- Obecnie brak na magazynie
Wino leżakowane w beczce. Głębokie w ustach, owocowe z aksamitnymi taninami i delikatnie wyczuwalną wanilią. Aromat bogaty w owoce takie jak jeżyny, maliny czy wiśnie. Perfekcyjne do mięs, szczególnie czerwonych.
Wino zbudowane na bazie dwóch najważniejszych hiszpańskich szczepów: Garnacha i Tempranillo. Dojrzewało 3 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego.
Dąb i wanilia, ale w dobrze zbalansowanym wydaniu - nie są przytłaczające, przesadnie słodkie czy drzewne w jakikolwiek sposób. Wyczuwalna nuta kwaśnych, lekko czerwonych owoców. Odrobina skóry i jakości gliny. Masło z odrobiną przypraw na finiszu. Jeśli szukacie alternatywy dla wina na grill, to może być niezła opcja.
Wino zbudowane na bazie dwóch najważniejszych hiszpańskich szczepów: Garnacha i Tempranillo. Dojrzewało 3 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego.
Wino leżakowane w beczce. Głębokie w ustach, owocowe z aksamitnymi taninami i delikatnie wyczuwalną wanilią. Aromat bogaty w owoce takie jak jeżyny, maliny czy wiśnie. Perfekcyjne do mięs, szczególnie czerwonych.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Volpaia.
Hiszpańskie wino ze szczepu Mencia. Wino to leżakowało w beczkach z Amerykańskiego oraz Francuskiego dębu, przez 6 miesięcy. Nadało mu to wyjątkowych aromatów ciemnych owoców.
Wino dojrzewało przez 12 miesięcy w francuskich i amerykańskich beczkach dębowych. Wyróżnia się przyjemną strukturą i świeżością. W ustach nasuwa nuty starej beczki, drewna i czerwonych owoców.
70% Cabernet Sauvignon, 30% Sangiovese
Wino skomponowane w 100% ze szczepu Merlot dojrzewającego w najlepszych terroirs by uzyskać owoc najlepszej jakości. Po ukończeniu fermentacji wino dojrzewa 9 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, a następnie 15 miesięcy w butelce.
Czerwone wino wytrawne wywodzące się z Grecji. Wino o wyczuwalnych aromatach przypraw, czarnych porzeczek i śliwek.
Wino zbudowane w 100% z odmiany Carmenere, dojrzewało przez 3 miesiące w beczkach. Intensywnie czerwona szata.
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Cabernet Franc. W aromacie wyczujemy beczki w akompaniamencie dojrzałych owoców oraz wanilii. Idealnie zbalansowane w ustach z przyjemnym finiszem.
Świeże i proste wino ze szczepu Tempranillo skomponowane z owoców zbieranych z kilkunastoletnich krzewów, po czym winifikowane w tankach ze stali nierdzewnej.
Czerwone, wytrawne wino wykonane z ręcznie zbieranych winogron ze szczepu Montepulciano. Proces starzenia odbywa się w drewnianych cylindrycznych beczkach, dzięki którym trunek nabiera głębokiego aromatu. Wyczuwalne są czerwone owoce, tj. jak wiśnia, jagoda w połączeniu ze smakiem suszonych śliwek. Lekko dymna nuta podkreśla złożoność smaku.
Wino o intensywnej ciemnoczerwonej barwie. Bogate w aromaty suszonych owoców pestkowych. Całość smaku dopełnia delikatna nuta wanilii. Finisz delikatnie pikantny, który idealnie dopełnia smak pieczonych potraw.
Intensywny, rubinowy kolor. Wyczuwalne czerwone owoce, wiśnie z odrobiną fiołków, wanilia, lukrecja i czarny pieprz. Idealnie komponuje się z jagnięciną, wołowiną i dziczyzną.
Intensywny rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Aromat dojrzałych czerwonych owoców wzbogacony nutami lukrecji i pikantnych przypraw. W ustach pełne, o dobrej strukturze i miękkim, długotrwałym finiszu. Klasyczna interpretacja szczepu Montepulciano.
Wino ma głęboką, purpurową barwę i wyraźne, owocowe aromaty. Na podniebieniu jest jedwabiste, z dobrze zrównoważonymi i delikatnie słodkawymi taninami. Dodatkowo, 20% wina dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z dębu francuskiego.
Wino skomponowane w 100% z owoców odmiany Nebbiolo. Głęboka, czerwona barwa. Aromaty intensywne, pełne leśnych owoców i przypraw.
Wyjątkowe wino z Portugalii, limitowane do 14 tyś butelek.