smaku wyraźne nuty czerwonych owoców i przypraw. Wino pełne, z delikatnymi taninami i długim finiszem.
Australijskie wino, czerwone, wytrawne. Spędziło w dębowych beczkach 18 miesięcy. Imponuje potężną strukturą i złożonością smaków. Wyrazista, starannie ukształtowana tanina doskonale współgra z solidną kwasowością o smaku czarnej porzeczki. Tekstura wina jest przyjemnie kremowa, a w smaku dominują nuty owocowe, ziołowe i te pochodzące z dojrzewania w beczkach: śliwka, jeżyna, czerwona i czarna porzeczka, biały pieprz, anyż, szałwia, a także subtelne akcenty tytoniu, kakao i orzechów włoskich.
James Suckling przyznał 95 pkt.
Tinto gamma z Piedemonte pojawia się w kieliszku w kolorze intensywnej wiśniowej czerwieni z rubinową poświatą. Bukiet tego cuvée jest intensywny i owocowy, szczególnie wyróżniają się aromaty dojrzałych, czarnych jagód w połączeniu z niuansami wanilii i toffi.
Wino Borgo del Mandorlo Riserva, Copertino DOC produkowane jest z odmian Negroamaro, Malvasia, Merlot oraz Cabernet Sauvignon.
Wino wytwarzane jest z podsuszanych przez około 15 dni wnogron co skutkuję utratą połowy objętości winogron. Ze względu na ten proces wino otrzymuję charakterystyczne dla tego stylu nuty smakowe takie jak suszona śliwka czy rodzynki.
Wino dojrzewało przez 4 miesiące w dębowej beczce.
Wina te mają potężny, owocowy wyraz, który ujawnia każdą odmianę bez upiększania, odsłaniając wszystkie jej smaki i aromaty. Wina te są idealne do picia na co dzień do posiłków lub jako aperitif.