- Obecnie brak na magazynie
Czerwone, wytrawne wino stworzone na Sycylii. smak owocowy, wino aksamitne oraz miękkie.
100% gron Carignan zbieranych ręcznie i starannie selekcjonowanych. Wino zostało poddane fermentacji malolaktycznej w beczkach z francuskiej dębiny, w których następnie dojrzewało 10-12 miesięcy.
To wino klasy Gran Reserva ma intensywnie rubinową barwę i bogaty, złożony aromat, w którym znajdziemy nuty czerwonych owoców, ciemnych śliwek i kwiatów. W smaku jest soczyście owocowe z miękką i ułożoną taniną. Bardzo skoncentrowane, z długim i pełnym finiszem.
Znakomite do czerwonych mięs, szczególnie tych z grilla, a także do kremowych, intensywnych serów.
100% gron Carignan zbieranych ręcznie i starannie selekcjonowanych. Wino zostało poddane fermentacji malolaktycznej w beczkach z francuskiej dębiny, w których następnie dojrzewało 10-12 miesięcy.
Czerwone, wytrawne wino stworzone na Sycylii. smak owocowy, wino aksamitne oraz miękkie.
Biscardo to renomowana i ikoniczna marka we Włoszech, z dziedzictwem sięgającym 1878 roku, kiedy to została założona firma rodzinna. Wino Biscardo 3 ORI to włoskie czerwone wino o znacznym potencjale. Jego kolor to uderzająca rubinowa czerwień, która ewoluuje w granatowy odcień z wiekiem. Bukiet odkrywa pikantny charakter z nutami wiśni, czarnej wiśni i kompotu śliwkowego. Na podniebieniu jest gładkie i aksamitne, z długim finiszem i miękkimi taninami.
Wino, czerwone, wytrawne z Chille to kupaż szczepów Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah, Cabernet Franc, Merlot.
Wino te Dojrzewało w Dębowych beczkach przez 18 miesięcy przez co jest niezwykle zrównoważone, cechuję się wyjątkowym aromatem i umiarkowanymi taninami, zaskakuję finish czekoladowo-ostry.
Mila Cala oznacza Złotą Zatokę
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Kalifornii. Rubinowa barwa, która skrywa aromaty truskawek. Okrągłe w ustach, gładki i długi finisz, który poprzedzają smaki wiśni i wanilii.
Jednoszczepowe wino z regionu Puglia stworzone ze szczepu Primitivo di Manduria. Zostało stworzone przez światowego lidera eksportu włoskiego wina - EnoItalia. Wino to jest wyjątkowe ze względu na swój świetny stosunek ceny do jakości. 12 miesięcy w dębowych bęczkach z amerykańskiego oraz francuskiego dębu to domena win kosztujących kilka razy więcej. W smaku to wino jest bardzo bogate w owocowe aromaty oraz zrównoważone taniny.
Wino MłoDOŚĆ powstało z gron szczepu Rondo, zbieranych własnoręcznie we wrześniu 2023. Jest to jak sama nazwa wskazuje młode wino, powstałe dzięki metodzie maceracji karbonicznej. Wyczujemy w nim nuty czereśni, jeżyn oraz odrobinę korzennych smaków.
To orzeźwiające wino nadaje się do picia samodzielnie jako aperitif lub do posiłków. Spróbuj go z drobiem, wędzoną szynką lub podaj z talerzem serów.
Intensywny rubinowy kolor. W nosie złożony bukiet pełen owoców: jagód, jeżyn, suszonych śliwek i konfitury wiśniowej, z delikatnymi pikantnymi aromatami i nutą tytoniu. Na podniebieniu wino jest aksamitne i miękkie, z wyczuwalnymi nutami kakao i kawy.
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Włoch. W smaku delikatne z nutami gorzkich migdałów.
Wino o głębokim czerwono-purpurowym kolorze z fioletowo-czarnymi refleksami. Intensywny i trwały aromat owocowy z wyraźnymi nutami czarnej porzeczki, owoców leśnych i wanilii. Smak balsamiczny i lekko pikantny z nutą wanilii. Wino o pełnej strukturze, aksamitne i harmonijne. Długa i lekko pikantna końcówka.
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Merlot oraz Cabernet Franc. Jego ciemnoczerwona barwa skrywa aromaty charakterystyczne dla tego typu wina, czyli dojrzale wiśnie, maliny w akompaniamencie wanilii. Zbalansowane taniny swietnie komponują się z długim finiszem.
Misciano, miasteczko z XV wieku, dziś daje nazwę najważniejszemu winu Borgo Scopeto. Skomponowane jest ono z gron odmiany Sangiovese z niewielkim dodatkiem Merlota i Colorino. Fermentacja przebiega w tradycyjny sposób, a wino dojrzewa 18-24 miesięcy w dużych beczkach z dębu slawońskiego i francuskiego; następnie kolejne 8 miesięcy w butelce.
Francuskie czerwone Bordeaux stworzone ze szczepów winogron: 80% Merlot oraz 20% Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon.
Wytrawne wino o aromacie ciemnych czerwonych owoców.
Klasyczne Chianti skomponowane z Sangiovese (85%), uzupełnione Merlot i Cabernet Sauvignon. Dojrzewanie przez kilka miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej, a następnie 3-6 miesięcy w butelce.
Wino pochodzące z RPA. Czerwone, wytrawne o głębokim rubinowym kolorze. To prawdziwa uczta dla zmysłów, otwierająca się aromatami jagód, śliwek, czarnych wiśni, cynamonu i wanilii. Na podniebieniu doświadczamy bogactwa smaków - kompotu jagodowego, dzikiej jeżyny, śliwkowej tarty i pikantnego ciasta. Gęsta tekstura wina, przeplatająca się między warstwami owoców, uzupełniona jest subtelnie korzennymi nutami i posmakami czarnej wiśni na trwałym finiszu. Dojrzewało przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego drugiego i trzeciego napełnienia. Zdobyło 90 punktów od Roberta Parkera, co świadczy o jego wyjątkowej jakości i kompleksowym charakterze.
Włoskie wytrawne wino o kolorze głębokiego Rubinu. W ustach bardzo eleganckie smaki owocowe.