- Obecnie brak na magazynie
Włoskie, wytrawne, czerwone wino o ciemnym, rubinowym kolorze i mocno charakterystycznym zapachu ciemnych owoców pestkowych
Tylko najlepsze owoce szczepów Monastrell, Syrah i Garnacha z winnic prowadzonych i certyfikowanych jako organiczne, posłużyły do produkcji tego wina.
Gęste, ciemnoczerwone, ciemne aromaty suszonych owoców mieszają się z nutami dymu i lekkiej mięty. Wino bardzo zrównoważone, z pełnią i świeżą kwasowością na podniebieniu. Dobrze zintegrowane nuty drzewne z lekkimi nutami wanilii i dojrzałą strukturą taninową dopełniają całości.
Tylko najlepsze owoce szczepów Monastrell, Syrah i Garnacha z winnic prowadzonych i certyfikowanych jako organiczne, posłużyły do produkcji tego wina.
Włoskie, wytrawne, czerwone wino o ciemnym, rubinowym kolorze i mocno charakterystycznym zapachu ciemnych owoców pestkowych
Dojrzałe i pełne wino z hiszpańskiej odmiany Tempranillo. Jak przystało na Gran Reserva, przez 24 miesiące nabiera krągłości w beczce (50% dąb amerykański, 50% dąb francuski), następnie leżakuje w butelce przez 36 miesięcy.
Wytrawne, czerwone wino, pochodzące z Francji z Doliny Rodanu.
Hiszpańskie wino, które zostało w pełni wyprodukowane ze szczepu Mencia. Okres leżakowania w beczkach, który trwał 14 miesięcy nadał mu wyjątkowego charakteru.
Hiszpańskie wino ze szczepu Mencia. Wino to leżakowało w beczkach z Amerykańskiego oraz Francuskiego dębu, przez 6 miesięcy. Nadało mu to wyjątkowych aromatów ciemnych owoców.
Wino skomponowane z gron odmiany Merlot, zbieranych z parceli w centralnym i południowym Veneto. Intensywna, rubinowa barwa, przyjemny i bogaty bukiet pełen aromatów porzeczki, śliwki i fiołków. Dobrze zbalansowane, eleganckie i harmonijne wino.
Fascynujące wino stworzone z gron szlachetnej odmiany Dornfelder, cenionej szczególnie w Niemczech. Charakteryzuje się złożonym profilem smakowym, w którym pierwsze skrzypce grają intensywne nuty ciemnej wiśni z pestką, świeżej figi i jeżyn. W tle wyczuwalne są delikatne ziołowe akcenty dzikiej mięty, kwitnącego tymianku oraz lebiodki, które wzbogacają bukiet aromatyczny. Smak wina dopełnia wyraźna kamienna mineralność, subtelnie przeplatająca się z nutami octu balsamicznego i wanilii, które ujawniają się w długim finiszu. Dojrzewające przez 18 miesięcy w używanych francuskich beczkach dębowych, wino nabrało dodatkowej głębi i struktury.
Obfite aromaty czarnej wiśni, dojrzałe owoce na węchu z nutą ostrości. To głębokie i pełne wino ma aksamitne podniebienie. Mocne i intensywne, a jednocześnie zrównoważone, bogate w delikatne garbniki o przyjemnym długim wykończeniu.
Odkryj czerwone wino od Douloufakis Winery z malowniczej Krety, charakteryzujące się rubinową barwą oraz bogatym bukietem aromatów. Wino łączy w sobie nuty czerwonych owoców oraz eleganckie akcenty pieprzu, tworząc zmysłowe doznania już od pierwszego wdechu.
W smaku oferuje świeżość i owocowy charakter, z wysoką kwasowością i średnimi taninami, które doskonale balansują owocową słodycz. Idealnie komponuje się z potrawami takimi jak pieczona perliczka czy caponata.
Zawartość alkoholu wynosi 14,3%, a minimalna temperatura serwowania to 16°C, co pozwala w pełni wydobyć atuty tego wina. Odkryj grecką tradycję winiarską w każdej butelce o pojemności 750 ml!
Intensywny, rubinowy kolor. Wyczuwalne czerwone owoce, wiśnie z odrobiną fiołków, wanilia, lukrecja i czarny pieprz. Idealnie komponuje się z jagnięciną, wołowiną i dziczyzną.
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Merlot oraz Cabernet Franc. Jego ciemnoczerwona barwa skrywa aromaty charakterystyczne dla tego typu wina, czyli dojrzale wiśnie, maliny w akompaniamencie wanilii. Zbalansowane taniny swietnie komponują się z długim finiszem.
Cabernet Sauvignon Grand Reserva to wino o wspaniałym, rubinowym kolorze i złożonych, niezwykle intensywnych aromatach. Dojrzałe, czarne porzeczki doskonale komponują się z eleganckimi taninami, które wino zawdzięcza procesowi starzenia w beczkach z francuskiego dębu przez 12 miesięcy.
Jednoszczepowe wino pochodzące z RPA, wyprodukowane w pełni z odmiany Cabernet Sauvignon. Spędziło ono 12 miesięcy w dębowych beczkach, co nadało mu wyjątkowego charakteru. Wyczujemy w nim wyraźne nuty przypraw, dębu oraz ciemnych owoców, w akompaniamencie miękkich tanin. Trunek idealny do czerwonego mięsa
Organiczne czerwone wino z Chillijskiej winnicy Emiliana. Charakteryzuje się purpurowym kolorem oraz intensywnymi aromatami owoców takich jak: jeżyna,śliwka oraz dojrzała czerwona porzeczka.
Wino z gładkimi taninami i delikatnym ciałem dojrzewało przez 8 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Czerwone, półwytrawne wino stworzone na Sycylii. W winie wyczujemy przed wszystkim aromaty leśnych owoców. Doskonała struktura, miękki i elegancji smak.