- Obecnie brak na magazynie
Czerwone wino o kolorze dojrzałej wiśni. Aromaty wiśni, czereśni z pestką, jeżyny, borówki. Nuty dymne połączone z aromatami palonego karmelu. W ustach dominujący smak czerwonych owoców i wanilii. Całość przyjemnie kwasowa.
Wino pochodzące z lubuskiej winnicy Saganum, mieszczącej się w Bożnowie, koło Żagania, gdzie dojrzewało w dębowych beczkach w piwnicach klasztoru Augustianów. Wino czerwone o barwie dojrzałej wiśni. W nosie czerwone owoce pestkowe, czekolada deserowa i lekko dymna nuta w tle. W ustach przede wszystkim wiśnie, jeżyny, jagody, pestka. Lekkie, o delikatnie podwyższonej kwasowości. Bardzo łagodne taniny.
Wino czerwone ciemno-malinowe, czyste klarowne. Dojrzewało przez 20 miesięcy w beczce dębowej. W nosie wiśniowo-pestkowe, delikatne nuty dębowe. Łagodne, delikatnie taniczne o nienachalnej kwasowości. Nuty wiśniowo-czereśniowe, wyczuwalna jeżyna, delikatnie pieprzowe.
Wino pochodzące z lubuskiej winnicy Saganum, mieszczącej się w Bożnowie, koło Żagania, gdzie dojrzewało w dębowych beczkach w piwnicach klasztoru Augustianów. Wino czerwone o barwie dojrzałej wiśni. W nosie czerwone owoce pestkowe, czekolada deserowa i lekko dymna nuta w tle. W ustach przede wszystkim wiśnie, jeżyny, jagody, pestka. Lekkie, o delikatnie podwyższonej kwasowości. Bardzo łagodne taniny.
Czerwone wino o kolorze dojrzałej wiśni. Aromaty wiśni, czereśni z pestką, jeżyny, borówki. Nuty dymne połączone z aromatami palonego karmelu. W ustach dominujący smak czerwonych owoców i wanilii. Całość przyjemnie kwasowa.
Jednoszczepowe wino, ze szczepu Nebbiolo. Klasyfikacja DOCG sprawia, że mamy pewność, że obcujemy z winem najwyżej jakości. Spędziło ono 24 miesiące w dębowych beczkach, dzięki czemu nabrało wyjątkowych walorów. W nosie wyczujemy delikatne przyprawy z elementami kwiatów. W smaku uraczy nas świeżością i okrągłością.
Czerwone, francuskie Bordeaux ze szczepów Cabernet Sauvignon 72%, Merlot 20%, petit verdot 8%.
Wytrawne wino z wyraźnymi taninami, w smaku przeważają jeżyny oraz suszone kwiaty.
Wino leżakowało przez 14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Wino pochodzące z RPA. Czerwone, wytrawne o głębokim rubinowym kolorze. To prawdziwa uczta dla zmysłów, otwierająca się aromatami jagód, śliwek, czarnych wiśni, cynamonu i wanilii. Na podniebieniu doświadczamy bogactwa smaków - kompotu jagodowego, dzikiej jeżyny, śliwkowej tarty i pikantnego ciasta. Gęsta tekstura wina, przeplatająca się między warstwami owoców, uzupełniona jest subtelnie korzennymi nutami i posmakami czarnej wiśni na trwałym finiszu. Dojrzewało przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego drugiego i trzeciego napełnienia. Zdobyło 90 punktów od Roberta Parkera, co świadczy o jego wyjątkowej jakości i kompleksowym charakterze.
Kolor intensywnej czerwieni skrywa aromaty dojrzałych owoców oraz dżemu. W smaku wyczuwalne owoce lasu oraz taniny, których zasługą jest szczep Syrah, z którego owe wino powstało.
Włoskie, wytrawne wino ze szczepu Garganega. Producent mówi o tym winie, że "to jak odrobina ziemi w kieliszku". Związane jest to z faktem, iż winorośla w tej winnicy uprawiane są na ziemi wulkanicznej, która jest czarna.
Wytrawne czerwone wino bordoskie o rubinowej barwie i przyjemnie świeżych aromatach ciemnych owoców. W ustach krągłe i aksamitne, łagodnie taniczne, dobrze zrównoważone. Doskonale pasuje do przystawek, tart warzywnych, mięs i serów.
Wytrawne czerwone wino o silnym charakterze. W ustach mocno zaakcentowane nuty truskawek, jeżyn oraz lukrecji.
Altesino's Rosso Toscana jest produkowane z 80% Sangiovese i 20% Merlot i Cabernet Sauvignon winogron, które są ręcznie zbierane z winnic posiadłości.
Wino skomponowane z gron odmiany Merlot, zbieranych z parceli w centralnym i południowym Veneto. Intensywna, rubinowa barwa, przyjemny i bogaty bukiet pełen aromatów porzeczki, śliwki i fiołków. Dobrze zbalansowane, eleganckie i harmonijne wino.
Wino wytrawne, czerwone o wyrazistym smaku ciemnych owoców tj. porzeczka w akompaniamiencie wanilii z nutą ziół. Zbalansowane, wyczuwalne delikatne taniny.
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Cabernet Franc. W aromacie wyczujemy beczki w akompaniamencie dojrzałych owoców oraz wanilii. Idealnie zbalansowane w ustach z przyjemnym finiszem.
Wino skomponowane w 85% z toskańskiej odmiany Sangiovese z domieszką Merlot (5%), Alicante (5%) i Petit Verdot (5%), gdzie Merlot dodaje mu krągłości i aromatów, Alicante - koloru, a Petit Verdot nieco swej struktury.
Catena Zapata jest synonimem doskonałości w argentyńskim winiarstwie, a winnica Nicasia jest niezwykłym świadectwem tego dziedzictwa. Położona w południowym regionie Altamira en La Consulta, słynie jako ekskluzywne miejsce dla selekcji sadzonek Malbec Catena, co jest świadectwem zaangażowania rodziny w produkcję wybitnego Malbec. Ta lokalizacja, wybrana przez ojca Nicolása Cateny, Domingo, słynie z idealnych warunków do uprawy wyjątkowych winogron Malbec.
Wino od Bodegas Catena Zapata charakteryzuje się głębokim, purpurowym kolorem z granatowymi refleksami. W jego aromacie dominuje dojrzała czarna porzeczka, wzbogacona subtelnymi nutami przypraw, cedru oraz świeżych ziół. W ustach wino prezentuje się jako pełne i bogate, gdzie intensywność czarnej porzeczki przeplata się z delikatnym akcentem kawy espresso oraz ołówka. Finisz jest czysty i świeży, z miękkimi taninami, co sprawia, że jest to wino dobrze zbalansowane.
Wino zbudowane w 100% z odmiany Carmenere, dojrzewało przez 3 miesiące w beczkach. Intensywnie czerwona szata.
Francuskie wino stworzone ze szczepu Pinot Noir. Rubinowa barwa skrywa aromaty kwiatów oraz czerwonych, dojrzałych owoców. W smaku wyczujemy wyraźne nuty owoców leśnych.