- Obecnie brak na magazynie
Intensywne, czerwone wino z aromatem czerwonych, dojrzałych owoców z dodatkiem czekolady. W smaku świeże z wyczuwalnym dębowym posmakiem.
Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane w Toscanii we Włoszech.
Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane w Toscanii we Włoszech.
Intensywne, czerwone wino z aromatem czerwonych, dojrzałych owoców z dodatkiem czekolady. W smaku świeże z wyczuwalnym dębowym posmakiem.
Głęboki, ciemnowiśniowy kolor. W aromacie wyczuwalne czerwone owoce harmonijnie łączą się z nutami kokosa, wanilii i delikatnego drewna.
Smak bogaty i pełny, o aksamitnej, miękkiej strukturze. Dobrze zbalansowane, z długim, przyjemnym finiszem.
UNO 1 Primitivo di Manduria Riserva to wyjątkowe czerwone wino z Apulii, stworzone z ręcznie zbieranych winogron Primitivo ze starych, ponad 60-letnich krzewów. Dojrzewa przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego, zyskując głębię i elegancję. W aromacie dominują dojrzałe wiśnie, leśne owoce, śliwkowy dżem oraz nuty fiołków, czekolady i chili. W ustach pełne, aksamitne i długie, z wyraźnymi taninami i ziołowo-lukrecjowym finiszem. Idealne do gulaszu, gęsiny, makaronów i dań kuchni śródziemnomorskiej. Podawać w temperaturze 18°C.
Primo 1 Primitivo di Manduria to wyraziste włoskie wino o głębokiej, rubinowej barwie i bogatym bukiecie, w którym dominują aromaty dojrzałych owoców, jeżynowego dżemu oraz delikatne akcenty dębu. Charakteryzuje się wyraźną strukturą tanin.
To słodkie wino prosto z Włoch, przez 12 miesięcy leżakowało w dębowych beczkach, dzięki czemu wyczujemy w nim aromaty czerwonych owoców, czekolady czy przypraw.
Włoskie czerwone wino o głębokim rubinowym kolorze. Wino delikatne, pełne z zaznaczonymi taninami. lekko ostre.
Organiczne czerwone wino z Chillijskiej winnicy Emiliana. Charakteryzuje się purpurowym kolorem oraz intensywnymi aromatami owoców takich jak: jeżyna,śliwka oraz dojrzała czerwona porzeczka.
Wino z gładkimi taninami i delikatnym ciałem dojrzewało przez 8 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Włoskie, wytrawne, czerwone wino o ciemnym, rubinowym kolorze i mocno charakterystycznym zapachu ciemnych owoców pestkowych
Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane ze szczepu Susaminello. Nazwę wina, Susco, możemy przetłumaczyć jako "nieśmiały". Ciemnoczerwony kolor skrywa, owocowe aromaty połączone z delikatną kwasowością.
Wino zbudowane w 100% z odmiany Carmenere, dojrzewało przez 3 miesiące w beczkach. Intensywnie czerwona szata.
Ramos Pinto Porto Ruby to czerwone, słodkie, wzmacniane wino typu Porto, wyprodukowane z odmian Tinta Barroca oraz Touriga Franca, uprawianych w regionie Douro. Charakteryzuje się intensywnymi aromatami owocowymi, przede wszystkim wiśni, jeżyn, śliwek i malin, z nutą cynamonu. Posiada długie i zwięzłe zakończenie.
1908 Nero di Gio to wyjątkowe półwytrawne czerwone wino włoskie, które pięknie łączy zaokrągloną strukturę południowych regionów z odświeżającymi cechami północy. Leżakowane przez 6 miesięcy w dębowych beczkach, to wino zachwyca głęboką rubinową barwą i urzekającym bukietem, w którym znajdują się aromaty jeżyn i czereśni, a także nuty cynamonu, tytoniu i lukrecji.
Na podniebieniu ujawnia elegancję i wyjątkową równowagę z aksamitnymi taninami, kończąc się imponująco długim finiszem z balsamicznymi niuansami. Doskonale komponuje się z czerwonymi mięsami, w tym dziczyzną, oraz dojrzewającymi serami.
Skład: 50% Negroamaro (Apulia), 20% Montepulciano (Molise), 15% Merlot (Veneto), 15% Cabernet (Veneto).
Wino skomponowane w 85% z toskańskiej odmiany Sangiovese z domieszką Merlot (5%), Alicante (5%) i Petit Verdot (5%), gdzie Merlot dodaje mu krągłości i aromatów, Alicante - koloru, a Petit Verdot nieco swej struktury.
Klasyczne Chateau, które ma w sobie wszystkie cechy, których od niego oczekujemy. Wyczujemy w nim nuty soczystych owoców leśnych, kwiatów a nawet nuty kamieniste oraz skórę. Wino bardzo bogate i złożone o soczystych taninach.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Volpaia.